SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Tuesday, February 17, 2009

rutin hidupku

alhamdulillah.. 2minggu menjadi isteri, sume nye bjalan dgn lancar. pagi pegi keje, bile plan nk buat bekpes.. aku akan buat. bile by ckp, esok tkpyh bekpes la.. so aku tk buat.. tp bile aku pk2 sndiri nk buat, aku akan buat.. aku buat nasik goreng... aku buat sandwich.. mcm2.. :)

lepas kawen, aku bangun pagi.. semayang subuh, berjemaah dgn Hubby... then aku akan ke dapur utk siapkan bekpes.. By akan sambung tdo kejap.. dlm 730 aku kejutkan die balik.. bile tkde prepare bekpes, aku pun smbung tdo gak.. hehe. eniway, skrg pegi balik keje aku ngan By.. die anta, die jemput.. lgpun, my DAX tkde ngan aku lg.. nun di sane ngn my sis, Mc Suk.. tkpe la.. aku pun nk manje2 ngan By gak ni... erm.. jadi? phm2 laaa uols.. kul 8.10 am aku dh terpacak lam ofis dpan pc.. dulu? kul 810 tuh aku sdap lg tdoooo... uols bukan tkthu dulu aku salu lmbt kan? wekwekkk! By lak??? katanye.. stretttt punch kad merah.. ala, terlajak 4,5minit tu biase laa kannn??? u r the Boss By! hehehe... aku ni, ofis hrs aku 9am-6pm... by lak 830am to 530... so.. ngam2 soiii laaa bile die kuar 530 tu, smpai kt aku sebelum kul6 lg... erm.. aku tgk By tk kisah pun lik awal.. sbb ape? sbb die pun dh layan Spa Q bebbb! ngeeeee~~ ade gak teman aku ni.... :)


so far in two weeks, that its the way.. afta semayang jemaah maghrib, tgk la... kdg2 baca yassin.. kalo tk, aku trus ke dapor.. masak utk die.. alhamdulillah.. masak la ape pun, By makan.. n aku really syuke bile die oweyssss kenyangggg... nmpak gayanye, en Syahmi aku ni makin demookkkkk la jap2 lgi.. aku pun riso gak.. aku btau die, 'By, kalo sayang masak, By je la makan.' 'Abis sayang nk buat ape?' 'Sayang tengok je lah By mkn..' Heeeee nti gemokkkk By.... ermm.. tp tamau die.. kalo aku tk makan, die pun tamau makan... ayyyakkkk...
mlm plak, tgk lah.. kalo ade mud, kemas brg2 yg blum kemas..lipat baju2... pinggan mangkuk.. hadiah2 kawen yg org bagi... nmpak cam skit jer, tp skali kemas.. letih gak aku.. kalo tkde mud, lepak jer lah tgk tibi... tkpun basuh baju, jemur baju.. n mcm2 hal lew... sebelum tdo, mesti iron baju keje.. dulu, iron baju ku jer.... skrg ade plak baju kemeja n slack yg nk kena di iron... heeeeeee.. seronok2.. yg penting sume kena setel sebelum tdo.. kalo pagi bru nk iron, huuuuuu kalo tlajak tdo cane???


aku skrg ni.. aduuuu rajin tul rase nk masak.. mula tanya2 my luvly fren yg ade 3org kids yg sedang membesar... DdaLy.... nmpk die rajin sahje masak ikan 3rase la, buat mi kari laa, skrg lak dh makin expert buat mcm2 kueh... ewah! tp aku, berdua jer ngan Hubby rase tk worth gk nk masak yg grand2 ni...erm, try laaa nanti2 kan??
so my current mood, beli magazine masak2... erm. dulu before kawen, asek beli majalah pengantin.. skrg tukar mood dah.. hehehe...

will updet n uplod later... more stories.. more pikcers.. :)

No comments: