SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Tuesday, October 5, 2010

Memacam Cerita Semalam

Sekarang, kalau pergi kedai runcit Likha... Oh Giant lah tu... Likha dah pandai jatuhkan barang barang dari rak. Adoiii mak.. Kang kalau kaca ke apa ke, pecah naya nanti! Malu jer....tau sayang.. Perangai nak campak barang, jatuhkan barang setakat kat rumah boleh la ye sayang.. Jangan buat macam tu kalau luar dari rumah kita.. Kat rumah, hah nak campak ke nak ape ke buat lah selagi Mama tak menempik.. Hokayy..! Huhuhu..


Semalam ke Giant lagi, membeli stok untuk 2 minggu kot. Balik Mama drive lah, sekarang ni Mama banyak yang drive sebab Mama dah tak boleh nak handle kelasakan Likha dalam kereta. Ngan Papa die boleh behave sikit. Sikit lah. Tauu takot!





Balik rumah, bukak post box Mama dapat ni...





Dah selalu dapat surat segala macam dari EnfaMama ni..Tapi kali ni spesel sikit sebab untuk Likha... Not Mama..Oh.. Likha dapt height measurement chart.. Nanti boleh lah tempek belakang pintu bilik Likha.. tu pun if necessary laaa.. ;p dan jugak sampel susu Enfagrow... Eh, betul ke orang cakap Enfagrow ni panas susu nya... Memanglah buat ngn air panas, tapi susu tu memang panaskan badan.. Tahlah... 





Dan best jugak bila dapat ni..






Catalogue baru IKEA, bulan 8 jer catalogue baru keluar untuk 1 year period.. Then keluar yang baru lagi. Maknanya setahun sekali lah IKEA upgrade barang barang dia.. Patutlah biasa kalau bulan 4,5,6 IKEA akan buat clearance sale or sales yang gempak gempak lah... Nak masuk rumah baru, boleh lah survey barang barang sikit kan..


Mama sebuk bukak envelope. Papa sibuk load barang barang groceries... Likha sibukk...??? Korek mengorek bag Mama... Yehaaa..




 Tengok.. Apa Likha jumpa.. Macam macam lah ada dalam bag Mama tu....





Ni pulak adalah fesyen time nak makan ubat. Huhuhu. Tambah tambah kalau Mama sorang tkde assistant kat rumah, Papa lah tu..pakai macam ni senang aje.. Likha paling susah nak pakai bip okey.. Hehehe.






Sekian..!!


No comments: