SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Tuesday, April 17, 2012

Hubby Accident =(

Assalamualaikum..

Baru jer sampai rumah dalam sejam.
Hubby accident 9 pagi tadi.
Tak sampai 10 minit keluar rumah, tup - tup dapat called katanya accident.
Terkejut, terkedu tak tahu nak buat apa.
Dia keluar tak jamah breakfast today =(
....Angkat Malikha yang tengah tidur lagi, mandikan dia yang tengah tidur tu, sib baik tak meragam.
Terus ke tempat kejadian.
Accident betul - betul depan ofis dia. Tapi dia otw ke ofc Bangi, meeting kat sana.
Haih malang sungguh.
Kita dah lembek kaki, fikir bukan - bukan.
Ofismate dia ramai datang membantu.
Nasib baik, Alhamdulillah hubby takde pape cuma terkejut sikit.
Masalahnya keretalah yang rabak teruk.
Langgar perempuan India naik Camry.
Hubby admitted salah dia. Malas nak gaduh.
Dia pun masih terkejut dan a bit trauma.
Tadi dah setel kat balai polis PJ dan kereta pun dah ke bengkel.
Aduuuuu..
Kita ni ratu airmata, tahu nak menangis jer.
Yelah sedih. Tengok hubby susah hati, kita sedihlah.
Masa nak bersalin dulu, kita tak boleh tengok muka hubby.
Airmata macam non - stop.
Hubby - hati kita yang lagi sebelah dan nyawa kita.
Harta takpe boleh cari ganti.



''Allah datangkan ujian dalam pelbagai cara dan bentuk.
Untuk menguji sejauh mana kesabaran dan keimanan kita.''



Kalau hubby izinkan, nanti kita share gambar kereta yer. Sekarang masa untuk bertenang dulu. Terima kasih pada yang concern :)

17 comments:

yantie said...

Ya Allah, kak ztee... kite pun turut sedeh... harap akak n hubby dapat tenang semula...

ieedaz @ mama_isha said...

betul tu, harta dunia boleh je kite carikan, so sabar dan bertenang yer, yg penting asben zte tak apa-apa..

IDAZS said...

Ya allah, nasib baik hubby ztee tak apa2. banyakkan bersabar ya,

Mommy_Cha said...

sabar byk2 ti...

shark said...

insyaAllah x de paper tu..byk sabar ye :(
ujian Allah kita kene redha..

MaMa aDaMaQiL said...

bederau drh babe tajuk entri...hope sumer pulih mcm bese..

kakchik@ella said...

KC harap asben Ztee tak da apa2. bagi semangat kat dia ye Ztee.

AkmaFaizal said...

Sabar2...ade hikmah semua yg berlaku tu. harap semua ok...takut klau dgr bab2 eksiden ni...huhu

syafisyifa' said...

terkejut bace.syukur suami zte tak ada apa2.semoga zte,suami dan keluarga bersabar dgn apa yg berlaku.kami doakan yg baik2.

nanakimie said...

alhamdulillah papa likha selamat....huhu....mujur xda apa2 kan sis...

ariana said...

Banyak bersabar ye Ztee..lagi pun, alhamdulillah hubby tak de apa2..ni baru sikit sgt ujian Allah..Syukur lah..

Akak faham perasaan seorang isteri..:)Betul kata Ztee tu..harta kita boleh cari ganti balik..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

semoga semuanya dipermudahkan ye... sabar ye..

Alycia said...

ohh terkejut gak baca.. harap hasben xapa2..

tq for the wish.. sbnrnya smlm terpost awal hehe.. besdaynya arini ;)

alyyani said...

mujur jugak jd depan office so ramai yg boleh membantu. camry tu teruk tak zte? lupa tanya semalam. mujur jugak ada 2nd car kan. tidak kalu, pening jugak. hope korang dah tenang ye..

Siti said...

kereta bleh baru.. suami itulah satu.. syukur dia x cedera..

PinKy MoMMa said...

sannnnnn..aduh mentang2 la ku bz..terlepas citer pasal besan ku sorang ni..

mujur tok laki mung tak dok mende2..syukur..

tak mo nangis san..nnt dia susah ati.tenang eh san..ada hikmah smuanya ni..positif san positif..meh peluk meh..

Mama Damia said...

alhamdulillah papa syahmi tkde ape..terkejut dpt msg dr ztee..pdhal tgh tdo time tu