SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Sunday, January 1, 2012

Terbang Dengan Seat Sendiri :)


Kami bercuti di kampung kebetulan Papa ada kursus apa tah kat Renaissance. Tapi stay kat rumah my parents saja. For the first time, Likha fly with her own seat ! Yahoo ! Dah besar anak Mama - Papa okeh ! Dah lebih dari dua tahun kan ? Flying back to Kota Bharu - perjalanan yang memakan masa 1 jam. Firefly kan only 2 seat - 4 seats in one row. So jadi Papa duk belah sana.


Masa flite baru nak taking off.... berpelukan dengan Papa dulu. Sebelum tu, peliklah dia. Sibuk ajak Papa duk sama dengan dia. Walhal tu dah seat dia. Masa nak take off tu, Mama kena layan dia macam - macam. Bagi dia leka. Ajak draw - tulis -tulis.. Pastu jap - jap jenguk cari Papa dia. Risau Papa hilang. Huhuhu. Lepas isyarat tali pinggang keledar keluar then bila hidangan ringan dihidang, kelam kibut nak bukak meja nak makan. Semalam ada peanuts dengan roti Delifrance. Mama ambil roti untuk dia, tapi dia pilih nak peanut plus guava juice. Minat sangatlah kalau kacang - kacang ni...










Kiri kanan kacang. Tak cukup siap tekan interkom panggil FA nak kacang lagi. Hiks. Kacang buat dia leka sekejap. Bosan sangat kut. Ni baru flite 1 jam perjalanan.... Sambil makan kacang, sambil jalan round ke seat belakang - belakang lagi sebab flite tak penuh.  Flite kul 5 : 20 petang, orang sibuk kerja kat ofis lagi. Semua seat dia main pasangkan seat belt :)




Bila nak touch down, panggil balik duduk kat seat. Bila dengar kapten cakap nak landing, Likha cakap '' haaaa bigbird marah.., bigbird cakap duduk...'' Hihihi tahu pun ! Duduklah dia kat seat dia sampai selamat landing.. Mood dia baik sangat start dari masa nak check in sampailah ke rumah TokBah Tokmi ! Gudgirl..... ! Papa - Mama pun happy.... :)


[ last flite before ]


Kota Bharu hujan jer ni. Sejuk sangat ! Cuaca mendung dan nyaman sekali.... Tidur pun macam nak pakai sweater. Tapi satu sweater or jaket takde bawak balik. Nasiblah ! Tengah nak musim tengkujuh ni. Hope balik kali ni sempat makan putu halba.. Hehehe.


Selamat bercuti to all !
See ya !
:)

15 comments:

Mama Kyra said...

likha mmg gud girl...

Farah Shamsudin said...

Dah besar dah anak dara ztee nii..

ieedaz @ mama_isha said...

isha pun sama ade seat sendiri nanti! dh besar anak kite kan.. :P

gee ryder said...

yeahh likha dah besar!
tapi yg tak bestnya bila dah besar dah duduk sendiri kena tambang lainla pulak :p

cikpuanhady said...

waa..good girl lah likha sebab seat elok2..zahra kekadang nakmo pakai tali dan seat elok..aishh..

Malaysia Everyday On Sales said...

Hi Likha. It's a really interesting site that you have there and I really love the the posts on your lifestyle blogging. And of course, you do indeed have an adorable kid :)

Ok, just a quick introduction about myself. I am actually from everydayonsales.com and I have found your website thru google. We are a site that offers information on daily promotion / warehouse sales in Malaysia. I can see that you actually have a linkback (under BLOGSHOP) to some other site and we are hoping that we can be part of your website, where we would actually want you include our link on your page. Of course you can visit our website www.everydayonsales.com and check us out. We can actually do a link exchange where I will list your site as a friend to everydayonsales and you website link will be put on our site. You will be part of the everydayonsales friends community :) in this link exchange and there will be many campaigns awaits for you.

Let us know whether this is possible and we Let us know whether this is possible and will communicate further on this. Do revert to me and if you do have any queries, let me know. Do hope to hear from you soon. My email address is as below signature

BTW, we are also having the lucky draw campaign and you would like you to know. There will be 5 Shogun / Saisaki 1 year VIP card to give away. You can check out the details thru URL:

http://www.everydayonsales.com/new-year-2012-giveaway-5-x-shogun-saisaki-japanese-buffet-restaurant-vip-card


Regards
Chan @ www.everydayonsales.com (hy.chan@everydayonsales.com)

munna said...

good girl likha.... kak munna blm pernah lagi naik fire fly....

Dda Ly said...

comel tang bigbird marah tu...hihihi
pssst: mama ngidam putu halba ke??? kirim salam ummi ye ztee..:)

Mama Likha said...

mama kyra : huhu.. kdg2 notty girl tauu mama eja :P

Mama Likha said...

farah : tu lah farah :)

Mama Likha said...

ieedaz: haha kan kan. cpt kasi adik !

Mama Likha said...

gee : haa tu yg tk best tu kak gee :)

Mama Likha said...

cikpuanhady: yelah mummy zara. ada masa pun sbuk nk bukak psng seatbelt tu... risau tkut sepit jari melalak lah pulak =p

Mama Likha said...

munna : hihi cik munna...

Mama Likha said...

dda_ly : dh blk shah alam daaaaa... hiks...