SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Wednesday, August 15, 2012

All Out Shoping Raya 2012


Assalamualaikum..


Huuuuuuuuu bizi bizi bizi like a bees... Nak update tapi tak terupdate. So marilah kita hapdet sekali harung. Senang citer. Tak sempat dahni, bag pun belum packing lagi. Subuh nanti nak bertolak balik Kelate dah... 


Tup - tup Ramadhan dah nak sampai ke penghujungnya. Mesti semua dah tak sabar nak balik kampung kan. Yang kerja pun, dah takde semangat nak kerja dah. Duk hitung hari nak lik kampung. Ada kawan cakap, muka - muka ofismet dia sorang - sorang pun dah macam ketupat, macam rendang, macam lontong dah. Huhuhu, sampai ke situ. Hihihi. Kita takde berasa lagi semangat nak raya tu.... Tapi dok kalut siapkan hal - hal raya :p


Afterall.... 
Last weekend, cari barang Mama lak kat Sunway Pyramid. Dengan nak tambah sandal Malikha, jadi ke Payless lah kita. Memang dah berhajat nak ke situ. Mulanya plan berbuka di Sunway Hotel, rupanya yang ku booked tu di Atrium Cafe, Pyramid Tower. Harga buffet Ramadhan RM 98 ++, so tak jadi lah... Kite tukar plan. Nak buking kat The Chicken Rice Shop tapi dah full house. Teringin pulakkkk rasanya nak makan nasi ayam...  Lepas berbuka dan solat Maghrib dulu baru ada table kosong kat TCR.


Cekidat tengok gambar - gambar :)





Kaki laju jer masuk Cotton On Kids, Poney lagi. Tapi nasib baik dapat kontrol nafsu, kalau tak mahu lagi berhelai - helai sambar baju Malikha. Papa Likha dah perli dah. Nape tak abis bla bla blaaaaa, tengoklah baju Malikha tu. Cukup cukup sudah... Hehehe. Oklah bos.... *shopping macam takde hari esok huh !




 Hmmm dap dap dapnyerr.



Pas kenyang makan, sambung lagi. Nak cari handbag tak jumpa lah yang berkenan. Sobsobsobsob... Kalau time taknak ! Huuuu berderet - deret ! 


Tak abis - abis bergambar cekak pinggang.
Bajet slim camtu lah !
:D


Ahad berjaya singgah The Curve pulak. Ahad dah booking kat Kelantan Delights untuk berbuka. Yang kesiannya, sebelum keluar rumah masa nak mandikan Likha dia sibuklah tanya kita nak pergi mana.


Mama : Kita nak pergi coping lagi...
Likha : Ala. takyah lah Mama.. Likha dah penat ler. Kita duk rumah jer...Plis.... ( dengan muka yang sangat seposen )
Mama : Kahkahkah. Yelah, Likha dah abis coping, Mama belum lagi.




Penat dia melayan Papa - Mama dia.
:)






 Asyik buli Papa sebab taknak jalan, nak berdukung jer.
Bila dia yang kena buli, haaaaa cembengnya camni lah !
Dia buli orang takpe !
Macam - macam lah Likha sayang ni.
Bila dia aktif, sesaat takleh duk diam.
Bila dia takde mood, kalah orang lain yang berpuasa.
:p








Alhamdulillah. Persiapan raya especially for Malikha complete semuanya. Takdelah mewah sangat sekadar ikut kemampuan. Dan bukan sangat nak shopping semata - mata untuk raya saja tapi kebetulan juga dengan baju - baju seluar dia yang dah banyak ketat macam tu jugak dengan kasut. Jadi kebetulan. Apa - apapun anak yang lagi penting. Biarlah dia happy *umur macam ni pun dah tahu erti RAYA dan sempurna di mata Papa - Mama.




Tudung raya Mama pun dah selamat sampai... Alhamdulillah, risau jugak kan. Poslaju dah kasi notis kalau barang sampai lepas raya... Jawab dia bertudung bawal lah hehehe.


Yuols semua macam mana.
Mesti gempak - gempak kan persiapan raya.... :)
Bestnyerr !
Ada yang sampai ke JPO, ke Singapore shooping raya tu.
Weols takde masa dan bajet lah nak shopping jauh - jauh.
Kalau ada best jugak !
Wehhoooooo !



Oklah !
Next entry bakal menyusul.
Type laju - laju.
:)



* Sapa suka lagu raya Jalil Hamid -  RAYA tu ???


5 comments:

SyaNa said...

meriahnye soping raya
tahun ni aku kurang meriah sket soping sbb mmg x pegi langsung dgn hubby :(
soping sdiri2 jek
so kurang meriah

Siti said...

huih..sakan sopim raya..sambung sopim kat kb pulok..

kakchik@ella said...

KC soping ala kadar je. ari ni jumpa sehelai .. esok lagi sehelai .. lama2 menimbun terus!! hehehe.

Mommy_Cha said...

Selamat hari raya, malikha ^__^

syafisyifa' said...

Alhamdulillah dh byk selesai shopping zte tu....betul2x raya ni budak2 baya tu dh fhm...kita pn seronok rasa tgk depa...selamat hari raya