SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Sunday, June 24, 2012

Bersuka Ria di Setia City Mall


Jumaat lepas, luangkan masa bersama Kyra dan familynya :)


Kitaorang dinner dulu di Secret Recipe, dah dorang katanya nak makan KFC nak try yang baru tu. Sampai - sampai jer Mama Eja datang dulu ke Secret Recipe, of coslah Malikha nak ikut kan. Pastu meraung - raung lak taknak ikut Mama Eja dia ke KFC, last - last depa deciced dinner kat SR jugak hehehe. Weols dah nak siap makan pun time tu... :)

Chicken Gourden Bleu untuk hubby.
Corn dah hilang dek Malikha :)

Thai style fried rice.
Mama punya merangkap Papa punya jugak.
Share dan udang dikopek kulit oleh beliau.
#tupunnakcakap

Sebelum Mama Eja dia datang.

 Kyra malu - malu lagi. Likha dah siap meraung dah time ni. Hehehe.




Dorang makan, kita jaga baby Fiyya yang sangat comel dan good-girl. Likha geram duk picit - picit lengan baby Fiyya. Mama larang, sambil cakap " baik - baik, ni baby Fiyya adik Yaya tau...?'' Dia pun dengan muka seposen '' Huuu adik Ikha mana ? '' Kahkahkah... Kalau orang ada, dia pun kena ada. Macamtu lah dia.



Yang Kyra pulak senyap - senyap datang sambil bisik kat Mama Ztee sambil usap kepala adik dia ''ni amek kat hosital ni...'' Kahkahkah ! Nak pecah perut Mama Ztee. Ahernya mama ztee sendiri dengar dari mulut dia, selama ni Mama die je duk cerita yang dikatanya adik dia tu diambil kat hospital. Yelah, dia tahu mama dia bersalin aritu masuk hospital kan ? Tup - tup bawak balik adik.. Aduhai... Macam - macamlah budak - budak ni kan bila dah petah berkata - kata. Kita yang tua ni terhibur dengan kerenah dan gelagat mereka *ok, ayat skema.



Pas makan jalan - jalan kejap, Mama Likha zasttt masuk La Senza jap.




 



Then terus ke playground kat luar SetiaCityMall tu.. Wah ! Besar sangat, macam - macam ada ! Seronoklah depa. Yang penatnya Papa Likha hehehe kena monitor dua anak sekali :) Takpe lah yer, sekali sekala... Praktis !







Dekat sejam jugak kot melepak kat playground tu. Slow - slow pujuk ajak balik huhuhu. Malikha hantu shlide, shlide je yang nak dimainnya.... Kyra cuba jugak benda- benda lain.. Tapi Malikha buat donno ajer.



Time nak balik dah, nak ke kereta sempat lagi bergambar. Tehehehhee..





Seronoklah tengok dua orang ni. Potpetpotpet entah apa lah yang dicakapnya. Tengok itu ini. Macamnilah jugakkan kalau twins ke or adik beradik yang umur dekat - dekat. Best bila ada kawan ni.... :)


Ok, itu saja.
Bye !
:)



12 comments:

mama rifQy said...

Rasa nak pingsan bile tengok budak pompuan yang comel macam kyra ngn likha nii!!!!

Mama Damia said...

likha suh mama amik adik kt spital juga ye..hihi..sabar je la ank..smpt lg cite adik dia g amik kt hospital

shark said...

bila plak kite nak jumpe..haih ;p

Mommy_Cha said...

hom bestnye pegi jenjalan yer. mommy cha belom bwk mikhail jln2 peggi situ lagi, membizikan diri dgn kelas heheneebhehehe :)

IDAZS said...

lama tak mengomen di sini. sedapnya makanan, nak!!!!!!!

ieedaz @ mama_isha said...

bila la nak smpi setia city mall ni..hehe

Mama Likha said...

mma rifqy : amboi !! siap nk pngsan tu !! hehehe.. apa lg, baby girl lakk nti :)

Mama Likha said...

mama damia : hehe sabar noooo !

Mama Likha said...

shark : bila2 aje :p

Mama Likha said...

mommy cha : meh lahhh imam mudo ! lepak kt tony romas nak ??? hehehe helo2 nti deh !

Mama Likha said...

idasz : hehehe ameklah !! :p

Mama Likha said...

ieedaz : silalah dtg, terbuka utk smua rkyat msia ! :p