SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, March 14, 2011

Hari Yang Ditunggu-tunggu!


Adalah hari untuk bershopping!

Wohlai heh!
Macam orang zaman batu jer!


Sesapa yang tahu, dulu setiap minggu menjejak kaki ke shopping complex adalah aktiviti paling wajib untuk i dan family. Hikss. Tapi since sibuk dengan hal rumah, asyik menjejak kaki ke kedai lampu, kedai letrik, kedai jamban, kedai paip, kedai hardware jerkk. Huhuhu. Sedih nau oden! Nak pilih lampu pun, cepat-cepatlah. Nak pilih kepala paip pun cepat-cepatlah, Papa! Sebab memang tak minat. Cer kalau suruh pilih kasut? Pilih baju..? Pilih barang secret? Berlama-lamaan sampai bermalam kat shopping complex pun takper. Hahahah. Tapi lelama yang dari tak minat, trus jadi minat untuk memilih barang rumah. Slowly perasaan tu datang, bila kesedaran mula ada. Ni nak pilih kena pilih betul-betul, nanti rumah ko jugak, pilih yang lawa-lawa, pandai-pandai pilih, untuk cantikkan rumah ko jugak. Hihihi, pujuk hati sendirilah! Oh no! Ikhlas tau!



Oleh kerana, sebahagian besar barang rumah yang diperlukan sekarang hampir complete dan jugak sudah tidak lama bershopping bagai, last rasanya masa pergi Singapore dan Singapore baru ni. Tu kot last membeli-belah. Jadinya ahad dah siap-siap simpan hari untuk shopping. Hahaha. Gilo! 



Tapi sampai-sampai jer OU, terus frust sebab JJ closed untuk major renovation. Tulah galok sangat! Muhahahahhaa!
Lama okey, mungkin hujung tahun ni baru bukak balik. So, sesapa yang plan nk gi membeli-belah kat JJ OU, lupakanlah. Marah jiwa, cakap JJ on sale kan..?





Dah lah parking pun belah JJ, so menapak lah ke New Wing.
Mencuci-mata, untuk bersiap sedia mencuci-poket.
Hihihi.




Muka garang Papa tengah layan anak makan eskrem.
Papa garang okey, tapi Mama lagi garang-tapi-amat-penyayang.
Muwwaahhh!






Muka lebam Malikha. Nanti nak cerita next entry ya. Tunggu dengan saspen!
Muka berjerawat Mama, tak sukalah! Lately ni asek berjerawat jer, since amek kolagen tu.
Tak sesuai or... tapi yang pasti '' Anda tidak preggy lah!''
Yes! Hihihi.
Suka sangat kalau tidak.. Huh!



Muka comot bagaikan kucing kerom + lebam biru.
Tapi tetap frenly menegur jiran-tetangga-sebelah-menyebelah-kaki sopeng sesama tehehehe.



Actly, 10 hari dari sekarang weols akan bercuti ke ober-the-sea lagi. Macam tulah ztee, tabiat buruk takleh ubah since dari alam remaja lagi, kalau nak pergi memana mesti sopeng dulu. Padahal nanti nak gi bercuti, dah sah-sah sopeng jugak kan..? So walaupun dah kahwin dan ada anak ni, masih macam tu. Tak berubah-ubah. Ni pk kan anak pulak, nak pi bercuti ni, nak beli botol air baru - padahal dah banyak ada, nak beli sweater@jaket untuk Malikha - padahal dah berhelai-helai ada jaket, nak beli baju baru - pakai yang lama@ dah ada tak boleh ke...? Huhuhu macam tu lah kisahnya.




So semalam, hari untuk aku jer. Untuk Malikha satu sen tak membeli apa, untuk Papa pun sama. Beliau entah lah, semua taknak beli. Bagus betul. Aku jer sibuk suruh beli baju baru lah, seluar baru lah, tu baru lah ni baru lah. Hahaha. Teruk dah tahap kesukaan-menghabiskan duit ku. Huh!



Jadinya, minggu depan ada satu lagi minggu untuk membeli-belah kat Malaysia sebelum membeli-belah luar Malaysia! Kihkihkih! Tapi, rasa nak gi holiday pun macam takde semangat, memandangkan peristiwa Tsunami yang baru berlaku kat Japan. Sedih-simpati-takut dengan keadaan di Japan, semoga Allah swt sentiasa melindungi bumi Malaysia kita. Amin. Tapi Papa takde cakap pasal nak cancel ke tidak holiday ni. Weols on jugak kot. Doa-doa semoga kami selamat disana, dan selamat pulang ke tanah air balik nanti.
Insya Allah!



Oke, Bye!
:)



1 comment:

Oshin jamel said...

chantek kasut...hello kitty tue..heheheh!!!