SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Thursday, December 9, 2010

Coti Coti Msia Ke Penang Day 1

Salam coti coti. Bulan ni bulan coti coti mesia. Nampaknya kalau takde aral, every weeks ada saja lah tempat nak bercoti.. Insya Allah... Penang dah pun lepas.


Mood nak hapdet lambat sikit datang... Banyak benda nak setel... Bercoti kat penang, takde apa apa program menarik pun... yang nak melawat Bukit Bendera ke, Taman Rama Rama ke, Museum Toys ke.... tak kose lah nak ke tempat centu :) cuma more to relax and rest mental dan fizikal.. Aktiviti banyak yang dibuat sendiri.... kt tempat penginapan kami..


Bercoti ni kira macam family trip lah. Yang di plan oleh Family In Law.... Kiteorang dapatlah jugak joined since Papa pun free, sekali ambek dengan cuti Maal Hijrah... Sumenya 4 family, tambah MIL sorang.... Konvoi lah 4 kereta dari KL... MIL dengan KakNa satu family memang dah kat Shah Alam since masa beday Likha lagi.... Dorang biasa lah, selalu spent time kat sni kalau cuti sekolah... :)



Pagi sabtu bertolak. Ikut schedule kul 7 berkumpul... Tapi kan, kul 730 baru kami sedar... Hahaha. Sbuh pun taktahu kat mana terbabas! Malam tu tidor kat jam3 sebab baru packing bag smua.. Ku tak sempat nak buat semua, mana kemas rumah lagi, cuci dapur, bilik air, mendobi itu ini, kan masa tu Yasmin Nabila dgn Ain Nabila baru tinggalkan rumah... Last last lupa yang bag nyer belum lagi pack... Huhuhu...




Kul 830 baru kuar rumah... Budak kecik ni biasalah, mmg time dia tengah tdo sedap! Mama tukarkan pampers, baju suar, angkat turun tak sedar sedar dari mimpi dia... :) Ok, Nasib baik dorang pun sama baru gerak. Dekat highway baru lah start berkonvoi lepas pitstop kat RnR Tapah... Mukadimah haruslah panjang berjela.. Hish! Tak jumpa jalan shorkat :)




Kepuasan dalam kereta. Layan youtube Hotdog Dance, Barney Song, Old Mc Donald had a farm...., ABC songs :)


Kecik kecik dah layan youtube eh!!






Pitstop lak kat Tol Sg Juru... Sikit lagi nak masuk Penang... Then terus nak makan Nasi Kandar spesel yang direkemen Abg Hasni... Unfortunately we were late! Kedai dah tutup... Yelah time tu dah jam 2 lebih rasanya. Sampai Penang lak, hujan lebat... hujan menyambut kami kot! :)
 




 Dengan kezen paling besar, kak Safarah. Likha baru lepas tukar baju, sebab muntah susu. Ingat Likha comel comel dia tak pernah muntah susu ker... Hehehehe! :) Nama lagi budak kan. Mama saut scarf Mama sebab masa ni panas lagi... Jap tu hujan mula turun...



Then, cari kedai lain... Kedai mamak biasa... Subaidah Nasi Kandar... Lorrr kat depan rumah kami ni haaaa ada Subaidah huhuhu!!


 Caya atau tak, 1st time ku makan Nasi Mamak ceni! 
Oh, sedap rupanya!!
:D





Dah kenyang isi perut, terus ke Tanjung Bungah. Check in kat Flamingo Hotel by the Beach... Best dan boleh tahan lah. Satu family RM765 untuk 4 hari 3 malam... Guest Room nya ala ala apartment yang ada dua bilik, dua toilet, ada mini pantry, ada hall siap sette tv astro bagai, ada meja makan dan ada 3 balkoni yang facing Batu Feringgi.. dan we all kat Tingkat 14... Best best! :)


 Tengah tunggu check in. Sibuk ke hulu hilir dengan Huggies dia!





Check in dulu kat room 1424... Bilik dorang... Bilik we all masa tu tak siap lagi.. Huhuhu... nak salahkan sapa yer..? Lambat... sebab ramai orang sangat kat hotel tu... :)



 
View from Master Bedroom Room 1424... Hippp! Tingginya... Sib baik ku takde penyakit gayat!




Bilik kami kat Room 1404 untuk 4hari tu.. .. Memang mengadap terus Pantai Feringgi... Best bangat!! Kiteorg satu rumah dengan Kakna sekuarga... :)




 Lorrr... Ada model terdampar lak!
Abaikan yer... :)
Silalah buat buat tak nampak!


Bilik yang besar, dan amatlah selesa!
Worth it!


Petang, dorang sepupu sepapat Likha yang ramai berdozen dozen tu terus beraktiviti kat swimming pool.. Even hujan renyai renyai lagi... Sempatlah Likha join sekejap... Tq to Ahmad Hakimi - sepupu Likha yang paling kecik sebelum Likha - yang bagi kiddie float yang come lote tu kat Likha yang come lote jugak :)




Lepas swim, terus lentok dengan Papa sekali ! Kaki Likha yang menjadi kegeraman Mama!!


Malam tu, dorang pakat masak masak kat bilik 1424.. Ada sardin, telur goreng, dan ulam timun... Oklah tu..., sebab baru sampai kan, memasing penat lagi drive jauh nak kuar cari makan pun... Mektok Likha macam tak ok skit, dah sapa suh tidur time time maghrib kan! Dah nampak nampak bintang lah tu... Pas makan, lepak kat lobi.. Baru lah ok sikit... :)





Walaupun Mama dah pakai IPhone 4 yang best itu...., Si Pinky Vaio Mama tidak dilupakan! Hehehehe. Oh... Best ke tak best IPhone...? Bila Papa pun dah amek satu beb! Hahaha. Tulah skrin besar, best wat!!





Ok dah siap! Sambung lagi story next entry yer..! Dah baca tajuk n paham paham lah yer, banyak lagi days yang akan menyusul hehehe!


Stay tuned bebeh!


:)

No comments: