SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, January 17, 2011

Masa Untuk Kekasih Gelapku


Last wiken tak mengukur shopping mall pun. Yahoo! Best plak rasanya...!! Memang tak plan nak gi memana sebab pala hotak kami serabut dengan hal 'membina' rumah. So pagi pagi aku bangun siapkan Likha, sekali nak wat bekpes, Mr Papa bangun sambil genyeh mata cakap ''Jom lah gi manjakan Kekasih GelapMu..pastu terus makan kat luar''' Haaaa centu lah lebih kurang ayat nya... Hahahaha.


Asyik tertangguh tangguh kerja nak repair apa yang patut kat Myvi ku itu... Ok, servis dah sudah lastweknya, now nak tukar radio dengan tinted. Radio dah lama rosak, kejap on jap off. Jap aku masuk masuk lubang, dia nyanyi, jap langgar bumper bisu lak dia. Haaaa centu lah, agaknya fuse mana yang putus erk.. Lagi satu hal dengan tinted, seingat aku last tinted masa 2008. So korang imagine lah cem mana cerah terang benderangnya keta ku itu...? Agak agak kalau aku drive, macamlah ikan buntal dok dalam akuarium.. haah gitu lah cerahnya. Hihihi.. Tak suka!




Ok, well kalau aku single mingle.... Bolehlah secepat kilat jer aku gi menggodek kereta. Asal rosak sikit, gi repair. Takyah susah susah nak tunggu weekend lah, nak tunggu Papa free lah... Ni tiap tiap minggu berjalan ke lain, bila masa nak repair kan..? Paham idok...? Now mektok Likha ada, takkan sesuka hati ku nak bawak lepak kat workshop..?





Pilih piih radio. Nak pasang yang biasa biasa jer ke or yang siap ada GPS ngn DVD Player semua tu..? Weols decided nak buh biasa biasa jer. As long as dapat dengar CD Air Supply, Dewa ku pun dah hokay... :D Hihihi.. Tapi kedai yang sama tinted tu takde choice sangat, so tak jadi pasang kat situ. Weols survey 2,3 kedai lagi... Yang kat Brother's dah ok, brand Kenwood. Dah berkenan pun sekali dah siap nak bayar, casing untuk Radio Myvi tu dah habis pulak. Boleh centu....?? Gggrrrrrrr!


 


So radio, masih berhutang dengan kekasih gelapku. Nextweek lah pulak. Duit dah simpan kemas kemas dalam purse, syyyyhhhhh.. Takut tercicir kat memana lak hihhihi... Adoiii, duit memang payah tul nak lekat!
Kan..?



Sementara tunggu keta siap, gi makan kat Shah Alam... Jauh nau makan...! 


 


Teruja dengan balloon Minnie Mouse.
Tak sedar tu balon yang ditakuti.
Asal ada Minnie terus jer terus lupa dan suka..




Yea! Kekasih gelap dah makin gelap dah sekarang.
Best best!
Bye!
:)

No comments: