SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, February 28, 2011

Minah Yang Kepochi


Sapa lagi kalau bukan mektok bermata sepet, bergigi lima ni kan.


*
*
*
*
*
*
*
*





Kalau Papa-Mama berconversed, ada ada aje sekarang ni. Kemahen lagi dia. Mulut cotcetcotcet!


Conversation 1 :

Papa-Mama : Tulah Papa, plaster ceiling kena ada nak tutup piping wire tu.
Minah Kepochi : ........... tuchooop!..... tuchooppp!.... 


Conversation 2 :

Mama-Papa : Oklah kan, kita pun duduk sini dah lebih 2 tahun.
Minah Kepochi : .... jujokk...!....... jujokk..!...


Conversation 3 :

Papa while on d phone : Helo, kawan dah hantar kipas yang dibeli tu kat rumah. (Papa speaking Kelate)
Minah Kepochi : ...... bibah.....!....bibah...!...



Hahahaha! Mektok dah pandai mengajuk apa orang cakap. Memula, terkejut weols dibuatnya. Unexpected!! Hihihi. So at now, watch out lah! Jangan tersilap kata, keluarkan ayat lucah yang bukan bukan sudey....! Haru biru maknyerrrr nanti!
Budak, time ni lah die nak imitate apa yang kita cakapkan...??!




Conversation 4 :

Mama : See your baby, tak pakai baju.
Minah Kepochi : ...... Bebe....! bebe!....


Conversation 5 : 

Mama-Papa : Likha, tengok bird tu!
Minah Kepochi :  .... Bid, bid....! *bukan bed tapi bid. 


Conversation 6 :

Mama : Mana nenek? ( Nenek = toknekwan kat KB)
Minah Kepochi : ...... nenet....! nenet.....! *automatik kepala pusing pandang lappy Mama, sebab pic nenek kat lam lappy...


Conversation 7 :

Mama : Ok, jom! Pakai shoes...
Minah Kepochi : ..... Syyuuuhh...! Syuuhh...! *Mulut harus muncong gitu!


Conversation 8 :

Papa-Mam : Yeeea!! Golll...!
Minah Kepochi : Tak gol lagi dah bising menempik-nempik tengok ball........''bol....bol....!''...... * Comel ok!


Conversation 9 :

Mama : Ok, lets count your cups...! One, two, three....
Minah Kepochi : ..... cakkk... cakkk....! *Macam mana c.a.p = kap boleh jadi c.a.k = cak...? Huhuhu..


Conversation 10 :

Mama-Papa : Ya Allah...! Kenapa ni..?
Minah Kepochi : ....Owwoh!....Owwoh...!


Conversation 11 :

Papa : Likha kenal tak Niknab..?
Minah Kepochi : .....Nyiknyak....Nyiknak...! *Hahahaha..!


Conversation 12 :

Dibo the gift dragon : Helo helo! My name's Dibo...!
Minah Kepochi : ......Biboh...! Biboh...!



********************





Macam tulah... Mama yang 24 jam kat rumah memerhatikan perkembangan anak dan melayan kerenah dia yang panjang akalnya..... Bosan tak bosan lain cerita. Tak caya cuba tanya Mama yang
jadi home Manager macam Mama Likha jugak...!

:)


Terima kasih, Ya Allah!

3 comments:

~aSFaLiZa~ said...

pandai likha cakap

Natasha Farina Arifin said...

likha nak adik dia ckp ceni....dikkkk...dik...dik.....
hihihi

RashAtie said...

minah kepochi yg sgt comelll!!