SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Sunday, July 22, 2012

Malam Sebelum 1 Ramadhan


Khamis malam jumaat, sepatutnya nak gi makan - makan dengan family Eja, tapi tak jadi sebab asbennya bizi sangat. So cancel lah, tapi last minute Eja ada hal kat Klang. Oleh kerana last minute dah cancel, family weols 3 beranak ni memang dah plan nak gi top-up groceries sempena nak puasa. Dah lama tak pergi shopping groceries dengan hubby, yelah sokmo kite kuar..., kite beli sikit - sikit apa yang kurang... Dah, kataaa pandai berdikari kan hekss ! Hehehe..


Mama Eja macam biasa lah, bila tahu kita nak ke Giant, die pun sama lah nak Giant. Sanggup tu, dah lepas setel kerja di Klang petang tu, sampai ke malam tunggu weols di Giant.. Mama Eja selalu macam tu tambah - tambah kalau bab anak - anak. Kadang - kadang rasa terharu dengan keikhlasan dia. Dialah nak tuu... jumpa Malikha.. Kita ni kesiankan dia, dari petang lagi... Yang kita nya lepas manghrib baru dapat keluar...


Sampai kul 8 lebih kat Giant Shah Alam.... Masing - masing excitedlah.. Eja suka lah tengok Malikha bila first - first nampak Kyra, nampak dia, nampak baby Fiyya... Keterujaan anak - anak tu bila berjumpa.. Haihh.. Sayangnya... Macam mana Mama Eja sayang Likha dan anggap macam anak sendiri, macam tu lah jugak Mama Titi sayangkan Kyra dan Fiyya.


Harapnya sampai depa - depa ni besar lah hubungan kami semua rapat. Insya Allah =)


Bila dah jumpa tu, takde maknanya lah kejap - kejap kan ? Shopping groceries sama- sama.





 Bestfriend sangat dah.






 Kecoh jap Giant.


Masa ni mula buat drama dah.
Taknak balik.
Yang Malikha nyer menjerit kuat - kuat !
Haih, sapa ada kat Giant malam tu.. Yelah anak kawe lah tu menjerit tu :p



Kemudian berpisah kat kaunter. Dorang pergi bayar dulu. Malikha sibuk ajak Papa dia cari baby, sebab tak dapat bawak balik baby Fiyya.... Dia ingat baby ada jual kat Giant agaknya. Adeh ! Ciannnn lahhh hai....duk cari ''baby Ikha mana ???? '' Hukkksss... Dorang terus balik, sebab dari petang lagi kuarkan, dah penat.. Lagipun nak balik jauhhh... 



Lepas setel semua, weols gi makan - makan.. 




~ Drama Queen ~









Itu sajalah kisah dating - dating dan makan - makan sebelum Ramadhan menjelma. Alhamdulillah... Ramadhan sudah berlalu dua hari.... Kita biasalah, sibuk berbisnes.. Cari duit lebih sikit.. =)


Selamat Berpuasa !
Bye !
:)

22 comments:

mama rifQy said...

oloo bile mama likha nak jumpe mamarifqy ni..mamarifqy dh pnh jumpe ngan mamaeja..heehe..tapi rifqy xpernah lak jumpe kyra...mase kite g shah alam..hehhe..jom dating mamalikhaaa..kikiki

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

aduh malikha pandai buat drama king ye...tapi takpe comel sangat...

p/s:farisyah ada hypoglycemia(kurang gula dalam darah- boleh pengsan tetiba..jadi dia tak boleh lapar..tue yang jue tak kasi dia puasa atas nasihat doktor pakar....link banyak sangat tapi link pertama farisyah kena hypo..

http://anna-jueanna.blogspot.com/2010/08/farisyah-oh-farisyah.html

ieda said...

alahh sukenya malikha jumpe kyra .. siap peluk2 ..
dia mudah ramah kan malikha nie .. geram tgk ..

suke last pic dia tuu ;)

Farah Shamsudin said...

Bestnya dapat ketemu.. dah lame tak jumpe kan..

tgk pic makanan tu perut sampai berbunyi2 dah..

alyyani said...

suka tgk bila korang be2 dating sebab suka tgk tudung yang korang pakai. mcm ceria and very colorful gitu. :)

kakchik@ella said...

jeles arr tgk anak kecik yg comel mungil ni. mula la teringin nak beranak. Apaaaaa ???? buang tebiat la tue. Hehehe.

ieedaz @ mama_isha said...

Ikha dh minta baby tu.. cepatla proses!! Opss
Bile nk smpi kat restoran tupai2 ni, mcm sedsp je menu kt ctu kan:-)

mamAdam AqilJannah said...

geramnye tgk anak2 mama natt ni...wish i'm there too..huhu

Mommy_Cha said...

:)

Mama Likha said...

mamarifqy : alah.. mama iqy tu dtg kl snyap2.. pg ikea lah pegi morib la.. mne ada nk dtg jmpa kwn2 hehehehe

Mama Likha said...

cikjue : hhuhu... ok cikjue, nti ada msa mama likha zasttt kesana nk baca kisah2 kakak farisya :)

Mama Likha said...

eida : yelah sis ida. ramah, tk tkut org :))

Mama Likha said...

farah : hehe sila lah dtg shah alam :) yelah puasa kan, tgk makanan haruslahhh perut nyanyi :)

Mama Likha said...

alyyani : huhu.. klo jmp alya pun mesit colorful gak =)

Mama Likha said...

kc : hahaha anty eyya (ella) ni !!!

Mama Likha said...

ieedaz : yelah... nti nk proses haha.. hmmm boleh lah tahan... singgah ler nti :p

Mama Likha said...

mama natt : mama natt blk nov ni, harus kena ngedet sekali ni.. time tu annah pun dh besar kn! :)

Mama Likha said...

mommycha : :)

aTy _faRed~ said...

setiap kali tengok malikha..rase jeles ngan rambut die...huhu...
same besar..dan same jer rambutnyer..cume malikha panjang rambutnyer..:)

Anonymous said...

Muga ikatan persahabatan ni berkekalan hingga hujung nyawa...
likha & Kyra + fiyya mmg tomey sgt.

Zefa NorAsmara said...

Meriahnya mama2 dan anak2.. Mmg terserlah keakraban. Semoga berkekalan ukhwah yg terjalin :D

syafisyifa' said...

Cantikla tshirt zte tu...bju mama eja pn lawa