SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Friday, June 15, 2012

Cari Kain Untuk Baju Raya


Ok, Mama Likha takyah kalut sangat sebab Tailor May sudi lagi untuk terima tempahan dari Mama Likha. Tak kisah berapa pasang pun, hehehe. Malam tadi, unplanned ke Jakel Shah Alam. Banyak cerita sebenarnya, sepatutnya Malikha nak pass ke papanya, tapi Papa sampai lambat... Ahernya dengan Malikha - Malikha sekali mengharukan proses Mama nak cari kain.


Sebelum ni dah cakap kat hubby, nanti nak cari kain untuk baju raya, kita nak pergi sorang. Malas lah nak bawak Malikha or ber'ekor' tiga orang. Susah, Malikha sekarang buas. Dah pandai main sorok - sorok dalam kain, kang hilang kang !! Nak cari kain pun tak senang. Satu jugak, kalau hubby ikut sekali sekaki, jawab dia memang tak berayalah kita. Kite takleh lah kalau nak shopping suami ikut. Tah kenapa... Lagi satu, dia kan apa yang kita pilih semua tak lawa, tapi bila beli siap tunjuk kat rumah, kemahennn lagi berkenan. Hehehe.


Nak cari benda ni perlukan ketenangan... Tak gitu? Cewaaahhh !!


Oleh sebab Papa Malikha lambat malam tadi, uhhhhh Mama dengan Likha jer lahhh pilih kain. Nasib baik kakak - kakak kat Jakel tu suka melayan Malikha, dia pun ke hulu ke hilir dengan princess book dia. So takde kalut sangatlah. Kakak - kakak kat Jakel tu terkejut bila Likha bercakap pot pet pot pet, huhuhu dorang ingat Likha ni tak pandai cakap. Adeh !! Tak dengar lagi Likha meratib, menyanyi hehehe..












Kononlah nak survey je kan, tapi akhirnya jumpa jugak sepasang Chiffon Italian untuk Mama, dan sepasang seboria untuk kain baju Melayu Papa dan baju kurung Likha. Baru sepasang ni kiranya untuk raya pertama. Dah turun tangga tu, jumpa lagi sepasang Chiffon tapi tak pasti chiffon apa. Sambar sepasang je untuk Mama. Kalau taknak pakai raya Puasa, boleh bawak ke raya Haji.. Mudah jer cerita nyer..



Dapat join cabutan bertuah. Ntah apa hadiahnya tak pasti pulak. Bismillahirrahmanirrahim, mudah - mudahan bertuah lah yer... Balik tu tunjuk kat hubby, ok puas hati senyum lebar. Nanti nak cari lagi sepasang dua kat Gulatis lak.. Gulatis baru jer bukak, belah row sini. Jakel hujung sana, Gulatis hujung sini.


Warna apa yer tahun ni ? ***tiada kain yang dipilih dalam gambar - gambar diatas yer. Dari tahun lepas, dah berangan nak color gelap sikit tahun ni. Sebab tahun - tahun lepas dah oren, biru, silverterkois lah... Ada jugak yang cadangkan weols bermustard tahun ni, tapi hurmmm bila tengok color kulit memasing kan takut orang tak kenal lak mana sami mana Syahmi's family di pagi raya nanti kang lallalalalla hahaa. Gurau - gurau je :)


Yang sepasang ni kita pergi hantar tailor dulu weekend ni yer !
Yuols apa cerita? Dah settle ke semua nyer?
Ok, Happy weekend.
XoXo
:)

15 comments:

syafisyifa' said...

cunlah zte pakai skirt n bju itam tu.sesswai..mmg dah leh g tempah dh baju raya

pena rozie said...

PR punyer dah siap. hik3...

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

ym beli yg siap kot thn nie.kat tganu ni tailor dh tknk amik...sabo jelah..hihihi

Anonymous said...

Assalam, Can you ADD: www.hambaallah.com link in your blog? Thank you. May Allah Bless You. Ameen.

Anonymous said...

Assalam, Can you ADD: www.hambaallah.com link in your blog? thank you. May ALLAH bless you. Ameen...

Farah Shamsudin said...

wawawa.. farah dah siap kain. lum anta tempah je lagik. taun ni green okeh!

shark said...

ehem ehem kemain dah beli baju raya mama likha..;p

ai puase ganti pun belom ;p
kihkihkih

Mama Likha said...

syifa : hehe tq. tulah.. kebanyakan tailor dh tk amek tempahan, tailor cina je yg sudi..

Mama Likha said...

pena rozie : wah ! bersiap awal2 yer hehe

Mama Likha said...

yayansmum : mama yayan tkpe, badan cinonet. mama Likha ni tk besa pkai yg ready made hikss bdn size gergasi katakan huuuuu

Mama Likha said...

farah : wwaaaa go green go !

Mama Likha said...

shark : aduhai.. tk lama lg ni nk raya ni... kang tkleh raya kangg ! hikss.. cpt2 ganti oke ?

Mama Likha said...

hambaAllah : insya allah.. amin. Tq

risa said...

kannnnnnnnn bukan main lagi si likha tu dok jalan sana sini...haippp mama kena tengok selalu tu...hehehe
tahun lepas beli lebih 1k dear..masukkan dalam kotak tu jugak..habuk pon tarak...nak pancing org suh beli bebanyak je jakel tuh..kannnn

Suhaida kamalia binti nom shaari said...

SALAM..

SUDI2 SINGGAH .. KLU NAK CRI BAJU KURUNG,BLOUSE COTTON,DRESS LABUH,SKIRT LABUH ,PALAZO PANTS,KOREAN FASHION SINI TEMPATNYE ..INSYALLAH ANDA BERPUAS HATI..

HARGA XJADI MASALAH,BOLEH BAGI DISKAUN..

BORONG/RETAIL/ DITERIMA
https://www.facebook.com/dzcollection