SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Sunday, April 29, 2012

Outing : 28 April - macam - macam cerita.


Assalamuaikum...

Selamat berhujung minggu, mesti ramai yang cuti panjangkan sambung sampai ke Selasa. Rabu baru mula kerja. Wah seronoknyer.... :) Kita yang duk rumah, takdet cuti - cuti pun. Hari hari adalah hari bekerja hehe. Kalau kuar jalan - jalan or bercuti, tulah hari cuti kita.... Hiks. Tak sama kan kau - kau dan aku.... :)


Sabtu, kite laki bini dan anak jalan ikut suka kita jer. Takde pun nak rushing ke mana. Lepas setel urusan di Subang, jelajah ke showroom LX. 3rd showroom, baru ada model yang dicari yakni di Mutiara Damansara.... 






 

Zaaassst to One Utama. Zohor dulu di surau baru, terus cari makan. Lunch pukul 4 lebih. Dapat lunch dengan aman, bila si anakanda ketiduran sebelum sempat jamah makanan...


Rezeki murah, dapat satu set Chicken Rice Roasted take away.
Siang malam makan nasi ayam lah jawab dia.


Tempat wajib singgah tiap kali outing = Speedy.


Terkedu di depan feveret DVD memasing. Complete full set lak tu, lagi tambahkan kekeduan.


Hasil di Speedy = muvee of the month.


Candiylicious. Kita tak teruja tengok segala mak nenek sweets and lolipop kat dalam tu sebab kita bukan hantu dia, kita lagi teruja tengok decoration dia and all the souvenier that very very pretty - cute - beautiful hehe. Dah pernah jumpa Candylicious kat Sentosa Island, Spore.













Garret Popcorn just next to Candylicious.


City Chain. After trying almost 10 pairs of watches, finally i chose one the most i like :)



Stopped by kat AEON pulak....


The last stop. Stride Rite.







And this is the choice of Papa http://www.striderite.com.my/products_details.php?ProductID=397 :)


Rupanya bukan takat Zohor jer, Asar Maghrib semua kat OU. Balik terpeleott pinggang... Hmmmm
Kbai to my dear diary.
See you soon when i need you.
:)



Saturday, April 28, 2012

Tanda Tanda Allah Sayang Kita :)




Diberikan kesedihan..
Dengan kesedihan itu kita akan sering menyembut namaNya..


Diberi kesakitan..
Dengan kesakitan itu kita akan sentiasa memohon kesembuhan dariNya..


Diberikan kesusahan..
Dengan kesusahan itu kita akan menjadi redha..

...
Di berikan kehilangan..
Dengan kehilangan itu kita meminta yang terbaik dari Allah..


Di berikan penderitaan..
kerana hanya jiwa yang menderita akan selalu dekat pada Allah..


Diberikan kemiskinan..
kerana Allah mahu kita meminta kepadaNya..


Diberi kehinaan..
kerana Allah mahu kita mohon kemuliaan dariNya..


Oleh itu..
jangan terlalu banyak ketawa..
jangan terlalu bersuka ria..
kerana Allah akan jauh dari kita..


Kasih ALLAH SWT Kasih Sejati.....


Friday, April 27, 2012

Bercandle Light Dirumah

Assalamualaikum..

Dah seminggu hati ni sedihhhh jer. Tak tahu lah tak kena kat mana, tapi memang sedih. Susah nak cakap... Cuba untuk gembirakan hati sendiri..., tengok anak suami... Cuba fikir yang indah - indah saja...


Dugaan memang banyak sokmo. Tapi apa pun kita tetap kena sabar dan istighfar banyak - banyak,  walaupun kadang - kadang memang selalu terbabas. Ku hanya manusia biasa yang memang sangat lemah, tapi kita sedar sebab mungkin dugaan kita ni tak sehebat orang lain. Kecik jer pun dugaan kita nak dibandingkan dengan orang lain.. Jadi, sabarlah wahai hati. Insya Allah, suami dan anak akan terus ada untuk menggembirakan daku.... 


Petang semalam, tup - tup blackout. Jenguk rumah Cina depan, tengok tokong kecil dia ajer lampu macam biasa, cek - cek kat meter box, rasa tak nampak pun benda tu tendang ke bawah. Semua molek macam biasa. Nasib baik suami dah on her way nak balik rumah. Berpanas lah kejap. Bila hubby cek - cek rupanya, meter box api kat luar gate tu fius kena curik. Memang kita tak pasang lock pun, ahh sudah. Kebetulan jiran sebelah balik, rupanya baru minggu lepas yang dia punya pun kena curi, cuma dia tak sempat nak bagitahu kitaorang. Called TNB careline, dah bertangga lah para jiran terdekat depan rumah kami ni sambil tunggu orang TNB datang.


