SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Thursday, July 5, 2012

Serai @ Empire Gallery Subang


Hari tu early dinner kat Serai Empire Gallery. Tak plan pun, lepas amek hubby dari ofis terus singgah sini. First time di Serai. 




Order kids menu :  Chicken Mushroom Spagetti untuk anakanda Malikha.



RM 12


Mama nak try Nasi kerabu. 


RM 25.

Hubby kata dia kenyang lagi, sebab sokmonya late lunch kat ofis tu. So dia order Beef Noodle Soup.


RM 20


Serai Mineral Water RM 3
Rosey Fuzzy RM 8
Perkakas pinggan mangkuk untuk kids choice.
Bukan bawak dari rumah yer :p


So far, nasi kerabu dia sedap. Jauh lagi sedap dari Chomey kat The Curve tu. Complete untuk harga RM 25 tu siap dengan ayam percik. Amekauuu, mana nak cari nasi kerabu RM 25 weh. Adeh ! Hubby punya, bila kita try rupanya Beef Noodles tu rasa dia sebijik mee celup !! Hah ! Mee celup biasa makan kat kampung RM 3 jer semangkok. Hihihi.



Not bad lah. Ada macam - macam menu, bukan Kelantan cuisine saja yer. Lain kali nak makan nasi kerabu ala - ala 5 stars boleh repeat lagi =)



Singgah beli Macaroons kat Whisk Bar, opposite je dengan Serai. Dulu rasanya RM 2 je sebijik, now dah 2.20... Amek 5 pcs jer, red velvet, peanut & cranberry. Kat sini kita dah tahu nak pilih flavor mana. Salah pilih, terkagum dengan kecomelan macaroons memang rembat semua end up tak boleh makan sebab tooooo sweet ! Yang kita beli ni, just nice =)


Peanut & red velvet.
Sedap.
Krup krap.


* Mood nak tulis blog ke laut china selatan hehe.

Bye !
:)

6 comments:

shark said...

nasi kerabu tu nampak sedap gilerr kot..

mmg sedap ke??

ieda said...

fuhhhh rm25 tuuu
berbaloi lah kalau sedap kan ;)

Zefa NorAsmara said...

Haaaa, (mulut ternganga tgk harga nasi kerabu.. hehe..) Tapi kalau sedap dan rasa berbaloi apa salahnya.. :D

Mama Likha said...

shark : mmg sedap shark ! harum semerbak baunya dgn ayam perciknya ! nti g try yer :)

Mama Likha said...

ieeda : tulah kak! rm 25 tu, sib sedap :)

Mama Likha said...

kak zefa : haa tu ler... mujurlah sedap. klo tk, kondem abis2an hihihi...