SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, October 18, 2010

Majlis Tahlil Dan Arwah

Kat KB, masa hari Jumaat berkesempatan lah Likha n Mama menghadiri majlis tahlil dan kenduri arwah untuk Arwah Ayah kepada Papa a.k.a Arwah Tok Ayah Likha. Sebenarnya, tiap tiap tahun MIL akan mengadakan majlis ni, tapi ini adalah tahun pertama Mama dan Likha join.




Tak delah menghadirkan diri pun, sebab we all memang stay rumah MIL dua malam. So at first, saya tak tahu pun ada majlis tahlil ni.. Tak bawak pun baju kurung, sib baik ada extra baju kurung dan jubah kat rumah my parents. So sempatlah gi grab jubah kat sana.. See.., kan senang kalau rumah dekat dekat aje ;)




Undangan pun hanyalah untuk orang orang masjid, jiran tetangga dan keluarga terdekat je. Adik beradik yang lain pun takde.. Kami ni sebab kebetulan aja balik ada kerja...MIL, Kakna ( kakak ipar) masak sendiri dibantu dua, tiga orang yang datang membantu...




Apa apa pun, arwah Ayah telah kembali ke Rahmatullah pada 1 Zulkaedah tahun 1991.. Tu yang MIL bagitahu... Dah lama kan, masa tu Papa baru 12 tahun, tak sempat pun lagi nak ambil UPSR arwah dah pergi untuk selama lamanya... Dah 19 tahun dah... Kalaulah arwah masih ada, boleh la Likha dan kami semua menumpang kasih....kan..? Sebak pulak rasa masa menaip ni..., tak tipu!! Kerana bagi saya,  seolah olah Papa adalah jelmaan arwah...


Walaupun langsung tak pernah bersua muka dan berbual mesra.. terasa arwah tetap dekat dihati.. Kadang kadang saya rasa...,kenapalah saya tak sempat dengan arwah... padahal masa tu saya baru darjah 2...



Cucu  ArwahTok Ayah yang paling latest.
Semoga ArwahTok Ayah Likha ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman dan terpilih oleh Nya dan bersemadi dengan aman disisi Allah swt.
Al Fatihah....



Sekian..!

1 comment:

sWeEtdARLiNG said...

takmo pikir..... sebak!