SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Saturday, August 6, 2011

Menyambut Awal Ramadhan di Kampung Halaman


Alhamdulillah.. Ramadhan pertama di rumah MIL... Bersahur dan berbuka di sana. Mama pulak seronok, puas makan rambutan fresh dari ladang mak mertua.. Tapi jangan suruh Papa dan Likha, dua beranak yang memang tak suka makan buah.. Haishh ! Molek sangat lah tu ! Yang tua memang tak reti makan siap kena paksa, yang kecil pulak kegelian dengan bulu rambutan... Sudahnyaaaa dokkk heeeeeee heeeeeeee... Haih ! Apalah..... ~~!


Jom tengok keletah Likha dengan sepupu - sepapat... Sekarang Likha dah boleh kamceng dengan semua orang dah... Mama tak sakit kepala macam dulu - dulu dah... Yelah... dan besar dah kan.... Yang paling die kenal Amad..., Kak Emy.... dan kamceng dia Tok Bah... Hihihi....


Hari pertama di Kota Bharu




Tukang blew the bubbles


Terus ke Pasar Siti Khadijah untuk shopping barang kiriman kawan - kawan dari KL.....


Then, must have singgah every time balik kampung. Warung mee celup terbaik... Yang seronok, Likha tidur sepanjang di sana, tak dapatlah dia merasa mee celup kali ni.. Padahal sekeliling tu bising, dahlah panas tapi boleh dia tidur tak sedar - sedar... Nak buat macam mana, empuk sangat tilam cap Mama hehe. Dah pass ke Papa untuk turn Mama makan, pun tak sedar - sedar.... Haish ! Memang penat tol tu..... :p




Hari kedua di Kota Bharu.... Belah petang, Ciklom buat rumah terbuka makan - makan, so ke sana lah kami smabil tengok rumah ciklong yang dah berwajah baru....








Malikha dok kilik cawan ais kulu kilir...





Last but not least, di airport Kota Bharu. With Ain Nabila dan Ciklong Likha, satu - satunya kakak Mama dalam dunia ini...... Tq sudi hantar weols ke epot, mereka selalu macam tu.




Ok, bye.
Tak sabar nak balik dekat raya nanti pulak.
Sure suasana lagi meriah, dengan Malikha pun dah pandai bawak diri dah.


Selamat berpuasa semua ~~!


5 comments:

ariana's said...

Oh..org pantai Timur rupanya En, suami ye..selamat berpuasa Ztee..

dilazfamily said...

wah seronoknya happy family nie.memang seronok berbuka dan bersahur bersama keluarga kan.selamat berpuasa

Farah Shamsudin said...

cumil Likhaa... tgk aksi dia dgn arnab tuu.. huhu! bestkan puasa kalau kat Kelantan..

alyyani said...

so raya ni kat rumah family zte dulu ke?

Natasha Farina Arifin said...

bestnye blk kampung...Cik Cha dah berbln2 tak blk kampong asek2 org kampong jer dtg cni..ha...lagu mbe tuh...hihihihi! by the way likha semakin super-duper cute...molek sgt2 dah..lawa!