SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Wednesday, April 18, 2012

Merasmikan Sizzling Hot Plate


Ingat tak dulu, kita pernah dapat sizzling plate ni... Arini baru jer rasmi. Kebetulan semalam buat mee sup, banyak lagi lebihan mee tu so takde idea nak makan apa. Sekali tinggggggg dapat idea, nak makan sizzling lah. Kebetulan semua bahan ada :)




Kuah yang sudah siap dimasak :)



Tara siap ! Kalau makan kat foodcourt, kita tak pernah order yang ada telur tapi ni saja buh telur.



Ada yang bertanya resepi, boleh refer kat sini yer ------ > RESEPI SIZZLING :)








Sizzling yang telah di INSTAGRAM kan.

Selamat jamu mata.
:)

12 comments:

ieedaz @ mama_isha said...

oke, resepi dah dapat..sizzling plate tu mane nk cari? hehe
mama isha ni resepi pun lom try lagi, sibok nak plate tu plak.. hiks :p

Mama Likha said...

ieedaz : hehehe. plate tu ada jual kt kedai2 yg jual periuk belanga. cer cari.
dulu kita masak tk guna plate tu pun hihi.. nti try yerr

pena rozie said...

Nak cari jugak la...

Anonymous said...

haa dari dulu nak carik plate ni, tak tercarik2 lg, nanti nak carik lah

baru lah ada feeling nak makan sizzling, sedapnya, ztee guna mee biasa ye

PinKy MoMMa said...

sannnnn..tak nak buat sannn..nak datang umah terus..masakkan boleh hahaha..

jimat rm5.50 ambe kahkahkah

Ijah EmoTemo said...

wahhh!! ini mmg betul-betul best! hehehe syoknya buat sendiri :)

syafisyifa' said...

wah sedap tu...

Mama Likha said...

pena rozie : blh lah cri... :)

Mama Likha said...

tina : hehe.. cik tina kan pakar masak, harus try ni hihi.. haah guna apa yg ada.. ok jgk :)

Mama Likha said...

pinky momma : haha san ! dtg jer lor.... tp kena gilir2 lah makan yer sbb hot plate ada satu jer lalallalala :D

Mama Likha said...

ijah : hihi... biasa2 jer ijah :)

Mama Likha said...

syifa : hehe