SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Friday, July 31, 2009

bersambung lg psl braces treatment

ari senin bsambung lg ke dental... yup isnin! aku amek mc la... dr klinik dr partap ni. hubby mmg applied cuti hehe. by anta je aku cz die ade hal ngan mama n afta aku siap die amek lak...

lgpun kali ni tk lame mcm aritu.. juz nk pasang temporary retainer tuh....


n ni adelah model gigi aku with retainer
jgn geli tau...
actly aku tk bape bulih nak pakai bnda ni.
sbb nye nk termuntah.
yelah sape yg suka kan, mcm ade sumthing stuck at our throat kan.
pastu nk bcakap pun susah
mcm org lidah pendek huhuhu.
so, skrg aku blh pakai mlm je..
tyme tdo smpai la ke pagi.

tok bidan

ari ahad.. aku umi kakyeng n adik jaa ke salor pasir mas.. sambil menziarah mok (tok abe har - abg ipar) sambil nk suruh mok pegang perut ku. mok ni tok bidan.. tp skrg ni die dh tua sgt, mintak2 Allah swt panjangkan lah umo die.... tp die sehat, tkde ape2 penyakit berbahaya.. tu pun dh kira alhamdulilaah..

mok 'menujum' perut ku.. alamak.. mula nye takut gak... mok kata aku insya allah mudah bersalin.. coz garis dr pusat smpai ke ari ari aku jelas sgt...! then die duk raser2, pegang2,.... katanya baby boy.... tp sume tu tpulang la pd yg berkuasa.. kite manusia kadang2 tk tepat ramalannya.. kata mok :)

ape2 gender, aku trima... asalkan aku n baby sihat... girl ke boy ke... tetap anak aku n suami..
kan? kan sayang... mama!

off to kb

wikend lepas, we both... pulang ke kampung halaman.. since last early June balik.... tk balik2 .... dh sbulan lebih.. kire break d record laa ni. lame tk balik. biase2 dulu.... 2kali smnggu.. or sbulan skali msti balik... urm! aku dh tk larat nk membesarkan bontot dlm keta... jauh nuhhhh ke kelantan... 6 - 7jam.... uhhh...

so dis tyme balik.... ngan flite air asia. adik suk anta ke epot... aiseh! air asia tk abih2 dgn problem flite delay. supposed fly 915 but posponed to 940 tp btul2 fly nye 1015pm.... huh! sbr je laa... smpai rumah, 1130 mkn malam.... ye lah.. lapar gak, ptg juz alas perut ngan kuew teow grg.. by lak aku beli kan mihu grg... tu pun aku tk abis... adik sue yg abis kan..


bermalam d rumah umi.... bilik pengantin ku yg lame dh d tinggalkan hehe. esok nye aku ade plan!

early morning aku dh kuar cri nasik blauk... ngan anak buah ku, afiq... kul9 aku ade appoinment ngan dentist ku, Dr. Partap... akhirnye arini aku akan bukak bracket braces ku... setelah 2thn lebih pakai... actly aku pakai since kat uniten lg... dec 2006.. ikut pengiraan doc, pakainye juz 18bulan... tp gigi blum strong nk buang bracket tu.. tu yg smpai, kawen pun tk smpat nk bukak...


dh tk sbr2 nk tgu gigi cantik... tk sbr nk kawen hu hu...






ni old pic....



so dis tyme, mmg spent 3hrs plus kt situ... lame tul.... siap ngan scaling, polishing sume.. tp tyme scalling... mmg aku tk than.. smpai nanges2.. n darah kuar stp dr gigi aku... huwwwaaaaaaaa... its normal la preknen lady, gusi bdarah... tmbh2 bile aku gi buat scalling plak. dh laa sengal tkleh nk ckp! tp tu pun dh kire sib baik... cz aku tkde ape2 alahan... kalo org lain mse peknen, blum tntu dpt buat dental treatment.... msuk je bnda lam mulut.. uwek... msuk jer... uwek... aku? alhamdulillah sume tuh tkde... :)



afte dh sudah sume scalling n polishing... bru la star psng permenant retainer... belah dlm.. kire ni akan di pakai dlm 2,3thn pun tkpe. then yg temporary retainer tu akan dipasang ari isnin...

yg ni kire bulih di pakai buang.. cnthnye, bile aku attend function ke ape... aku bleh tknak pakai...

then doc pun dh remind, kalo nk bersalin nti.. jangan pakai... coz tkut mbahayakan nyawa ku....

bgmbar jap kat klinik ngan spek baru... ( tk buat glass lg) smbil tgu hubby dtg jemput :)



alhamdulillah.. bile dh setel sume.. hubby dtg jemput ku.. buat payment skali.. kos utk 4 retainer tu + scalling = rm1100... tu la untung nye bile kawen, sume hubby yg tanggung kan hehe.

balik singgah TUCK GOON eyewear & lens specialist, nk anta spek baru ku ni utk dibuat cermin.. tp lmbt lg siap.. nti adik ku akan collect n bawak balik ke kl..

pastu selebihnye, kami juz buang mase la kt rumah... sekejap kt rumah umi ku, skejap kt rumah mertua ku... malamnye kami pusing2 bandar kb, mcm tyme bercinta dulu :)

Friday, July 24, 2009

kenangan yg tk mati!


gambar lama... :)
surf2 blog yasmin nabila, tetiba tjumpa gmbr kenangan ku ini... ape lagi, grab laa...
aku tkde laa gmbr ni.. ni mesti kamera dorg... means byk lg laaaa gmbr2 yg aku tk tgk kan..???

new glasses

mlm td... weols kuar dinner kt santai.. then ke giant dkt rumah, coz aku nk beli brg opis.. tkde bnda apu pun, opis juz nk bg token ke alpha specialist centre... yg sibuk nk buat family day tp mntak sponsor ngan kiterog hehhehe. tkpe la... so as a present, weols gave sumting yg valuable laa... so aku punye keje la ni... aku beli table fan je, brand pensonic. ok la tu... mls nk pk2... buat keje tmbahan ni then mlibatkan hubby plak.., malessss jadinye.. yelah...


then, aku beli spek mata baru.... ade satu kdai spek kt giant.. aritu aku dh beli sunglasses CK n spek LEVIS kt situ... to yg spek LEVIS tu tebal die punye frame ( smpai org ofis tegor, aku nmpak garang bile pakai spek tu) tu yg aku nk cri lain ni....


huhu... actly aku perlukan spek... cz satunye aku mmg rabun... duanye... dh nk dkt2 bsalin ni mcm tk elok je pakai lens... anything can be happen.. so cari2... kat kdai tu mmg spek2 yg branded... mcm Armani, DKNY, Guess, Coach, Espirit, CK, Ray Ban, n mcm2 lgi laa... tapiiii harga very reasonable...

then dlm byk2 tuh, aku berkenan dgn brand Agnes Star..
aku tk sure la brand ape, tp mmg die brand utk spek... hrga rm579... tp dpt diskaun jd rm300... okelahh.... glasses nya aku akan buat kt kota bharu, tmpat yg aku dh biase dr aku kecikkkk lg... yg ni aku byr sndiri tauuu.. guna duit gaji aku... tknak la susahkan by lg... kan? kan???








brown color

new gadget

terima kasih again n again to my hubby..



cz smalam... bawak balik present utk aku.... taraaaaaa.!!! tq by.



even ipod nano ni mngkin dh out dated, tp as long as aku admire... its oke la kan???




