SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Tuesday, July 14, 2009

alhamdulillah.... dengan ape yg aku ada hari ini... nikmatMu Ya Allah...

frens..... rupanya penuh sawang dh blog aku ni.... tkthu tkthu tkthu tkthu knape aku mls memblog mase last entry aku tuh.. rupanye dh dkt 4bln kn aku tk mblog... erm. yelah... mase tuh emosi tk bape btul.. pk itu pk ini.. mud pun tkde..






bile dh tk 4bln ke udara ni... phm2 laa kan? byk bnda yg akan jd backdated :) bnyk bnda yg nk kna pusing citer balik kan? tp larat ke? aku tk rase sume aku bleh updet balik... aku juz updet yg mne2 penting then.... ill try pomis not to leave blog empty lggg ..... huhu....







the first important story aku nk share.... of cos about my pregnancy :)




dah 4bln left all the blogs n bloggers, sudah tentu aku ade sumthing yg really make me half to complete my life... to share with yuols.. due to this peknency laa kot.. yg jd aku tkde mud nk mblog tuh... :)







last aku mblogging.. actly aku dh tau yg aku peknen cuma mase tu agak cuak... cuak nk announce.. cuak nk share with uols... coz aku really suprised dgn ape yg dh jadi... mulanya mmg tk ready.. sbb? too early utk aku n hubby... then from day to day... alhamdulillah... kami counting the days lakkk utk sambut baby ni :)... mcm mhitung hari nak kawen dulu... :) he he he





aku bersyukur sgt dgn rezeki yg Allah swt bg.. biar pun blum puas bmanja dgn hubby... kehadiran baby ini lgi mnambahkan kasih syg kami berdua.. aku percaya dgn ape yg tlh diatur oleh Nya....













actly pic ni taken on 16/3... (blum pun beday aku mase ni).. aku n hubby terpaksa g buat medical check up.. sbbnya? perut aku sakit... cramped... mngeras... mase ni weols bru lik dr melaka... kalo yuols msih ingt, weols ke melaka... cuti skulah n lepak rumah abg By n sume adik badik die ade tuuu... so balik tu lahh aku tk thn... actly mase ni aku dh lewat peyed... sebulan lebih.. tp buat donno jer..








mase aku ngadu dh lewat peyed, by ade belikan ni.... tp smpi ke skrg aku tk pakai2... dok lam drawerr... huuuuuuuu mse tuh tkut sgt kalo resultnye... POSITIVE..! stupid gak kan bile pk2 balik... uhhhh..

back to story... mse g ALPHA SPECIALIST CENTRE tu.. aku dh mind set.. mmg aku peknen.. then afte check sume.. perutku cramped sbb urine kotor.. doc ckp tu standard for pregnancy... then bile result kuar... aku paling terkjut bile doc ckp aku dh 7weeks! trus mengalir air mata aku... teruknye aku slama ni abaikan baby ni... dh 7minggu.. tkthu ape aku mkn... ape aku buat... bay dh nk masuk 2bln... bile asst doc ckp... bla bla bla itu ini itu ini... dijangka bsalin sume... aku tgk by terkedu... then smpai arini aku still ingt muka By.... aku nangisss bile tgk By... mngkin By pun tk jangka scepat tuh gak.. yelah... my due date 7th November 2009.. even.. it can be early, it can be late... tp yg pasti dlm thn ni jugakk....



sehari dua... weols blurry... tkthu ape nk buat....then bila dh oke sume tuh... aku tkthu dr mne dtg smnanga tuh, weols trus shopping mcm2 buku all about pregnancy...







mase awal2 pregnancy dulu, aku suka makan ais.. smpai2 jer kt ofis.... nk bekpes tuh... msti ade ais... tp skrg ni tk dah.. :)








ni gmbr baby mse 1st scan..15th May.... monthly check up aku kat Darul Ehsan Medical Centre kt Sec9 Shah Alam.. doc aku Dr Norleen Mohd Salleh n Dr Mazita.... selang seli dua doc ni... tp mmg best!!! tk rugi lgsung... pg sane :) so far aku betul2 bpuas dgn DEMC... but aku tk decide lg nk bsalin kt mane....

alhamdulillah... arini 14th July... kandungan aku dh dijangka 23weeks 6days. nk msuk 6blan dh... aku ni bunting pelamin. last peyed tuh mse sehari sblum aku kawen tu laaa... sbb tu tkleh kawen lam masjid... then tk peyed2 dh.. huhu.. dulu aku gelak2 kt org yg bunting pelamin.. skali nahhhh!


Lilypie

so frens.... doakan yg tbaik pda aku.. moga aku sehat n selamat sepanjang baki perjalanan aku utk bgelar ibu.. aku sudah melepasi zon yg pertama.... n juga selamat melahirkan bayi aku secara normal.. tk lupa biar la aku n bayi ku sehat n sempurna bile mnjengah nye die ke bumi Tuhan yg Maha Kaya ini... Ameen.. Insya Allah...

No comments: