SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Thursday, December 29, 2011

Projek Kedua - Apam Polkadot Dot Dot Ku......


Assalamualaikum...


Dalam duk sibuk berjalan ke sana ke mari, sempat buat apampolka dot bersama anak - anak buah yang ada kat rumah ni. Yang Makngah dorang ni, tolong buatkan adunan... yang sorang tu tukang bubuh adunan, yang sornag tukang buh filling, nak sorang tukang buat dot dot dot.


Kerja pun jadi lagi mudah dengan periuk kukusan dua tingkat baru yang di import dari Kota Bharu dan acuan apam (warna merah)  yang baru jugak diorder khas dari As Mama R.A. Hati pun happy dapat menunaikan permintaan anak buah yang nak merasa belajar buat apam polkadot ni.... Lalalalalallalalalalalaaa :)






Dan hasilnya lagi menarik dari yang pertama kali buat. Hehehe.




Buat sekadar untuk dimakan dirumah.. So far takde niat berhajat nak berbisnes apam yer.. Ku tabik lah dengan orang yang berbisnes apam yang maha leceh sangat nak membuatnya hihihi..... Leceh lah jugakkk main color - color ni.... Kena tekun dan teliti jugak  ;p


Apa - apapun, at least skill dah ada :)
Ok bye !
:)

16 comments:

sue zainun said...

wahhhh..bestnya..suka sgt ngan apam polkadot tp xreti buat..camne yer nak buatnya..

Anonymous said...

nanti bila birthday bash likha mama dah boleh buat apam plkadot sendiri..tak perlu tempah2

ieedaz @ mama_isha said...

lenkali kalu mama likha nak buat lagi, ajakla mama isha skali eh.. hehe

Farah Shamsudin said...

mama likha kena turunkan ilmu kat saya tau..saya pun nak blajo..

~aSFaLiZa~ said...

wah best2.

ztee yg pecah2 tu sbb api besar kot. kang lain kali buat api kecik je sbb nk elakkan apam pecah

ariana said...

Ztee..pandainya. Akak suka makan tapi x reti nk buat..huhu.

Kalau bisnes ni pun ok apa..

gee ryder said...

wah cayalah mama likha bole buat apam dot dot.
ok la tu takat nak makan sendiri hehe

Mama Likha said...

sue zainon : hihi.. zte cuma google jer utk bahan dan cara2 dia.. nti sue try ye :)

Mama Likha said...

fitri : haha klo dh expert nti boleh lah kot. ni pk 10 kali nk mbuat, malas tauuu ;p

Mama Likha said...

ieeda : nti kite bt class apampolka dot yerrr :D

Mama Likha said...

as ; hehe tq as... as nti nk kirim lg lah acuan tu... nti zte btau yer... tulah, jd mcm apam mekar lak... lg satu filling tkleh byk sgt, sbb ada yg terkeluar dr apam lah as :)

Mama Likha said...

ariana : hehe kak ariana.... nk bisnes ni malas lah klo ada anak kecik ni.... hiks.. akak pun blh belajar, mudah je kak :)

kakchik@ella said...

Jadi eh Ztee buat? nanti KC nak minum petang kat rmh Ztee hidang apam ni ye. Hihihi.

Anonymous said...

akak buat sekali jer dulu...tak buat lagi sebab Akid x suka...kang jenuh ummi nak kena perabis...

Cik Sibuk said...

Cantiknya kaler diaaaa :)
Suka nengok..

Nyonya Mansor said...

ovalet kasi lbh sket kasi dia gebu mcm mama leen ni... hehehehhe.... ape pon cantek dh tu cume kaler tu kurgkan garangnye...