actly aku dh ade ipod mp3 dah dulu.... tp yg brand biase2 jer... beli kt lowyat dgn frens... lame dh beli since aku study kt uniten lg... then thn lepas adik jaa pakai, smpai la pecah2 skrin die n type kt dlm tuh pun dh jadi ntah pape tulisannye... dh tk phm nk di baca.. means dh rosak la tuh.. tp still leh on.. adik jaa mmg centu.. suka rosakkan brg.. tu la aku paling keciwa sikap die... :( tk penah nak jaga benda leklok... nape ye? sbb die pk, die snang dpt kut bnda2 centu.. even keta die pun... berbulan tk basuh... tk syg btul :(




oke la back to story.. juz left adik jaaa ngan kisah die...



yang by bgi.... kire nk ganti balik laa yg dh rosak tu.. dh aku bisik2 kt tinge die ari2.. he he... then by pun beli laaaa... as a gift... tq2!!!!! erm... pun same kaler wit the old one. pinky..!! :) sory yap... coz pink sahje yg bleh melekat d hati ku tyme ni hehehe.. aku nk guna skrg ni, utk share lagu2 with my baby... blh la kan???


yang lame pun... nk tumpang bgambar skali oke!

kalo bleh nmpak, skrin die yg dh pecah..

yg lama pun ttp sayang.

:)

thanks hubby sayam...

Wednesday, July 22, 2009

brownies ice cream


semenjak dua menjak ni.. aku gile mlayan ni nie...... dh jadi addicted dah.. :p
kt dpan ofis ni ade cafe, PONDOK... entry lame ade aku penah citer, aku dinner ngan hubby kt sni.. so a few weeks ni lunch tyme je aku order bnda ni... brownies wit ice-cream... kalo tk choc ice-cream kdg2 vanilla... best bangat seh... harganye rm4.50 sahje :)

Monday, July 20, 2009

window n shopping bersama By

hari ahad... kami plan utk tgk2 rumah... sbnrnya kami plan nk cri rumah.. dlm thn ni nk beli rumah.. plannye 1 utk di sewakan, then 1 utk kami diami... lately ni dh byk tmpt yg kami tgk, tp msih blum lg decide yg mane...

utk yg kami duk, payah gak nk buat keputusan. sbbnye, weols kna btul2 well plan kt area mane nk duduk... kna dkt ngan pat keje n tmpat yg sesuai then harga rumah pun biar lah reasonable kan?

kul12 kami gerak ke selayang... nk tgk apartment kt sne, LAKEVIEW APARTMENT, Selayang... kalo jauh2 ceni mmg utk di sewakan lh... ni area bandar baru selayang... atas bukit, rumah oke laa utk disewakan..


pastu weols ke kg baru.. mkn nasik ayam kg.. actualy tiap2 ahad kami tk penah miss mkn kt situ.. ntah laa since aku dh pandai mkn ayam kg ni... best plak.. hehehe. sib baik by pun tk kisah.. dh by jugak yg kenalkan kedai tu ke aku... so layannn le die...


afta, mkn... weolske Midveli... konon2 ingtkan ade pameran hartanah.. rupanya salah info... yg ade ialah modern home style fair kt Midveli Exhibition Centre tu... kire mcm perkakas rumah, mcmne nk hias rumah. segala mcm laaa.... rupanya yg pameran hartanah tuh, hjg bulan ni... di tmpat yg sama... org plak ramai gile... jalan siap berselisih bahu lg.. uhh







pahtu, kami juz jalan2 pusing la... ade gak pusing2 masuk Mother Care.. tgk2 barang baby... heeee mcm tk sbr nk beli.. tp biarla dulu kan... by plak... aku tgk die plg tk sbr nk beli stroller baby... huhuuhuhu.. siap cek lg tayar.. hehe... yg tuh tk perlu dulu kan.. at least kelengkapan untk bsalin and brng2 basic utk sambut baby..

