SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Thursday, December 23, 2010

Tak Jadi Jab Pneumococcal 4th Dose!

Likha tak jadi jap pneumococcal dia minggu lepas, sebabnya masa tu tengah demam! Aah, Likha bru jer baik dari demam actly... Masa baru balik Penang, Likha selsema. Selsema jer lah, running nose. Tak demam, tak batuk pun.




Pastu Selasa lepas, malam tu mula panas badan dan muntah. Appoinment yang sepatutnya untuk final jap Pneumococcal tak jadi, sebab dia demam agak panas. Dr Roliza masukkan ubat kut bontot, again... n bagi segala macam ubat.. and for the first time Likha dapat antibiotik... So untuk Pneumococcal 4th Jab, next month visit....lah.




Memang sekarang musim demam batuk selsema kata Dr Roliza. Yelah tengok cuaca pun tak menentu kan sekarang ni. Yang paling tak bestnya, sebab dah lah Likha selsema... Papa Mama sibuk arakk Likha memalam ke sana ke sinun... berembun... Tu yang melarat jadi demam tu... Huhuhu...


Pergi Uptown Shah Alam.... Wah! Mama ni boleh kira dengan jari bape kali jer pergi Uptown. Macam macam kan ada rupanya..? Kasut Crocs yang Mama suka tu pun, bertimbun timbun... Suploh hengget jer! Huhuhu... Yang best jugak, ada keropok lekor, air kelapa.. :)


 
 

Lepak Mamak Kayu... Wohhoo.. Kekonon nak makan nasi lemak panas, tapi indah khabar dari rupe yer..!
Nasi lemak cejukkkk...  :c





Pastu lepak McD... Wah! Sebetul betulnya, memang dah lama tak lepak McD. Ni sebab nak pekena Prosperity lah ni. Lepak lak kat McD Section 6 KD, wohh yess terus ingat zaman berdating ngan Papa dulu kat sini lah.. Yang lepas teraweh, sampai kul 11,12,1 tak balik balik. Papa duk sibuk pautt kat kaki Mama Likha kat sini lah.. Hahaha. Konon zaman bercinta, time nak balik tu lah berat kaki sangat. Dah kawen, takde nya nak lepak lagi... Sikit sikit home delivery hokeyy..! Terus automatik jadi homey type person! :D


Wohooo...Prosperity dengan Mc Fizz yang di tunggu2 hehe!
Tapi curly fries yang berkerinting macam wayar tepon rumah, macam wayar hairdryer tu i tak suka!
Tak besh pong!




Wajib untuk tuan cik puan kecik!
Sekarang kemain lagi suka dengan ciken poridge McD!



Muka tak puas hati.
Macamni lah kalau weekend.
Sebab ke situ ke mari.
Sleeptime pun tak menentu, kang tertidur jap dalam kereta.
Pastu bila kejutkan macamni lah ropenya.
Macam nak telan satu McD.
:D


Pastu terus demam.
Huhuhu.

2 comments:

Natasha Farina Arifin said...

mektok xpuas ati nih dats y demam kot..xpuas ati nak mkn prosperity tpi dpt porridge je..hehehe

gee ryder said...

oloh..ciannye likha.
mama tu, sudah² la bejalan malamnye..lepak umah jer tido jaga likha kekeke