SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Friday, July 9, 2010

Berkerenah Tengah Malam

Seminggu ni Likha punya lah buat hal tengah tengah malam. Kul 2 baru nak tidur. Time ada bola boleh la layan. Kalau bola takda? Mama Papa pulak dia buat bola. Ni musim bola nak habis dah ni.



Tak tahu la apa yang tak kena. Tune masa tidur dia jadi lari suddenly. Biasa kul 12 dah pun tidur. Papa nak kerja esok, Mama pun nak kerja depan PC la tuh ofis Mama jugak.



Malam tadi, pun sama. Dekat kul 4 pagi baru nak tidur. Puas lah gaduh ngan Papa Mama. Seba dah tak terlarat nak melayan.



"Ya Allah, tingkatkan lagi kesabaran kami dalam melayan kerenah anak2, Amin''



Suddenly jugak badan panas, ni kes jab Vaksin tu ke? Bila cek thermometer dengan temperature 34.5' lak. Mama rasa thermometer tu going tak betul dah sikit. Nak buat cam mana, kalau thermometer tu Likha asyik kulum! Hishh! Rosak ke eh!



Rupanya, bila pagi ni Mama tak silap dah tengok. Gigi macam dah tumbuh. Belah bawah.



Likha... Likha.. Patut la buat onar. Mana sibuk nak praktis berjalan lagi, praktis nak memanjat lagi, bergayut lagi now gigi lak nak tumbuh. Lapan bulan lebih baru nak tumbuh gigi, kawan kawan yang lain dah lama tumbuh. Tak pelah, lambat tumbuh lambat rosak. Eh, betul ke?



Sekian..!

5 comments:

Mama Kyra said...

ai salam kenal..kira ok lg likha tumbuh gg time umo 8 bln..ank sy umo sthn..mmg bb nk tmbh gg ni kerenah dia len skt..slh satu tdo tk teratur..nti ok la tu time tdo likha..

gee ryder said...

aqeel dlu masa bsr likha ni pun tido lewat gak..kdg kitorg biarkan je sbb dh xlarat nk jaga..alih2 dia tetido sndiri dlm gelap tu

Anonymous said...

Quite

zteesyahmi said...

mama kyra:

hi salam kenal jugak ;D tq


ye ke? patutla sminggu dua asek nangis je malam2 dia, sbb sebelum ni dia tkde mslh so bila jd mcmni kalut la mama papa dia, tak tahu tak kena kt mana ;)

zteesyahmi said...

gee :

ye ke biar sorng2 kan tergolek jatuh katil kang.huhu.