then, slagi aku larat, tk sakit kaki... aku diam je laa.. kalo aku dh mula letih tuh, jwb nye dh blh balik la... tp yg speselnye... by nk belanja aku jam tangan... actly aku mintak ngan die nak jam.... die kata oke... tp at the same time aku nk jugak handbag.. jadi... dh thu nk shoping utk aku.. lagi lerr aku larat hehehehe... so survey sane, survey sni... tk jumpa jam yg berkenan. by cdg aku amek Espirit, tp tkde design yg aku bkenan... dh tkde...? survey handbag la plak kan..? pusing sane pusing sni... akhirnye bkenan yg kt Carlo Rino....




heeeeeeeeeeeeeeeee! suka sgt!!!!! harga rm 279 tp dpt 10% diskaun sbb carlo rino's member...



tengkiuuuu bY.... i likeeeeeee it! jam nye??? bln dpan laa plak. hehe.


kul5 weols btolak umah..


arrived at home :)

mlm berjemaah bersama, bertahlil then by solat sunat utk malam isra' mikraj...

aku dinasihatkan tk join, sbb lame nk berayat2 mse dlm smyang tuh...

alhmadulillah.. mlm lepak tgk smallville ngan By :)

HARI KOPERASI NEGARA 2009




jumaat mlm kami ke ipoh... sebabnye ade HARI KOPERASI NEGARA 2009. thun ni kira ipoh jadi tuan rumah. sbenarnya, HARI KOPERASI ni berlansung dr hari jumaat lg... tp by cuma attend utk perasmian pada hari sabtu. yg join pun, juz management team iaitu CEO, En Farid (abg Yid) yg dh pun bergelar Dato', En Syukree, En Razak, En Mansor n tk lupa En Syahmi. tp dorg dh join lg awal, aku n By je yg lmbt..


kami bertolak dr rumah dh kul 10 lebih.. smpai2 ipoh, kul1230am.. sesat jugak dlm bndaraya Ipoh.. menggagau cari Hotel Syuen.. tup tap tup tap.... finally jumpa jugak.. tu pun lepas singgah tnye kt 7e.. honestly mmg weols tk biase dgn Ipoh.


esoknye.. pagi2 dh bangun. iron baju batik ke by dulu.. aku? senang sarung baju kurung je... dlm keadaan ceni lebih senang pakai bju kurung... by pun suh pakai baju kurung.. uhuhu. tu pun nasib baik muatt lg..


pas breakfast kt hotel, ngan bos2 yg lain jugak... kami bertolak ke stadium tertutup indera mulia. sblum kul 9 dh smpai sane... tp kul 930 bru la VVIP smpai... timbalan perdana menteri, tan sri muhyiddin yassin merasmikan HARI KOPERASI NEGARA 2009.... then menteri perdagangan dlm negeri dan koperasi, dato seri ismal sabry ngan menteri besar perak pun ade...



abag yid pun ade naik stage sbb menerima pertukaran MoU dgn ar-rahnu Bank Rakyat..




kul1145, majlis ngam2 abih. alhamdulillah tk lame sgt. aku pun dh cramp buntut duk kt kusi stadium tuh.. pastu kami amek mase jap pusing2 gerai pameran... mcm2 jenis koperasi ade yg mjual pelbagai2 jenis produk :)
kul1 kami check out, then singgah ofis koperasi Ipoh Branch - En Faizul ( abg ju ) tgh tgu nk amek banting n banner yg By bwk dr ofis KL.... dlm 15 minit pastu kami trus gerak balik... n singgah kt R&R Tapah utk refresh... solat, mkn2.... :)










Friday, July 17, 2009

key chain collector?



aku ni bukan la key chain collector.... tp tkthu nape lately byk sungguh dpt key-chain. dh member2 n adik badik ku byk bjalan.... dorg wt balik ole2 yg paling senang, key-chain!


nmpaknye tk psl2 laaa aku yg pengumpul key-chain lak...


ni haaa nk tunjuk koleksi 'hobi' terbaru ku ni...


from adik sue, yg pegi sarawak, mggu sudah..



from jeme, dr vietnam..



from jeme, dr morocco. kt key-chain tu tulis : souvenier from Casablanca..

ni pun dr adik sue... red indian guy.. not sure la dr sarawak ke pulau perhentian..



ni plak, dr fareha... exclusive dr pulau perhentian... comel kan.. pink kaler lg.. :)


tapi kan, aku actly lg suka benda ni....

fridge magnet.

yg ni.. dr adik sue.. of cos la dr pulau.. tgk tu... turtle kan.. tiut je :)

yg ni siang2 dh lekat kt fridge umah aku tuh..

niwey, thanks la pd sume.

len kali korg bg je lah fridge magnet.

kalo key-chain byk2 aku nk letak mane.

keys pun bkn byk, plg tidak kunci rumah, kunci keta, kunci ofis je kan..?

huhu..



jumpa kawan lama

sebelum aku bulih balik, aku nk gak cite....

dh hmpir 6bln kawen, masih dpt present... yg ni spesel dr morocco.. kwn ku, jeme, yg penah ku cite kt entry2 dulu dah selamat tiba di malaysia, 30/6 aritu... dekat 9 bulan aku tk jumpa... sbb nye die tpaksa bertugas nun jauh di morocco... so phm2 la majlis kawen aku, mmg la cukop korum of frens la sbb die tk de.... juz ucapan n kiriman salam sahje la nun dr morocco...

then supposed die lik ke malaysia hjg bln 5.. ingtkan dh fri, rupanye direct plak die di instruct direct to vietnam... die juz transit kt klia je... nk lik rumah pun tk smpat, sah ke nak lik kg kt klate nun... sib baik kt vietnam, juz sebulan je.. ngam2 hjg bln 6 die trus demod from job....


so, 2mlm lepas.. aku n hubby amek mase jap jmpa die kt mekdi kota damansara ni... die nk pass hadiah kawen ku yg daaaaa lame die smpan.. huhu... niwey thanks... mmg class btul pilihan die... :) aku suka.... then, jeme smpat la spent tyme tgk album kawen aku, since album pun ade lam keta... kebetulan..




cantik kan? pandai jugak die pilih... huhuhu..



lebih kurang sejam jer.... kami pun balik la... ntah tkthu tahun bile laaa plak bile jumpa kn....

ape sebenarnye yg jadi?

salam sume for today.... yuols sume sehat, hepi??? aku tidak..... sbbnye? aku sndiri pun tkthu... sedih je... mlmm td tkleh tdo... rase mcm dipinggirkan jer even hubby kt sebelah... kul 2,3 pagi mata aku kelip2 lg smbil tersedu sedan nangis.. aku sndiri tkthu ape yg aku nak... hubby pun kelip2 tnye itu, ini, itu, ini ape yg aku nak...... tp aku pyh nk describe..! aku ke baby yg meragam ni???

yaAllah... lindungi lah aku nk anak aku dr ape2 jua gangguan... rahmati lah kami berdua... jauhkan kami dr perkara2 yg hanya akan memudaratkan kami.. amin..

jadi.. paginye.. by of cos la msuk lmbt coz kna antar aku... aku lak? mata sembabbb n sakit sbb banyak nangis.. sib baik arini pakai spek.. erm.. maafkan syg By, sbb byk susahkan By.... syg tkde niat... arap By pun phm keadaan n emosi syg yg tk bape nk btul ni.... :(

nak keje pun tkde mud..... nk balik......................!

Tuesday, July 14, 2009

a gift for pregnancy :)





tengkiu Hubby.... sbnrnya before kawn lg ngidam2 nk notbuk... aku tkde notbuk since keta kna pecah late july 2008 kt tesco... mse kejadian tuh ngan keta adik jaa... aku surf2 tk jmpa laak gmbr keta yg dh kena pecah tuh... tkthu buh dlm folder mne... so since dat date, aku tkde notbuk... tp adik jaa dpt yg baru.. :( huhu.. nutbok aku yg hilang, die dpt yg baru... ayyaakkkk.... anak abah katakan....



