SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Friday, January 21, 2011

Demammmm Lagi! :(


Takde mak pak yang akan hipp hoorayyy kalau anakyer demam. Takde mak pak yang akan bergumbira sebab anakyer demam. Takde mak pak lam dunia ni yang mintak anakyer sakit demam selalu.
Kan..?
Tabahlah hati.


So minggu ni Likha demam, batuk n sesema lagi. Chuppp, tak minum ais pun...!
Tapi tulah, Malikha rasanya berjangkit batuk selsema dengan Mama ni.
Last weekend Mama batuk batuk n sesema tak lah teruk mana, tak pun makan apa apa ubat.
Alih alih berjangkit ngan dia plak.
Adoyaaai anak!


Bila anak dah demam, mula lah nak tidur malam pun tak lena, makan pun tak lalu.
Mandi pun cepat cepat.
Semalam coti PH pun dok rumah.
Dapat invitation wedding sedara tak dpat nak attend, padahal dekat ni jer.
:(
Semalam Likha buat Mama tensen bila ngamuk takmo makan ubat.
Hari ni lak, dari malam tadi memang crancky habis.
Papa pun pergi work lepas Jumaat pun menangis tak berlagu nak ikut Papa pergi work.
Tak sedap badan lah gamaknya.
Plus, bila demam ni mengada mesti lebih sikit kan.
Alahaiii... Anak..!


Siangnya, bila time aktif.. aktif lah.
Bila ok, mesti masuk dapur melekat kat frigde.
Sekarang suka sangat selongkar frigde.




Time ok, OK.
Time tak ok, moyot manjang.. Adui seriusly tak best!
Malam tadi.. Papa play ball dengan dia.. Dia buat donno jer. Badmood.
Cakap tak, gelak tak, sengih tak.
Tangan jer ligat kutip ball..
:)



Cepatlah baik yer sayang.
Ni makan nanak, syusu nanak.
Semua tak lalu.
Jap lagi turun lah sekilo ni.
Gundah gelana hati Papa Mama selagi Likha tak baik.
Nanti nak gi jalan jalan.
Ok, sayang??!!


2 comments:

LiAnA said...

demam nk pandai ni.. cepat baik yer likha.. muahhh

gee ryder said...

oloh ciannye..sama ngan abg aqeel gak baru baik demam..

auntie suka la baju2 likha suma cute2..xsbr nk dpt baby girl jugak :)

ok cite afeef dah update. check it out!