SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Tuesday, February 22, 2011

Push dan Kena Push


Supposed Ahad weols kena setelkan bab-bab lighting. Tapi sebab ada orang yang tak sihat, terpaksa semua di cancel lah... :)... Downlight dah selamat di borong last Thus. Sempat dapat grab harga promosi kat Houz Dpeot tu. Cuma tinggal untuk pendant or any type of lampu yang weols decided nak bubuh. Sebab skrang kerja kerja ntuk plaster ceileing dah pun start. Selain lampu, benda yang nak diconcern berkait dengan plaster ceiling adalah kipas dan aircond jugak *ceh, skema giler.


Part ID kitchen pulak, oleh kerana weols dah finalise bab design, colors and accessories...ID p.i.c tu duk push weols untuk dapatkan exact size untuk hob n hod, oven, fridge dan microwave. Now, fridge ngan microwave memang dah ada, cuma benda lain tu belum lagi ado! Huhhhh... Dah survey banyak brand, tapi belum lagi dapat kata putus. Part wardrobe dalam tiga bilik tidur dah settle, cuma bilik untuk Malikha tak usik pape. Tu biar Mama jer yang mengdekoret nanti hehehehe.



Kena push memang lah bagus...., best sangat! Kalau tak, kerja tak jalan tauuu!


So within this week, semua bab cabinet and wardrobe akan mula masuk order ke kilang. Estimated time kat kilang - 2 weeks dan installation estimated about 1 week. So agak-agak sebulan dari sekarang, siap lah. Sambil sambil sekarang, plaster ceiling dah mula jalan, jap lagi nak mula dah.kerja-kerja untuk extension laundry area kat kitchen belakang. Then apa lagi yer..? Hmmm..


Last wikend pun, sambil jaga orang kesayangan tak sihat, sambil belek belek dan belek lagilah segala mak nenek magazine. Ok, now sume dah finalise including wrought iron grill.. Actually, kalau belek banyak banyak pun takleh jugak, muntah darahlah nanti jawabnyer...! Huhuhu. Weols punya bajet takdelah hebat mana, cuma nak kena pandai lah biar semuanya serba molek sesuai dengan bajet yang ada. Walaupun bajet rendah, make sure nanti kita berpuas hati dan also berkualiti... Bajet tinggi pun belum tentu kan, kita dapat hasil yang memuaskan... Toi tak..? Hehehe. Macam tak kena je ayat yang disusun.... Eceecehh.





So far, ini update pasal rumah. Bukan untuk meloyakan tekak uols, tapi as my rujukan for future gak. Senang hehe nak refer nanti. Boleh tak..??!


Bye! Noktah.... !

4 comments:

alyyani said...

oh suka kalau update2 hal rumah ni. bole timba ilmu. ewah. mcm2 hal kan nak masuk rumah nak2 rumah baru. term2 lighting grill tu serious tak tau. huhu... bia semua molek tu, suka! :)

CuppyCakeMommy said...

time ni lah duit mengalir bak air paipppp

Mama Likha said...

alya : nti tgu turn alya lak hehe

Mama Likha said...

cuppycake mommy : memang.. wpun bru nak start, mcm dh byk yg kuar huhu