SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Tuesday, January 25, 2011

Ayam Penyet Wong Solo


Dah lama dah kisah ni.
Saja baru ingat nak tempek.
Dah basi pun.
Haha.


Ada lah one time tu, ke Shah Alam sebab nak jumpa TokNek Wan.
Masa tu, beliau ada datang Shah Alam jumpa anak cucu beliau kat sini.
Walaupun tak berapa sihat, berani dan gagah jugak Nekwan mai sini.
Chayokkk Nek!
Apa apapun, Nekwan dah pun selamat balik ke KB dah pun.
Sihat sejahtera macam biasa.
:)


Masa tu gi jumpa beliau kat rumah Seksyen 7, Jalan Paladium, Shah Alam, gi ngan Suky jer. Hari tu hari kerja. Papa just hantar ke rumah Suky.
Lepas dah jumpa ToknekWan dan lepaskan rindu kat cicit dia Malikha *pic takde lah pulak*...
weols gi lunch kat Wong Solo Ayam Penyet kat Seksyen 7 baru tu...
Waaaaaa, kat tempat tu macam macam ada sekarang ni.
Dah jadi macam bandar mini.
Yang paling top, I-City lah.
Tapi ku tak sempat lagi jejak kat sana.
Dengar citer nak masuk dah kena bayar RM10. Dulu free jerk.



Oklah, berbalik citer ayam penyet tadi.
Heheh.
Kat Wong Solo ni, hemmmmm sedap tu sedap lah.
Bolehlah dimakan, tengok masuk Jalan Jalan Cari Makan tu..
Tapi masih tak boleh lawan dengan ayam penyet yang kat area rumah ku ni.
Hahaha.
Haaa? Nape erk..?
Ke sebab dah selalu makan yang kat sini, tempat lain terus rasa tak sedap..?



Teruja mengorder.



Set Nasi Ayam Penyet.


Cumi Goreng. 


 Yang tak dimakan, syyoohhh sila main jejauh yer.
Haha.Tak suka tempe!


Bagi lelaki bestlah kot datang sini, sebabnya ada JUS POLIGAMI.
Hahaha. Ape mende lahhhh air nama cenggitu kan!



Anak? Tidur...
Kesian! Dah halfway, bangun dia pelik pelik tengok semua makan bersila.
Best best!


Elly pun ada.


Dah kenyang mau baliklah.
Sib baik dorang dapat hantar kiteorang balik Kota Damansara.
Wohhooo, naik kereta baru lagi tu....
Tettt!

Ohya! Kereta kelisa bulat Suky yang dilarikan perompak dulu, Alhamdulillah dah di jumpai
kat highway Sg Besi.
Dorang tinggal kat situ, centu jer.
Huh.
Dah abis manis, sepah dibuang!
Genap 5bulan hilang dan dapat kembali.
Syukur sangat!




Dah sampai kat lobi apartment.
Macam biasa, Likha suka main hide-n-seek dulu sebelum kena kejar ngan Mama masuk lif.
Centu lah dia, tiap kali nak pergi memana. Tiap kali dah sampai rumah.
Lelah dulu Mama Papa pusing tiang main sorok sorok ngan yer!
Hihihi..



Ayam Penyet Wong Solo takde kick!
Tak best sangat.
Hihihi.
Nanti kita terjah ke ayam penyet lain lak yer.
Bye bye!

4 comments:

~aSFaLiZa~ said...

tempe sedap tawwwwwwwww

Mummy Zara Sofea said...

wowww..sdapnye..
duk bsila cam mkn kt kmpung daun ,bandung lak... =)

xpnh try kdai nie..cam bestje..

Mama Likha said...

tempe rasa mcm syusu! tk cedappp

Mama Likha said...

hehehe... mengah lah kalau mkn bebanyak duk bersila ni