SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Tuesday, January 11, 2011

Ole Ole Dari Langkawi

Oklah, dah beminggu dah pun orang tu balik dari Langkawi... Tapi tak sempat nau nak jaja gambar ole ole dari sana. Hahaha... Ku ingat beliau bawak balik standard-ole-ole dari Langkawi - coklat lah kan.... Tapi bukan sekadar cekelat, sekali nah dengan pinggan mangkuk periuk belanga... Hahah. pergi satu overnight bag Adidas beliau, baliknya dengan 2bag. Sebab bawak balik konon konon hadiah untuk isteri yang dikasihi... :)




Laki ku wat balik set mangkuk Vision yang menjadi idaman ku... Tapi tak ku sangka lah kat Langkawi nun yang nak di beli.. Tak bajet langsung beliau akan membeli. Tapi tak per, suami tercinta yang memberi hadiah haruslah terima dengan hati terbuka dan terima kasih banyak banyak By! Muaah.. Berat tu wat balik benda alah ni... Nasib baik selamat sampai ke rumah without any defects....




Set ni ada 3 set sekali ngan tutupnya 6 lah... Harga murah dari market biasa. Paham paham lah kalo duty free kan.. Tahan tak tahan tu, taktahu lagi lah ceritanya. Yang Pyrex kat atas tu dapat free sebab beliau memborong dengan harga sekian sekian... so dapat free mangkuk tu dengan ada lagi satu jenis mangkuk pun Pyrex jugak... Owhhh, terus rasa tak sabar nak wat macaroni bakar feveret beliau dengan mangkuk tu.. Hehehehe. Yang dalam plastik hijau tu, pinggan nasi Corelle... Tapikan beliau beli 5 pieces yang lain lain design bunganya. Hahahah. Kreatif kan! Huhuhu... Warna warni campur gaul lah gitu. Takde la set Corelle yang lain, cuma pinggan untuk makan nasik. Hahaha. Yelah, bukan senang nak wat balik bebanyak...


So, semua ni dah simpan kemas untuk diguna pakai rumah baru nanti. Yeyeyeye! Cuma pasni, sambung shopping set pinggan mangkuk Corelle yang tak cukup lagi tu... Hahahah. Tq By... Ada hati jugak dia masuk kedai pinggan mangkuk... Dulu, time ku pergi ngan geng2 tak jejak pun kedai kedai macam tu.. Yelah time bujang tu, tak minat pun dengan set pinggan bagai macam ni.. Kihkihkihhih....

*Ciklonggg, jom kita share same hobby pasni yer :)


Coklat yang banyak banyak dah ku bagi ke Papa bawak ke ofis..  Bagi kat staff, kut kut ada yang mengirim dan nak merasa kan..? Ada lah tinggal sikit sikit kat rumah ni.. Tak suka sangat dengan cekelat. Kalau eskrem, harus simpan kemas kemas tak kasik ke orang lain. Huhuhu.


Dan hat mektok Ikha, Papa belikan Tee-standard-ole-ole yang bertulis Langkawi tu, color green lagi...Tapi belum muat nak pakai dan jugak dengan gaun yang ala-ala binik tarzan ni. Hahahah. Comel lah ngam ngam... Boleh lah buat pakai hari hari kat rumah kan.. Baju sehey orang kelate cakap :)



Amboi, pakai jam.
Kul berapa dah sekarang Datuk Harimau!
Auummm...



Ni sesuai pakai sambil amek angin tepi laut ni.
Hehehe.


Ok dah.
Bye bye...!

1 comment:

Mummy Zara Sofea said...

bestnye ole2 tue..

i pun suke vision..mcm2 leh gune....

skrg tgh kumpul tefal lak...mmmm...