SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, January 17, 2011

Pencarian Bermula


Lastweek, weols dah dapat first drawing untuk hal renovation dan installation segala menda cabinet dan wardrobe untuk rumah baru nanti.
All completed untuk setiap bahagian sekali.
Tapi banyak admentment yang kena buat.
Dan banyak yang kena di cut ikut kesesuaian bajet yang ada.
Percaya atau tak, dekat 130k untuk itu saja.
Juling mata hokkay!
Wohhhhhooo ni lah bila bajet tak di sebut, pahtu semua tak tacap lawa lawa.
Hahahaha.
So, kalau dah banyak tu memang lah teroooverrrrrrrrrrrrrrrr bajet!
Harus caras serba sikit.
:)




Bahagian yang dah dipotong tu boleh lah weols bajet untuk benda benda lain lagi kan... So last wikend pun, sama lah curik masa terjah ke kedai lampu, kedai accecories cabinet, toilet.... Tengok kat Kian Classic ada promotion untuk 3rooms + 2hall (living + kitchen) only about RM12k..... So, ok ke tak..? Boleh percaya ke tak...  Murahhhh tu!! Takut nanti bila dah siap semua, ada lak hidden costnya... Tapi dia dah bagi siap siap berapa ukuran untuk wardrobe tu, ukuran untuk cabinet tu.... But still nice, macam kiteorang dah ada design yang kiteorang nak. So takleh nak amek promotion yang Kian Classic tu...







Yuols...., Induction cooker oke tak..? Suamiku cadangkan nak pasang tu siap terus..., taknak dah bertungku bagai tu. Tapi aku ni kiranya orang kolot agaknya, taknak induction... Nak yang macam pesen sekarang, gunakan gas.. Hahaha.. Kolot tul....! Lagipun aku ni orang yang quite careless, takut kang nanti duk lap lap dapur tak perasan dapur tu panas lagi ke.... Hahaha. Memang ku selalu emergency exciden kat kitchen. Jap kena periuk panas, jap kena tungku panas...


Lagi....kat mana lagi yer, tempat tempat yang murah untuk cari segala perkakas benda macamni...? Kat IKEA pun boleh tahan jugak macam perkakas toilet, lampu lampu... Kena pandai pilih jer. Then..., Boleh tolong cadangkan kat saya... ?


:)

Thanks!

8 comments:

Mama Kyra said...

tknk suh eja quot ke?cabinet..

Siti said...

pagi-pagi baca blog ztee.. memula nak say tahniah sbb muda2 dah bli rumah sendiri.. bertuah badan..jeles i tau..

oleh krn sy xpernah melalui apa yg bakal ztee lalui ni, maka sy xleh nak cadangkan pape..kehkhekhe..

wat kenduri masuk rumah baru jgn lupe jemput i..

Dong, Dia & Azra said...

KItorang tak pernah renovate rumah jadi tatau how the process looks like and where we can get good price. Good luck weh! Rajin2lah update pasal progress renovation ni boleh jadi panduan kitorang plak len kali :)

alyyani said...

nak bagi suggestion pun tak leh lg. tp part RM130k tu. mak ai!!! huhu...

Mama Likha said...

eja : cabinet smua rasanya dh konfem dgn org tu.. old fren of asben zte..

Mama Likha said...

siti : jeles utk kebaikan tkpe. tp bukan rumah saya pun, rumah hasben... cuma kite sesama share ada lah dlm part2 tertentu. hehehe.

insya allah...

Mama Likha said...

tq mama azra! insya allah, kalau ada benda2 yg best blh lah share sikit2 hehehe...

Mama Likha said...

alya... :

tulah..! memula weols pun terkejut. tk bajet pun smpai 130k.. plg tidak 80k blh lah diterima, then bila cut2 sikit dpt lah bajet rendah lagi kan...!
hehe..