so aku memendam rase la... bile tyme nk pakai urgent, tpksa la pinjam nga adik sue.. sehari dua..


then afte tunang, hubby ade ckp.. nti pas setel down hal2 kawen sume... die beli laa laptop utk aku... hehehe.. oke laaa kan dh die nk bg... kire mcm azam thn baru die la tuh...



tup tap tup tap.... hjg bln 4.... mse tu weols ke lowyat.. sbb die nak cri dua bijik notbuk n sebijik desktop utk ofis then.... jeng jeng jeng.... jenguk ke kdai Sony Dealer... tyme2 tu gak die belikan aku Sony VAIO... pink colour... erm... aku? kelip2 telan air liur.. btul ke by? yelah spent byk duit kan? aku mulanya bergurau jer nk Sony.... actly tk kisah pun ape2 brand.... tp dh die beli gak... Sony.... yahoooo laaa..., tayammmm By!







bleh la aku anggap ni as a present from hubby for this pregnancy....









celebrate beday By ke 30...


thn ni.. aku sambut beday suami ku..... biar pun tk sehebat mane, tp alhamdulillah... sbb nye tkde mase laa.. then tk smpat nk plan ape2.


beday Hubby 3rd April... jatuh lak ari jumaat. aku dh plan ngan adik sue nk g seprais kt ofis die...


sue dtg amek aku kt ofis dlm kul12, then aku g collect cupcakes dulu.. kt sec 6 Kota Damansara ni jer.. cupcakes ni aku oder byk... tp utk hubby juz 6pieces... then yg lebih tuh, aku bg ke team futsal geng2 sue... coz team semut hitam ni bru je menang lwn kt uitm tuh.... tkpe... dorg ni suka sgt mkn kek....


contoh gmbr... ketua team semut hitam, Emy Azali bsama cupcakes yg aku bagi..



then.. trus ke ofis by... farehah pun ade skali :) bunga Sue dh siap beli... tgk laa smpai bunga pun mintak org belikan... aku tkde mase laa nk mcari... cmne nk skip2 kuar? kalo dh 24jam dgn By jer?? present pun tk beli ni.. juz bunga, kad n kek... urmmm.. hope thn2 dpan... bleh aku celebrate lebih lg utk By....




dalam bilik bY... suspens je.. tgh ckp ape ntah mse ni :)





syuke by... die mmg tk sngka2 aku akan dtg...




tgk laa... keje menimbun atas meja.. ha ha






ni plak.. gmbr adik sue ngan abg ipar... tersayam




tp petang ni.. aku balik sndiri... coz pada arini by n the management team kena lapor diri kt Hotel Brisdale KL utk seminar 3hari 2mlm... aku pun dh lupe seminar ape... so plannya, mlm by akan balik amek aku lepas 1session mlm... n stay kt sane la..

bile die balik mlm... aku buat plak seprais kt die.. juz susun lilin banyak2 jd angka 30...

alhamdulillah.... dengan ape yg aku ada hari ini... nikmatMu Ya Allah...

frens..... rupanya penuh sawang dh blog aku ni.... tkthu tkthu tkthu tkthu knape aku mls memblog mase last entry aku tuh.. rupanye dh dkt 4bln kn aku tk mblog... erm. yelah... mase tuh emosi tk bape btul.. pk itu pk ini.. mud pun tkde..






bile dh tk 4bln ke udara ni... phm2 laa kan? byk bnda yg akan jd backdated :) bnyk bnda yg nk kna pusing citer balik kan? tp larat ke? aku tk rase sume aku bleh updet balik... aku juz updet yg mne2 penting then.... ill try pomis not to leave blog empty lggg ..... huhu....







