SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Friday, June 29, 2012

Berjimba Aje Kerja Budak Dua Orang Ni


Selasa lepas, last minute planned berdating lagi dengan Mama Eja dan anak - anak. Sebabnya nak pass tudung paridah lah hehehe. Lepas dah setel kat post office, Mama dengan Likha terus ke butik then tunggu punya tunggu baru ke Aeon Bukit Raja. Janji nak jumpa kat situ..., Mak aiii lama tauu tunggu dorang, sebabnya Papa Kyra ada hal belah pagi tu. 


Dah cakap dah kat Eja, kena bayar balik masa yang weols tunggu dorang tu hehehe ! Ewh ! Berkiranyaaaaa, kata BFF :p...... 





Mama dengan Likha pergi lunch dulu. Ingat sempatlah kan? Dah abis makan semua, tak sampai - sampai lagi. Pas makan bawak Malikha main kat playland centre court Aeon tu, ada big bouncers. Masuk RM 8 untuk child saja. Sebelum makan, dia dah tengok dah. Tapi promised pergi makan dulu =)












  

  
Tunggu depa kat sini pun lama jugak. Malikha dah puas main baru Kyra dengan Mamanya sampai dengan baby Fiyya huhuhu..... Puas lah Malikha main kat sini, upah dia pagi - pagi kena bangun teman Mama =( syiannn dia.... sobsobsob...



Apalah yang happy sangat tu yer !!!








Pastu teman dorang pulak lunch. Kyra kata nak makan pizza....






Makin lama makin jadi rapat. Harap sampai besar frenship dorang ni. Love and caring each other.... Mama sayang semua :)


Love !
xOxO
:)


Thursday, June 28, 2012

My Name Is....


Sekarang tengah train Likha :



What is your name ?
How old are you ?


Kalau dulu :

Mama : Nama sapa?
Likha :  Ikhaaaa...


Duk ajar - ajar, sambil driving pun boleh.. Tup tetiba aritu tu ada sekali :

Mama :  What is your name ?
Likha : My name Yabiya nama saya Ikha... !
Hahaahahah... Nak cakapnya my name is Rabiya Malikha sebenarnya tu..... :p


Mama : How old are you ?
Likha : *sambil kira jari dia... '' 3..... (tiga ...! )


Boleh lah tu... daripada takleh langsung.. Alhamdulillah =)

Wednesday, June 27, 2012

Wordless Wednesday # 30


The Besties


Peneman Setiaku


Peneman setia.
Dia jer mungkin paham kepenatan dan susah payah Mama dia.
Orang lain apa tahu kan ?
#sentapforever





Tq my dear princess Malikha.
Susah payah teman Mama ke hulu ke hilir.
Anak orang lain sibuk ke school, anak kita membesar dalam kereta dan pos office.
Demi sesuap nasi.
Hahaha.Poyolah ayat sesuap nasi tu kan?
Macam payah sungguh hidup ni bunyi yer.
:p



Bila ingat kita susah, jangan lupa da orang lagi susah dari kita.
Bersyukur lah selalu.
:)

Tuesday, June 26, 2012

Yang......... (Renungan Bersama)




Snapshot By Malikha


Lepas makan - makan kat Mr Steakhouse tu, weols lepak lepak jap tepi tu. Kata best... Hehehe nak snap pic Malikha, tapi aduhai sekarang ni taktahu lah angin apa, suka sangat buat 'muka udoh!'... Tak tahu lah belajar dari sapa huhhhh !



Jom nak tengok pic - pic Malikha dan Papa - Mamalikha :)



Nenyum macam ni kan omel tangat - tangat !


Pastu mula lah...
Dia buat, dia sendiri gelak !


Ok, sangat tak omey k !


Last - last Mama fed up, Mama cakap '' ok kalau macam tu Likha lah take picture Papa - Mama..'' dia pun very good in mood, terus amek camera sambil gelak - gelak...terus tangkap gambar Mama - Papa berkeping - keping :)







Bila Mama cakap nak tukar posisi jap..., eh dia tersnapped pic kaki dia sendiri wakkakkaka...




 Tukar posisi.





 Tengah nak tukar tempat pun dia snapped =)


 Opppss tak ready lagi !


Dalam banyak - banyak, ni yang paling perfecto !!





















Pandainyerrrrrrrrrrrrrrrrr anak Mama !!
Dah besarkan, haruslah pandai !
=)
Kelakar sangat time ni. Dengan dia yang duk gelak dok berhenti - henti.
Galok !



Last but not least !
Ada lagi hadiah dia untuk Mama !!




Takpelah, ugly face pun kan. Tetap comel di mata dan dihati Papa - Mama muahhhhh..


Saja entry buat kenangan :p
Bye !
:)



Mr Steakhouse Lepas Tengok JJCM


Ahad aritu takde idea nak gi makan kat mana. Ajak hubby makan Fish Manhanttan tapi tu bukan first choice beliau lah... Bukan apa, kita dah muak sungguh lah.. Boleh dikatakan tetiap hari makan ayam... Nak salahkan sapa kalau badan dah macam ayam jugek :p


Tup - tup tengahari tu Terrrrtengok JJCM. Dorang ke Mr Steakhouse kat Sec 13 tu... Oklah nampak dorang makan udang bakar size besar - besar macam sedap ! Terus cadangkan kat hubby ajak makan sana. Ok, tu pun lepas Asar baru pergi. Pagi tu dah brunch dengan homemade beef burger hehe. 




Sampai jer, tak tahu pulak nak order apa. Erk !! Tulah kalau dah perut Melayu tu perut Melayu jugekkk ! Sebab nak avoid dari order ayam or chicken, sah - sah beef ku tak makan, begitu jugak Salmon ke apa... Ku order sizzling yee mee. 



Pertama kali jumpa sizzling macam ni.
Dengan cili - cili api dihumban sekali,
Macam mana anak i nak makan ?
^_______________________+



Hubby order beef fillet.
Sangat sikit, pinggan je besar,!
Sesuai dengan harga kot eh !
RM 14.90.
Tapi rasa ok, not bad !


 Untuk anakanda.
Dia nak makan ni aje.



Air buah untuk Mama.
Dan air kosong sejuk untuk Malikha dan Papa.
Wajib ada air sejuk.
=)



Bagi kita, tempat dia bestlah.. Ada open space dan memangpun area Laman Seri tu best... Spacious dan lapang. Petang tu pulak berangin jer. Cuma tempat western macam ni tak sesuai sangat dengan kita hehehhe... Ni tempat favourite Mommy Cha katanya... Oh, kita order jugak breaded shrimp... Tapi sampai habis makan tak sampai - sampai, bila panggil balik waiter katanya takde pulak. Aih, kenapa tak cakap siang - siang... =)




Overall..., sesiapa yang suka western food harus singgah sebab harga dia sangat reasonable tak macam steakhouse yang lain.... Murah lah jugak senang cerita cakap macam tu.... Promo free aje ni lalallalallalaa!


Ok bye !
:)