SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, December 27, 2010

14 Bulan Oledi...!!

Ok now... Likha kesayangan Papa Mama dah pun 14 bulan... Bila dah mula masuk belas belas bulan ni, kekadang macam boleh lupa kira... Eh, brapa bulan dah eh... Lebih kurang gitu lah... Baru ni 13 bulan, ni 14 bulan, bulan depan 15 bulan.. Haaah gitu lah kiranya Mama Papa belajar count the numbers balik... :)






Apa apa pun, Malikha masih sama Malikha dulu, eventho dah sah sah lah makin membesar kan..? Sekarang, berlari pun laju jer... Rumah pun dah kenal yang mana satu. Menyanyi suka, berjoget pun suka.... :) Bila dengar jer lagu pape jer tambah tambah macam Timmy Time ker, hamboi... kaki tu macam berlari setempat.. Terlonjak lonjak sebab nak jump tak boleh lagi, dengan kepalanya. Hishh geram... Mama nengok.. :) Memang bebudak suka sangat kan bila dengar music.







*****************************


Its just because 14 bulan tu, Mama tak boleh lagi nak kasi lesen untuk Likha masuk dapur.
Terpaksa lah buat macam ni...
Dekat drawer n cabinet... 
Yang selalu Likha main sorong keluar masuk.
Yang selalu Likha bukak tutup, pastu bukak tinggal tak tutup tutup.





Hih.
Really...!
Likha anti balloon...!!!
Hahaha.
Just letak macam ni pun, dah cuak yaaa amat nak masuk dekat.



Since we all bukan owner sebenar rumah ni, rasanya malas nk pasang safety gate bagai... 
Tunggu besar sikiiiiit lagi, Mama kasi lesen besar punya masuk dapur..!
Hehehe...





Ok, Malikha.. Teruskan membesar jadi anak yang baik, solehah dan bijak yer.
Tiada hadiah yang lebih baik melainkan doa dan harapan untuk dia.
Amin.
Sayang makin bertambah sayang!
Welebiu Sayang!


Bye bye!
:)


8 comments:

sW33tdARLiNG said...

lorr... senang jer umpannn!! anak aku lagi taruk belon, lagi laa depa suka!!
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

alyyani said...

hehe.. memula belek gak drawer tu ape tu. rupanya belon. tolong mama masak gak. tp dok geledah dapo eh. heheh... makin besar makin cantik likha. betul la, bila masuk belasan bulan mmg dah lost count. kalau masuk tahun2 sebut tahun je la kan :)

Dong, Dia & Azra said...

Hehe comel takut belon yer Likha...geng awak ni, si Azra plak takut dengan bulu...haha!takyah letak bulu ayam, letak je sehelai bulu yang terkeluar dari bantal letak kat mana2 yang dia kecoh nak usik, terus tak berani terkepot2 dia lari...haha..

Mama Likha said...

haha kak amy... nmpak jer besar, tp takut belon.. tulah pdhal budak2 bukan suka belon ker. tp likha ni kes belon byk meletup dpn dia..., trus trauma!

:)

Mama Likha said...

haah alya.... mcm tulah gayanya... tpaksa bt cenggini dulu...
hehe...

tq :)

Mama Likha said...

haah alya.... mcm tulah gayanya... tpaksa bt cenggini dulu...
hehe...

tq :)

Mama Likha said...

haha lawak kan...

blh imagine camne die lari tu.. hihi.. likha kalau dgn bulu, geli... nmpk sgt gedik dia tu... :)

gee ryder said...

ikat dgn belon je ke?
dahla belon yg belum tiup haha