SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Tuesday, January 4, 2011

Bersesak Shopping

Ok.. 1st day neu year... dah sibuk menggediks nak kuar shopping. Nasib baik tak buat azam tahun baru, ''nak kurang shopping dan berbelanja berlebih lebihan''... Hahaha.. Yang tu memang sengaja tak nak pasang, sebab dah tahu dah, sesapa pun kalau bab menghabiskan wang ringgit memang takleh tahan lama.. Tul tak..?


 Cik Minah dah ready to go.



Dah sampai sampai sana, terus ke McD dulu... Sampai pun kul12 tapi orang dh penuh... :)



Posing while Papa gi mengoder.
Cikjah cakap, pic ni macam adik ngan kakak.
Yo yo jer lah Cikjah!
Tahun ni dah nak masuk 28 hokaay!
Alooohhh... tua dah :(
Habis takkan nak muda jer sokmo..?



Heeee... Oklah... actly, takde pun shopping mana... Kat midvalley tu punyalah ramai umat, sampai berlaga abis benda benda yang tak boleh berlaga pun terlaga sama. Hahaha. Serius.! Nak membeli pun tak senang, kan..? Habis nak salahkan sapa..? Sombong tul aku ni... Huhuhu... Papa take leave on Rabu pastu kita g shopping sure takde berlaga dengan orang... Boleh begitu..?




Kalau kt JJ tu toksah cakap, huhhhhh tetambah Chinese Neu Year pun nak dekat dah. Rmai pulak yang soping tanglung bagai... Hahaha.... Mama sempat grab toiletteries untuk Likha dan baju baju baru untuk Likha kat Miki Kids... Mama lebih suka collect Miki Kids kat Likha compared to yang lain... Baju die boleh tahan lah cecantik...kan..? After all, Q panjang lah jawabnyer.... :)


 Terofonggg Mama.


Terofongg lagi.
Ikut suka Ikha lah Ikha...
Semua benda kat atas meja, dibuat main.
Now, kat rumah Mama lebih suka panggil Likha - Ikha :)



Wohhoo... 
Sempat jugak bertemu dengan big bear ni.
Memang banyak satu midveli.


Jap terdampar situ,jap terdampar sini.
Hehehe. Likha pun macam ooooohhh, sedap gebunya like Mama :)





Likha dah dapat satu.
So senang lh nk keluar memalam just sautt jer tk pyh nk berClarks kan...
Tapi tak fit lgi, macam pkai  Crocs pinjam..



Yang mana satu pilihan hati Mama?


Ok balik tyme...!
Dah sampai rumah.
:)
Time to rest and betulkan segalan urat.



 1st time kuar, Papa tak ajak balik.
Biasa, Papa kalau dah bosan sebab ramai sangat, cepat ajer ajak balik.
Tapi dis tyme, tak dengar pun rengek2 nak balik.
Hahahaha. 
Bahagianya!

 ****************************
Ecececece...
Tak semua yang kita nak, akan menjadi milik kita.
So Mama redha lah bila tak dapat wat balik overnite bag Guess ni.
:)
Sebabnya dah ada terperap 2 overnight bag Guess kat rumah.
So Papa tak allowed lagi nak tambah tambah yer..
Huhuhu.. Baiklah bos!


 
Tapi cantik sangat.
Dah lah 40% less.
Nakkk jugakk!
Tapi tak per, sebab Mama dapat yang lain.
Padahaln tambah 100 jer untuk overnight bag yang kat atas.
Huhuhu.
Dah tak boleh, tak boleh jugaklah kan.
Jangan degil!
Heeeeeeeee...
 
 
 
Ok dah.
Malam dinner kat Ayam Penyet kat rumah ni.
Tap cedihnya, ayam habissssss on 1st day neu year kan.
Laku giler agaknya kedai aritu.



So sebab malas dah nak ke lain, order lah Udang Penyet dengan Bawal Penyat.
Boleh tahan jugak lah.
Udang ada 6 ekor RM7 satu set.
Bawal RM12 satu set.
Eh ikan lagi mahal dari udang pulak yer?
:)

 
 
 
Mama test Lomo Lomo kat Iphone.
:)
 
 
 

Dua buah hati Mama.
:)


Sekian..!!


1 comment:

Mummy Zara Sofea said...

shoppping2x..best2x...

tula, nkCNY, rmai lak yg bshopping..kdg2 naik sesak nafas, rmai sgat..