Jawabnya petang semalam melepas lah cerita CintaBuatEmelda. Baru jer berjanji dengan bff nak tengok sama - sama via whats app, tapi apakan daya...? Dah la, kita dah lama tak layan drama - drama tv ni.... Boleh tengok kat Tonton yer ? 



Sejam lebih jugak takde letrik. Kan dah menyusahkan orang.... Sapa lah punya angkara kan? Tergamak sungguh.. Patut nak bercandle lite dinner dengan western dishes malam tadi terus tak jadi. Ayam yang dimarinate tu masih ada lagi dalam freeze. Bercandle lite lain pulak jadinya... Hmmm sabar jer, memang sabar. Dah tu yang Allah nak kasi.... Kita hanya merancang. Kena redha. Kat sapa jugak pun boleh kita nak lepaskan marah kita kan???


Bawak diri yang lara ke Fastfood ni. Jarang sekali pekena ni, layan lah.


Tapi yang ni serious, kat pasar malam lagi sedap kot.
Haih  *mengeluh lagi.
Dalam hidup ni tak mengeluh tak sah ke?

Konon nak berdessert.
Tapi over keras lak waffle dia.
Haih * lagi.


Cuma untuk gembirakan hati.... Orang tak duduk kat tempat kita, mesti tak rasa apa yang kita rasa. Jadi kalau boleh, cubalah jangan masuk campur. Tanya boleh, nak menyelami lagi kita suka tapi bukan untuk menyindir dan memerli kita. Jiwa akan mati, boleh paham ? At least, ameklah masa untuk bertanya khabar.




Ni pun dugaan yang baru sampai jugak... Ya Allah, tiada ibu yang ingin anaknya sakit. Kau lindungilah anak aku dalam apa jua keadaan pun. Benda ni semua lah yang akan jadi pengajaran buat kita....


Selamat berhujung minggu semua.
Semoga esok yang bakal menjelma, memberi seribu kemanisan buat kita sekeluarga.
Babai.
XoXo.
:)

Wednesday, April 25, 2012

VICTORIA' S SECRET di ZteeSoppaholik Here

Assalamualaikum...


Maybe ramai yang already know Mama Malikha online seller product VS. But may be many who do not know... Tis time, nak promote here produk VS authentic dan original which is we have ( me and hubby ) ordered directly from Victoria's Secret.com...  Biasalah, sambil - sambil kita peminat VS, sambil kita WAHM : work at home mom : jadi kena rajinlah cari duit poket sikit hehehe.


Boleh jenguk kat FB : ZteeSoppaholik Here dan fanpage : ZteeSoppaholik Here. Blog pun ada tapi dah lama tak maintan hehehe. We just selling fragrance mist saja, barang VS yang lain macam clothing, swimsuit, sleepwear, handbag & accecories..tu takde... Ada pun, panties beberapa helai lagi yang tinggal.... :)



Current new stock and new arrival.
Mini mist & lotion gift box set
Pssttt cantikkan... wangi tauu.. dari dalam box lagi dah semerbakk :)

Deluxe gift bag LOVE SPELL.
Includes : fragrance mist, hydrating bodylotion & daily bodywash.
Pssttt cantikkan... bag tuu :P
Must - have gift bag PURE SEDUCTION.
Includes : fragrance mist, hydrating bodylotion & daily bodywash.
Cantik kan???  

.

Must - have gift bag LOVE SPELL.
Includes : fragrance mist, hydrating bodylotion & daily bodywash.
Cantik tak??? Bau pun best tauuu :)
Must - have gift bag SHEER LOVE.
Includes : fragrance mist, hydrating bodylotion & daily bodywash .
Cantikkan??? Bau dieeee fullllamak... *sampai pejam mata :) 




Mini mist & lotion gift box.
Sangat sedappp bau tiga2 ni memang one of topselling, boleh bikin cik abe tak lena tidur hiks.


***Pendek kata semua cantik dan wangi nama lagi parfume lahhhhh ... :)


To the one who was used with VS before will certainly knew about how the scents are. Banyak jenis lah yang ada... yang tak pernah try sure pening.

Classic Collection Edition is back in a limited time.
ROMANTIC WISH
SWEET DAYDREAM
 Stocks are ready.

Stock take & stock check

Stock take & stock check

Stock take & stock check

Stock take & stock check

Stock take & stock check

Awaited the arrival of all barang VS yang di order is a moment of the most exciting for us yang memang peminat tegar lah ni hehe :)




Anyone, who interested to try and wanna be one of VS's collector, can contact Mama Likha yer. Cos it was very very worth :) and boleh visit our shop at Uptown Shah Alam....



TQ, babai :)