SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, March 26, 2012

Balik Kampung Puloppp Lah !


Assalamualaikum...


How's weekend everyone ? Weols last weekend balik kampung lerrrr... Nun di Kota Bharu sana... Dah lama jugak pun tak balik kan, rindu gak kat orang - orang tua disana dan orang kampung sekelian.... Makan angin balik kampung ploppp tehhehehehheee :P


Terbang balik dengan firefly Jumaat petang. Lepak lunch dulu di McD Skypark sebelum boarding time tu. Kita laparlah, belum makan apa - apa dari pagi. Keta park kat Premium Parking di Terminal tu.


Macam biasa, Ribena dan Nagget untuk dia.



Dah sampai epot KB, amek pulak cab ke rumah MIL. Dua malam, check in di ruma MIL, kemudian ulang alik jer ke rumah my parents. Kampung sebelah menyebelah katakan :)


Sesekali layan Ipad cousin punya. Pinjam saja yer Malikha. Nak memiliki sendiri, cannot. I dunt think this stuff can give her much benefits. Cukuplah duk kilek Iphone tu mujur dah..eh ! Pastu Ciklom bawak dan belanja Likha makan tuti putti. Memang feveret dia lah.... Mama sikit jer boleh layan, sekarang rasa dah kurenggg sikit dgn tee.ef ni... Tambah - tambah tengah demam selsema. Cousins Likha yang lain, wahh kemain lagi ! Feveret - all - time katakan ! Penuh mangkuk bertingkat - tingkat gitu toppingnyer... 




Kat sana jugak, kami semua dipaksa Tokbah untuk timbang berat badan hihihi.. Teringat lagi, setiap kali nak puasa, esoknya puasa, malam ni Tokbah siaplah amek berat masing - masing catit pastu dah abis puasa timbang balik.... Nak tahu sapa kurus dek puasa kihkihkih. Kali ni pulak, sebab Tokbah dah tak laratttt dah nak dukung Malikha macam dulu - dulu, tu yang kena timbang tu.. Tokbah ngan Malikha kan kamceng, Malikha pun lahai.. pantang dengan Tokbah asyik nak mintak didukung...asyiklah nak bergurau macam - macam...

Hihihi........... Tengok - tengok ! Sapa berat kat sini... Haha.
Tu berat Mama, tu Malikha.... Adeh !
Mama dah dapat balik berat macam dulu, tapi kenapa badan macam tak susut erk ?
Konpius ni !! Konpius sepanjang tahun !
Dulu sebelum kawen, rajin sangatlah pakai PB, nak kawen katakan !
Pas kawen, pas bersalin ni malas jer sokmo... !
Pakai girdle biasa jer.
#tupunnakcakap #aptb



Malam tadi, lepas turun dari rumah MIL, Tokbah dan cucu - cucu yang lain datang lagi ke epot untuk hantar weols.... Berkejar - kejaran lagi di epot tu.. Huks... Lepas dah masuk dalam, Malikha sambil lambai tangan kat sepupus dia... '' Bai ! Nanti jumpa lagi k...!! " Hahahaha ..!! Berlagak pastu terus naik eskalator ! Hihihi.. Tergelak Papa - Mama... Macam - macam lah dia ni sorang ! Geram lah !




Dalam flite, sibuk tanya bag princess dia. Kahkahkah. Pastu terus tidur sepanjang jalan. Haih... Takutlah kali ni naik fireflyz. Asyik terlompat - lompat, aritu balik pun sama. Awan tebal. Kita memang takut naik flite, macam orang tak pernah naik huh ! Ni baru 1jam flite cer kalau 4jam nanti ??? Runsing dahni kita pikir ni.... =D Hih !



Weekends yuols macam mana pulak ??!
Mesti seronokkan berjalan ke sana ke sinun..
Share lah !
Nanti Mama Likha terjah - terjah yer!
Bye !
:)

10 comments:

PinKy MoMMa said...

weekend kite sgt bz skrg ni sannnn...owhhh nantu ai tetap howwttt bam bam bum mcm dulu..

geram pulak tgk rambut nantu kite tu ahaks..sayang..jgn lupa kat tok tue mung ni hahahaha

MaMa aDaMaQiL said...

wahhh sonoq blk kg..weken saya pun seronok jgk even dipaksa rela oleh en.hubbie p bejalan..siap kene ugut kalo xnk ikut nnt carik mama br utk p jln2..huhu

ariana said...

senang nya nak balik kampung skrg..tak penatpun..tp, mmg kalau time flight bergoyang-goyang langgar awan tebal tu, debor jugok deh..
owh..duo2 org sana rupanya..akak ingat sorang org KL..hihi.

shark said...

syoknya malikha balik kg..

nak balik jugakla..rindu mak saya :(

alyyani said...

weight scale itu menarik perhatian saya. nak beli lah. almaklum rumah takde wight scale. ehem, likha bole dapat tittle poney ambassador dah ni. :)

Mama Likha said...

pinky momma : hot tk hot pun mama die pun sokmo hot jgk ! hehe... weekend bz ke mna san ! besauu prjek nmpk! hihihi...

Mama Likha said...

natt : wah ! smpi mcmtu kena ugut erk.. hihi bahaya tu.. knp mls jln2. tkde mud ?? sronoklah nat duk sna tmpt lawa2.... time ni lah nk bjalan hehe

Mama Likha said...

ariana : sekapal je kak senang satu haluan hehehe... tulah klo bergoyang mulalah pk tkut terhempas lah apa lah nauzubillah mtk jauh :)

Mama Likha said...

shark : nely ngn mamanya asek bjalan jer.. kg lupa nak balik tehehhehehe

Mama Likha said...

alyyani : ha kan.. rumah kite pun tkde yg digital ni.. ni tokbah likha punyer...hehe. aihhh mne blh main rmps2 takhta ambassaor ni klo tkde org vote ! :D