SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Friday, December 24, 2010

Coti Coti Msia Ke PD

Sebenarnya bukan cuti cuti tapi temankan Papa untuk kerja dia. Sepatutnya Rabu dah check in kat sana, tapi oleh kerana Papa just nak attend dinner PERSIDANGAN ANGKASA khamis malam, so he decided to go on Khamis lah. Papa pun tak boleh simply tinggalkan ofis lelama. We all bertolak pun dah petang, sebab pagi tu ke DEMC dulu jumpa Dr untuk demam selsema Likha.


Kat PD, dorang ofis Papa dah booked COCOBAY RESORT kat Teluk Kemang.  We all sampai pun dah jam 7, Papa kena ada kat dinner before 8....Tapi sungguh lah menyedihkan lagi menyayat hati RESORT tu. Serius... Im not mengada ngada, tapi environment so scary dengan keadaan parking yang kosong, dengan blok blok bangunan yang tampak kosong dengan cat yang dah merekah sana sini.... Macam tempat orang 'tinggal'.... Tapi saya diam jer.. . Dah masuk dalam, Papa terus cakap... ''Ahhh tak tidur sini kot malam ni...''.. Macam tk ok jer..  Sedih tau....dapat tempat cenggitu :(


Papa bersiap nak ke dinner dgn baju batik dia, saya pula terus siap siap connect Broadband, bukak youtube, bukak Yassin... Takut lah, dah tinggal ngn Likha jer kan...? Intai kat luar, blok blok belakang ada lah yang cerah... Macam hujung ni ada orang....pastu hujung sana lah pulak ada orang nya... Kira jauh jauh.. Huhu seram! Nasib baik Likha takde meragam tak tentu pasal...


Dah lepas satu session, Papa called suruh bersiap keluar. Papa singgah amek, then ke Ancasa Resort & Spa, dalam 3km jer kut dari Cococbay. Papa dah siap check in, sebelum amek saya dan Likha. Wah...! Dah sampai situ, terus best! Haahahaha. Baru lah ok, Papa pun senang hati nak tinggal anak bini walaupun gi dinner tu sejam dua jer...kan..? Kesian Papa tau, aniway Tq sangat Papa sebab susah susah cari tempat yang lagi baik untuk saya dan Likha...


Terus lah amek gambar bagai kan.. Haha.. Tempat yang tak best, tak sempat nak snap gambar.. Sebab tak best punya pasal... Huhuhu.. Kat Ansaca ni, tak tahu berapa satu malam, tak tanya Papa, rasa macam kat rumah sendiri jer... Lalalalalala~~~ Hahaha.


 Tak kul 12 lagi, Papa dah balik bilik.
Persidangan Angkasa tu kat hotal apa tah, tak jauh pun dari sini.
Tapi kat hotel tu dh penuh.
Ada 2,3orang geng Ofis Papa masih stay kat Cocobay.
Dorang takpe, datang sefamily yang besar.
Takde lah sangat rasa sunyi nyer duk situ.
Huhu.


Nak salahkan sapa, walaupun jauh
beratus batu dari Ofis pun ada jugak cek cek 
yang datang mengejar untuk disign!
Sory, sign i tak laku nak tolong By.
:)
Sebelum kul1, ada yang datang collect balik cek cek tu.


Esoknya tengahari terus check out.
Masa kiteorang nak check out, hujan lebat dengan angin ributnya.
Hishh takut!



View from bilik apartment.
Teluk Kemang.





 Muka best dapat kena angin pantai.
Tengok rambut tu.
Macam kena potong jer kat depan kan?



Tunggu Papa check out.
Kali ni bawak Minnie pergi holiday...
:)

Tengok lobby dia pun oklah, boleh tahan. Sikit pun jangan compare dengan the previous one k!
Huhuhu...
Otw balik nak ke Melaka, singgah balik Cocobay untuk check out.
Ni jer sempat di snap dari kereta.


Hahaha.
Raindrops jer lah jawab dia nampaknya...

: D
Pastu terus ke Melaka, so takde story best kat PD ye.
Bye bye...


1 comment:

Mama Qiestina said...

cocobay?

yg kat mana tu ek? pantai teluk kemang betul ke? coz mak mentua sy mmg org PD..harus g siasat ni..hihihi.