SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Wednesday, May 16, 2012

Lauk Of The Day # 1


Meh arini kita nak start tempek apa yang kita masak ari - ari. Ahhhh sudah.. ! Hahaha. Sabau jer lah. Biarlah kan? Tak suka, takyah tengok lalalallala..


Actually mood masak kita jatuh merundummmmm ni. Zasttt ke bawah ! Malasnyerr nak masak lately. Nak kata tak sihat, dokpun. Alhamdulillah, kita ni sihat sokmo, gebus gebas lagi hehehe.


Malas tak malas pun, masak jugak for today... Heh. Tak tahu lah nama sayur ni, tapi macam anak beranak kailan jer, tapi nak kata adik beradik pak choy pun yer, tapi nak samakan dengan kubis pun yer. Apa - apa jerlah, janji boleh dimakan :)




Sayur goreng with oyster sauce and fishcake. Hentam lah saja. *sos tiram sudah... nak beroyster sauce gitu... Sedap, double thumbs up *puji diri sendiri, mamp** lah hehehehe..


Sayur goreng jer ke? Yelah malas kan, goreng ikan selar jer. Dah, kenyang sampai esok. Yuols lunch apa?? Mesti makan best - bestkan, tambah - tambah orang kerja senang nak kuar cari makan.. Apa jer ada, petik jer. Kita kat rumah ni, nak makan kena masak dulu.. Lalalala tak abis - abis nak compare keje dengan tak keje kan hehehe. Merajuk nauuu bunyi yerr tu... :P


Klah bye !
:)

14 comments:

- dieyana - said...

okeylah tu utk tengah hari nih...ehhe..masak sayur dgn sos tiram, dieyana suka!

hari ni dieyana lunch nasi+sayur-sayuran juga...tetiba nk mkn sayur bnyk2..ihkhihk (sbb pagi tadi bedal nasik lemak kerang rm 3 doh! wakakakak)

Farah Shamsudin said...

eh? farah pun sekarang mood merundum bab memasak ni. agaknya lately yg bz.. oke juga ztee tepek masakan.. yg lupe skali resepinya ye syg.. bole copy.. farah bukan pandai masak. so kena la blajo kan..

Alycia said...

walaupun sayur goreng, tapi tetap sodappp ;)

yantie said...

ok la tu... saya suka sayur goreng... :)

arini kite mkn ayam masak kicap + tempe goreng campur kentang... ;)

syanasaid said...

selalu gak msk gini
senang campak jek sume dlm sayur tu, kalo ade sutun, udang campak sekali
so 1 lauk ade mcm2..hehee

ariana said...

ehh..sedap tu Ztee..ala2 chinese gitu kan..

Org keje dah jemuuu makan kat luar Ztee..bkn sedap sgt pun..masak sendiri lg best..hehe

Siti said...

bila nak bukak restoran? ekeekek~

Mama Likha said...

dieyana : waaaa bedak gtu ! adehhh awak ni... :)

Mama Likha said...

farah : tah apa resepinya dear.. resepi cmpak2 jer hikss....

Mama Likha said...

alycia : wajib makan sayur :)

Mama Likha said...

yantie : kannn hehe.. wahhh sedapnya *lmbt reply,

Mama Likha said...

syanasaid : haa kan senang, dlm satu lauk ada mcm2 kt dlm.. satu keje je :)

Mama Likha said...

ariana : haah kan sis ala2 chinese ehehehe.. ye ke bosan mkn kt luar hehe

Mama Likha said...

siti : ok, tk lawak :P