SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Wednesday, March 30, 2011

Day 1 : KL - Bandung




Jeng jeng jeng..........!
Bermula sudah episod kisah-kisah holiday ke Bandung - Jakarta sempena my Birthday!
Cewaahhh, yooo yooo eeeiii je kan!
Hihihi.
Saya yang tukang booking tiket dan sponsor sekali. Papa yang tukang sapot-menyapot disana.
So kami laki-bini, sepakat membawa berkat dalam bab-bab makan angin. 
Hehehe.
Alkisahnya, percutian ke sana sudah jadi hadiah beday ke 28 saya lah kiranya!
Tapi kali ni, holiday jadi jutawan baru lah.
Berkepuk-kepuk duit, berjuta-juta rupiah. 
Hihihi.
Masa tukar aritu RM355 = IDR 1,000,000




Jom, tengok gambar yang of coslah tersangatlah banyak.
Biarkan gambar sudah menceritakan segalanya.
Biarkan gambar bercerita yer, bukak volume kuat-kuat sikit.
Kalo slow-slow takut tak dengar plak.
Kalau tak dengar, tu tandanyaaa........................ hihihi taklah gurau ajer.




Di Lcct. Flight 330pm sampai sana 430 waktu Bandung. Dua jam flite.
Tapi perbezaan masa Malaysia-Bandung 1 jam.
Kalau Malaysia kul 3pm, Bandung 2pm.


 


 Ketibaan di Kota Bandung. Takde sapa pun yang sambut. Weols just amek TAKSI epot untuk ke hotel. Kami stay kat Arion Swiss-Bel Hotel untuk 3hari 2 malam. Just about 10-15minit from Epot.
Yang kelakarnya, masa kat kaunter dah dapat resit yang tambang TAKSI ni IDR 35,000. 
Tapi bila dah sampai hotel, punggah bag-bag semula, kasi IDR 50,000 driver TAKSI tu terus masuk balik, chuuuunggggggg - bunyi kereta - pergi tak pulang-pulangkan bakinya lagi 15 ribu. HAHAHA.. Takpelah kira sedekah, wooooii banyak tu 15 ribu!!! Hihihi.. IDR 50,000 adalah dalam RM18...!


 
 

1 bilik untuk weols.
1 bilik untuk anak dara berdua itu.



Malam just lepak di bilik. Ingat nak keluar cari makan pun, tak jadi sebab hujan since weols sampai. Layan maggi tomyam, hooo sedaplah sangat walaupun direndam camtu jer, cerr kalo kat rumah??? hUHH..dan sardin cecah roti.
Sempat jugak layan welcome drink di lobby hotel.




Esok, penjelajahan geng Upin Ipin baru bermula.
:)



Wait ya.
To be continued.
Stay tuned!
:)







3 comments:

Yana, mama falisha said...

ztee.... sedap ek sardin cicah roti... hehe.... sonoknye gi jenjln... bleh la wat GA@contest hadiah dr bandung... hehe

ShimaSalleh said...

wah seronok pi jln... takat ni shima dlm mesia je lah hihihi.. itu pon lom abis jln lg.. Cantik mama nye malikha ni ye

syafisyifa' said...

wah besnya p indon..:)
ekceli suka sgt tgk foto ztee,suami&malikha pakai baju putih sedongdong...hehe