SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Thursday, March 25, 2010

MAPEX 2010

Salam



Sepatutnye kami bercuti kat Kota Bharu sampai hari Ahad. tiket pun dh siap siap beli Ahad terbang balik kul 4.05pm... tp By cancel date, tu yg kami balik Sabtu malam tu... cancel bukan cancel sahje, tp ade caj if kite tukar date.... seorang passenger kena rm55.. then if tiket yg nak ditukar tu ade perbezaan harga, so tambah lg dgn perbezaan harga tiket tu..Contoh tiket hari Ahad tu harga RM 139.90 then tiket yg nak ditukar ke hari sabtu tu harga RM 159.90 means bezanya RM20 kan...? jd kena tmbah la RM20 ngn RM55 tu seorang.. tp kalo harga tiket kite yg sebelum ditukar tu lg mahal dr date yg nak ditukar tu, tk ubah ape ape.. kire stick dgn harga tu.. huhu korg paham tak.. mcm berbelit plak aku citer... paham pahamkan laaa yer ;)



So, utk we ols punye... tkde perbezaan harga tiket.. kira stick ngn harga tu cuma kena RM110 utk dorang sbagai caj tukar date.. Likha kira tk yah bayar ape ape. sebab tiket die pun harga RM30 sahje! hehehe...



By tukar tiket sbb nak pegi ade MAPEX kt Midveli Exhibition Centre... tahu pasal MAPEX ni dah lame dah.. Mulanya tk nak pegi, tp last2 bile dh beli tiket siap2 By tukar plan lak... hemm!



MAPEX kt midveli ni diadakan pada 19 Mac - 21 Mac 2010..... MAPEX ni amatlah baik bagi org2 yg macam kami ni, tgh mcari nak beli rumah... so ari ahad aritu kami ke MAPEX la.. kebetulan sebelah MAPEX, ade jugak EXPO MOTHERHOOD.... bile pusing2 kat pameran rumah, hartanah ni... aku tk sabar2 nk langkah kaki masuk kt Expo MotherHood sebelah hehehe... tp layan jer dulu By.... kiterog pusing dr booth ke booth....tgk mane2 developer yg oke n berkenaan.. mostly sume same dgn yg kami pegi tahun lepas...



Pastu masuk kejap ke tmpat sebelah tu... tkde ape sgt yg menarik sbb org nye ramai sgt! aku cuma tertarik dgn promotion yg dibuat AVENT... semua barang ade diskaun 20%...ingt nak grab satu blender tp tk smpat... blender ni aku nk beli khas utk Likha.. sebab tk lame lgi Likha akan mula makan solid food kan..?? tp tk smpat... ku sempat grab 2 pasang baju utk Likha kt booth AVENT.. nti2 laaa beli blender tu...



Pasal rumah tu, aku tkthu la ape yg dah By decided kan..... sbb at the 1st place, kami mmg akan look at the location and price... tu yg paling mustahak.... selebihnya blh dibincangkan.. ;)



tatata~~~

No comments: