SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, November 14, 2011

Sabtu Lepas Jumpa Pengantin Baru


Assalamualaikum....

Korang ke mana weekend lepas, mesti banyak agenda kan. Macam tulah masing - masing kita hidup ni, ada saja benda yang nak dibuat.... Macam weols, Sabtu Ahad memang lah hari untuk berkepit. Walaupun ku tak kerja, tapi ku tetap ada Monday Blues macam orang lain yang kerja... Hihihi. Malas betul kalau dah nak masuk Isnin, malas nak berpisah dengan kanda. Rindu sokmolah dengan kanda. Walaupun die pergi kerja, balik kul 6 ke 7 ke, rasa macam lama tak jumpa. Tah lah kenapa. So, kalau nak masuk Ahad aku pun dah mula - mula kena feeling Monday Blues.... Kalau nak masuk Jumaat pulak, seronok bukan main, Walaupun weekend takde pergi mana, tapi as long as dapat luangkan masa bersama... ;)


Ku selalu terpk - pk, kalau ku selalu jugak pun dapat monday blues, kanda ku sorang ni ada monday blues tak ? Ke beliau hari - hari blues... Orang jantan ni takde lah monday2 blues ku rasa... Biasa pempuan je kecoh monday blues kan. Tapi memanglah ku rasa sebenarnya beliau ni everyday yang bluesnya... Hehehe. Sebab musababnyer, hanya ku mampu simpan sorang.... Rasia laki - bini yang berkongsi makan, pakai, katil dan segala - galanya.... Lebiu sayang Abang, walaupun apa jadi, akan kupertahankan cintaku.
Kerna cintaku adalah cinta Mati.
*sila dengar lagu Dewa yer.
Teringat kisah di raya haji baru - baru ni.
Ku rela tempuhi segalanya walaupun selut dan lumpur demi Mu, asalkan bersamamu
walaupun ku tahu kau akan marahkan aku kerana aku dah kotorkan laintai keretamu dengan kasut ku yang berlumpur.
Kasih sayang aku bukan hanya kerana Mu, tapi kerana melebihi segala-galanya.
Ku rela. !



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jom cerita weekend lepas. Banyak jugak urusan kanda. Teman ke sana ke mari ;p



Singgah lunch di Wong Solo.


Gambar takda motip. Walau apapun, Mama akan tetap rebut tempat pertama disisi Papa, wahai Malikha. * happy dapat duk seat depan ;p



Dengar nasihat Opah dan Upin & Ipin tu.





Lepas urusan penting itu ini kanda, terus shoot ke Kota Damansara. Kembali dirumah ini, untuk bersua muka dengan makcik sepupu ku yang telah melansungkan pernikahan pada pagi Sabtu. Oleh kerana, majlis persandingan dia dan suami pada Ahad malam di satu dewan di Bangsar dan kami tak dapat menghadiri oleh sebab - sebab tertentu, kami pergi awal.....


Mak sepupu yang sama umur dan sangat kamceng masa zaman - zaman kecil dulu, sebelum beliau dan keluarga berhijrah ke Kuala Lumpur. Sampai arini, masih ingat momen childhood dulu dengan dia :)



Bersama pengantin baru, pengantin lelaki yang dah tukar uniform. Pengantin lama yang ingin nak menjadi pengantin baru sokmo... Boleh ?



Selamat Pengantin Baru buat Wan Nor Aniza dan suami.
Semoga berbahagia ke akhir hayat hendaknya.
Amin.



Tu jer kisahnya. Mukadimah takyah lah nak ingat sangat pun. Tak penting !


Ok bye !
 :)

5 comments:

eliyaezlinalias said...

hohohoh..bab pengantin lama tu tak menahan tu..hiks!

Natasha Farina Arifin said...

lawo pengantin lama tuh..hihihihi

kakchik@ella said...

KC paling kelakar bab Ztee ber romantika. Hihihi.

munna said...

CANTIK PENGANTIN BARU DAN LAMA TU....DAH MASUK MUSIM CUTI SEKOLAH NI..NAMPAKNYA TIAP2 MINGGU PERGI MAKAN KENDURI

syafisyifa' said...

lawo tudung@shawl pengantin baju putih beg merah@pink tu