SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Friday, February 10, 2012

All - homemade Western Dinner

Assalamualaikum... Salam petang Jumaat :)


Semalam saja lari dari kebiasaan, buat dinner ala - ala western. Semua homemade by puan dapur. Hihhiihihi. Dari mashed potato, coleslaw dan grilled chicken black pepper.. Lahai... tak payah mano eh ! Kalo tahu senang macamni jer sampai makan pun menjilat jari, baik hari hari buat hehehe. Sebelum ni, malas jerrr lebih kan kan kan !


Grilled chicken black pepper konon - konon Pakcik Kenny style adalah resepi malas katanya dari sis Atie, dan ku tokoktambah dari hanamemories..One of blog yang femes tentang masakan :)

Its golden chicken

Untuk si tukang rasa cilik.

Perghhhh

Now its turn to blackie chicken :p




Budak ni of cos lah paling tak sabar. Duk merewang jer depan oven. Jap jap jenguk. Duk Chicken chicken. Mama cook chicken, dah siap tu, terus yay ! Dia paling laju... :D



Sedap !! Hahaha takkan nak cakap tak sedap kan. Macam tak cukup jer bila buat half chicken jer. Ku takpe, makan sikit jer.... Papa lah... Tidur lambat, kul 1 pagi perut lapar balik hihihi..Lallalalallala  ~~! Takpe, anytime kita boley repeat lagi...


Nak resepi, boleh jer google.. * Ya Ampun, puan blog malas nak tempek resepi. Sebab sama jer semuanya... hehehe. Bukan kedekut. Huhhhuhu.
Okbai ! Have a great weekend ahead !
:)

10 comments:

akma said...

mak datok rajinnye la mama likha ni. yg coleslow tu sure leceh sikit sbb semua kena potong halus-halus kan. erksss ke saya je yang rase susah. hihihi.

Mama Likha said...

Akma : wahai mama nayli... Coleslaw plg snang!! Yg susahnya mashed potato sbb nkbt gravy die tu leceh skit hihi :p

Ibu Darwisy said...

hihihi..pandai likha..kalo darwisy bukan nak makan, ibu ngan ayah yg pulun..hehehe

ieedaz @ mama_isha said...

sedapnye!!!

gee ryder said...

amboi! marvelles! :D

alyyani said...

ish feberet! tak saba nak dpt KC sendiri. eh?

Mama Likha said...

ibu darwisy : likha pun tgk time2 die jgk ct.. kdg2 tk jgk... ni sbb die tgk mama jrg msk dlm oven kan.. tu yg excited kot hihi

Mama Likha said...

ieeda : ye ke !

Mama Likha said...

alyyani : hahaha....

Mama Likha said...

gee tkleh lwn kakgee pun =p