SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Friday, December 2, 2011

Kek Birthday Hello Kitty Malikha


Assalamualaikum.


Oleh kerana, ada juga teman - teman yang berkenan - geram dan bertanyakan kek birthday Likha untuk sambutan harijadi yang kedua dia, Mama Likha nak share di sini. Kat mana tempah dan berapa harganya. Sharing is caring kan orang cakap ♥


Sebelum tu, kita cerita lah dulu hehehe. Kalau tahun lepas, Mama order dengan Kak Aisyah - CakesChocolate Collection. Dan pernah jugak order icing cookies dengan beliau untuk Papa's Day. Tahun ni pun berhajat sama nak order dengan beliau, sebab die punya hasil pun boleh tahan. Geram tengok hasil beliau. Tapi tahun ni takde rezeki, bila date majlis kami clash pulak dengan personal matters dia. So dia tak ambil tempahan.


Tanya sana tanya sini, ahernya jiwa melekap dan berkenan dengan Azura. Dalam masa seminggu deal dengan dia, alhamdulillah dia boleh terima tempahan dan lepas tengok design kek yang Mama nak, dia boleh buat. Design tu Mama just google jer. Taklah ciplak exactly sama sebab dah adjust situ sikit sini sikit :)







Mektok tengok box pun dah sibuk meraung nak tek tek tek ( cake )... Tek Ikha tek ikha !.. Haha sampai kena sorok kejap dalam kabinet dapur.


Flavor kek adalah red velvet. Semua cakap, sedap. Cake pun cute - comel ! Rupa dan rasa sempurna. Harga teru terang cakap, sangat murah ! RM140 only...... Untuk two tiers - 1 1/2 kilo siap dengan decoration semua tu.


Sesiapa yang berminat boleh add FB beliau :




Design kek yang asal from Google :)





*
*
*
*
*
*
*

Dan ni adalah popcakes yang Mama dah tempah dengan seseorang lagi kat FB.
Yang last minute, SMS kata hasil tak menjadi.
&$%$>>)$#"
Frust !


Google 


So itulah kisah suka duka dalam menempah kek birthday mektok hehehe. Tahun depan, kalau panjang umur murah rezeki, kita tengoklah kek bertemakan apa pula yer ? :) Pada yang berminat tu, boleh kontek - kontek Kak Aisyah atau Azura. Ni iklan tanpa bayaran yer.. Hihihi.


Ok bye !
:)

22 comments:

Natasha Farina Arifin said...

nak tempah kek Ben 10 lah..hahahahhah!

alyyani said...

rm140? sgt murah! rupanya sgt2 high class gitu. self pickup kat mana zte?

kakchik@ella said...

Serius cantek kek tu, Ztee. KC tergoda.

Puteri Nuur At-Terawis said...

kek ini sedap sebab saya dah makan :-)

syafisyifa' said...

ya cantik kek tu ztee

ieedaz @ mama_isha said...

mmg cantek kek likha tu.. mama isha pun tgk survey2 kek utk isha gak ni.. leh arr tgk2 kt page diaorg..

nOura~~~ said...

happy birthday malikha cute... be a gdgurl...

ShimaSalleh said...

Chanteknyer kek malikha... mcm berday girl gak hihi.. Neway happy belated berday malikha.. Dah 2yrs tu leh la mama tambah kwn kikikik :) Hai lama sungguh la tak baca story mori mama likha ni :)

aTy _faRed~ said...

cantik giler kek..!!! gojes..pink hitam hello kitty...!! nak makan pon tak sampai hati..sayang rasenyer..huhu

irmafittaputri said...

wah..best nye kek hello kitty..anak kite sama gak fan gile sama kitty ni..naik serabut tgk semua brg nak kitty

Mama Adam said...

Bestnya. Kek comel. RV... Terliur la. Dah lama x makan.

Mama Likha said...

natasha : nk tmpah utk bila tu ! :p

Mama Likha said...

alyyani : die kt putrajaya... blh tu dkt sgt dgn alya :)

Mama Likha said...

kc : hehe.. rasa tergoda tak kc ?hiks

Mama Likha said...

syifa : tulah... dahlah sedap.

Mama Likha said...

ieedaz : sila - sila :)

Mama Likha said...

puteri : hehehe sib baik smpat rasa

Mama Likha said...

noura : tq cik noura :)

Mama Likha said...

shima : hehehe tq sibuk jaga baby baru erk... :)

Mama Likha said...

aty_fared: syg syg pun, dah selamat semuanya hehehehe

Mama Likha said...

irma : ye eh ?? share minat yg sama lah kan rupanya

Mama Likha said...

mama adam : alamak ! terliur lak die hehehe