the first important story aku nk share.... of cos about my pregnancy :)




dah 4bln left all the blogs n bloggers, sudah tentu aku ade sumthing yg really make me half to complete my life... to share with yuols.. due to this peknency laa kot.. yg jd aku tkde mud nk mblog tuh... :)







last aku mblogging.. actly aku dh tau yg aku peknen cuma mase tu agak cuak... cuak nk announce.. cuak nk share with uols... coz aku really suprised dgn ape yg dh jadi... mulanya mmg tk ready.. sbb? too early utk aku n hubby... then from day to day... alhamdulillah... kami counting the days lakkk utk sambut baby ni :)... mcm mhitung hari nak kawen dulu... :) he he he





aku bersyukur sgt dgn rezeki yg Allah swt bg.. biar pun blum puas bmanja dgn hubby... kehadiran baby ini lgi mnambahkan kasih syg kami berdua.. aku percaya dgn ape yg tlh diatur oleh Nya....













actly pic ni taken on 16/3... (blum pun beday aku mase ni).. aku n hubby terpaksa g buat medical check up.. sbbnya? perut aku sakit... cramped... mngeras... mase ni weols bru lik dr melaka... kalo yuols msih ingt, weols ke melaka... cuti skulah n lepak rumah abg By n sume adik badik die ade tuuu... so balik tu lahh aku tk thn... actly mase ni aku dh lewat peyed... sebulan lebih.. tp buat donno jer..








mase aku ngadu dh lewat peyed, by ade belikan ni.... tp smpi ke skrg aku tk pakai2... dok lam drawerr... huuuuuuuu mse tuh tkut sgt kalo resultnye... POSITIVE..! stupid gak kan bile pk2 balik... uhhhh..

back to story... mse g ALPHA SPECIALIST CENTRE tu.. aku dh mind set.. mmg aku peknen.. then afte check sume.. perutku cramped sbb urine kotor.. doc ckp tu standard for pregnancy... then bile result kuar... aku paling terkjut bile doc ckp aku dh 7weeks! trus mengalir air mata aku... teruknye aku slama ni abaikan baby ni... dh 7minggu.. tkthu ape aku mkn... ape aku buat... bay dh nk masuk 2bln... bile asst doc ckp... bla bla bla itu ini itu ini... dijangka bsalin sume... aku tgk by terkedu... then smpai arini aku still ingt muka By.... aku nangisss bile tgk By... mngkin By pun tk jangka scepat tuh gak.. yelah... my due date 7th November 2009.. even.. it can be early, it can be late... tp yg pasti dlm thn ni jugakk....



sehari dua... weols blurry... tkthu ape nk buat....then bila dh oke sume tuh... aku tkthu dr mne dtg smnanga tuh, weols trus shopping mcm2 buku all about pregnancy...







mase awal2 pregnancy dulu, aku suka makan ais.. smpai2 jer kt ofis.... nk bekpes tuh... msti ade ais... tp skrg ni tk dah.. :)








ni gmbr baby mse 1st scan..15th May.... monthly check up aku kat Darul Ehsan Medical Centre kt Sec9 Shah Alam.. doc aku Dr Norleen Mohd Salleh n Dr Mazita.... selang seli dua doc ni... tp mmg best!!! tk rugi lgsung... pg sane :) so far aku betul2 bpuas dgn DEMC... but aku tk decide lg nk bsalin kt mane....

alhamdulillah... arini 14th July... kandungan aku dh dijangka 23weeks 6days. nk msuk 6blan dh... aku ni bunting pelamin. last peyed tuh mse sehari sblum aku kawen tu laaa... sbb tu tkleh kawen lam masjid... then tk peyed2 dh.. huhu.. dulu aku gelak2 kt org yg bunting pelamin.. skali nahhhh!


Lilypie

so frens.... doakan yg tbaik pda aku.. moga aku sehat n selamat sepanjang baki perjalanan aku utk bgelar ibu.. aku sudah melepasi zon yg pertama.... n juga selamat melahirkan bayi aku secara normal.. tk lupa biar la aku n bayi ku sehat n sempurna bile mnjengah nye die ke bumi Tuhan yg Maha Kaya ini... Ameen.. Insya Allah...