SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Wednesday, April 18, 2012

Perjumpaan Mak - Mak Di Aeon Bukit Raja


Assalamualaikum..


Ni cerita minggu lepas ni, masa cuti umum perlantikan Agung baru. Lepas Asar weols ke JJ Bukit Raja. Sesaja nak menghabiskan masa di sana. Short plan berjumpa dengan kawan sekolah lama kita, Mastura dan Mama Eja yang tahu kita nak ke JJ Bukit Raja, dia pun sebukkk nak datang jugak hihi. Rindu kat Malikha snagat katanya. Yelah... Kita satu family pun tak bersua muka lagi dengan newborn, Baby Fiyya kan.... Mama Titi ( mama ztee jadi mama titi dek Kyra :) ) pun rindu dengan Kyra jugak..


Masa bersiap siap nak keluar.., taktahu pulak masa tu ada berlaku gempa bumi kat Acheh dan somewhere kat Malaysia pun turut merasa gegaran. Kita tak rasa bergegar pun, dah kita memang bergegar sokmo melayan kerenah Malikha hehehe. Dah tengah hu ha hu ha dalam JJ tu, Umi called tanya ada kat mana. Katanya ada gempa bumi kat Acheh. Umi risau sokmo tentang keselamatan anak - anak, menantu dan cucu dia tak kira masa. Ibu kan... :)



Weols cuma lepak betul - betul depan MPH tu. Malas nak bergerak ke lain. Jumpa Tuya dulu, sambil Malikha dan anak bujang Tuya masuk keluar masuk keluar MPH buat macam kedai buku tok nenek depa hihihi.... Senang mak - mak nak bergosip. Papa dan daddy lah yang melayan mereka. Anak bujang, si Qayyum kemain lagi malu wehhhh sampai tahap nak masuk dalam kain mak dia, jumpa Malikha padahal hari - hari duk belek Malikha kat FB hihihi.. Macam - macam lah budak - budak ni.. Pastu, haaaa bila dah panas enjin amekaw, takde malu - malu dah heh ! :D



Jomlah kita tengok gambar mereka semua. Gelagat si anak dan mak - mak :)



Hoh bukti si anak bujang malu :p


Pastu tak lama tu, baru Mama Eja dan family tiba. Malikha dari jauh berlarian ke Mama Eja.. '' Mama Eja.... lama tak jumpa....'' Sambil kuak tangan luas - luas hehehe..




Malikha masa kat FB panggil Baby Fiyya nak tahu apa ??? Dipanggilnya Baby Soya hahaha. Sian tau... Tapi lepas tu, ok dah.. Bila Mama usik, baby soyaa dia lak betulkan kita... '' Baby Fiyya lah Mama..... ''




Kemain susah nak amek gambar minah dua orang ni... Tengoklah gelagat mereka :P


 


Bila masuk si bujang sorang pulak, adeh...makin banyak drama swasta lak !





Dan tetiba lak dua ibu ni berkawan baik :)





Itu saja alkisahnya, yang dicoretkan buat kenangan disini... Kbai !
:)

4 comments:

PinKy MoMMa said...

san dah ok lom san...tok laki awok ok dok..kasi kata2 smangat skit kat dia eh san..

pssttt bakpe pulok ada laki duk sbelah nantu ambe tu??????

eh mahap..mummy mertua yang jeles lebih bagi pihak miqail darwisy kahkahkah

Mama Damia said...

serius..smpi skrg mama terbayang2 aksi likha berkejar bl nmpk eja smpi..kt YuKids pn sm..

Mama Likha said...

pinky momma : alhmdulillah san, kitorng ok2 :)

haha san ni hoverrr tauuuu ! jgn bimbey, nantu demo behave okeh ! :D

Mama Likha said...

mama damia : yelah mama jija, likha pun sygkan mama tauuu :)