SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Sunday, December 30, 2012

Berlibur Di Times Square Theme Park


Oleh kerana berjujuk - jujuk ( in rows ) bawak Malikha ke shopping mall, jadi untuk merewardkan diri dia, jomlah kite membelanjakan dia ke Theme Park pulak. Kebetulan Ciklong Sefamily kan ada, kamceng Likha iaitu Kak Emy pun nak bermain - main di Theme Park. Jadi weols decided ke Times Square sajalah on Rabu lepas. Kakak - kakak Kak Emy dan mummynya boleh lah shopping - shopping di TS while kiteorang bertiga kat dalam theme park tu. Dorang kaki shopping katakan.



Papa Likha tak ikut sebab work kan. Ni Paklong lah bawak kiteorang semua. Paklong a.k.a Papa Kak Emy pulak ada hal kat Lowyat nak beli laptop untuk Kak Ain yang dah pun selamat menyambung pelajaran di UiTM Machang. Jadi berpecah lah weols.





Ni adalah kali kedua Malikha been here. First time was in LAST YEAR. So bila dah second time ni, lebih fun lah bagi dia dan Mama. Kak Emy pun ada sekali kan so lagi bertambah fun lah. Kali ni, semua games Malikha dah lepas piawaian ketinggiannya untuk main. Yay ! Kids rides lah, jangan bawak die ke tempat adult rides ploppp ! Kuikuiiikuiii...


The largest indoor theme park in Malaysia













Paling touching bila Malikha dah boleh naik Flying Bee dengan Bumper Car ni !
Adehaii.... Sungguh dah besar lah my anak dara ni.
Sobsobsob.
Memula risau jugak, buatnya dia nak lompat kan...?
Berkali - kali pesan kat Emy pegang Likha yer. Tapi actually dia ok - ok saja
Behave jer.

+__________+

Yang Bumper Car pun sama.
Kemahen lagi die gelak keras perut bila kereta dorang bumped each other.
Hiks.
Funny angat - angat !




 Ada jugak playground. Senang, lepas jer dia kat dalam tu.

Holoh - holoh sukanyo dio !



Bayaran masuk with Mykad

Adult : RM 38
Kids above 3 years - 12 years : RM28
Guardian : RM 20





Weols sampai dalam kul 12 lebih gitu, so orang tak ramai sangat. Each games and rides tu sekejap je sebab tkde orang Q pun. Tapi bila nak ke petang tu, makin ramai. Nampak semua orang Q panjang. Weols duk dalam tu sampai kul 5: 30 petang ! Berbaloi dan fun sangat ! Ada somes rides yang kita boleh join sekali dengann dorang. Tu yang best tu.... :)) Entry pass dia boleh keluar masuk in one day. Kalau nak keluar gi surau or makan then boleh masuk balik...



Ok, Malikha are you satisfied ?? You want more ???! Huh !
Kbai !
:)



Friday, December 28, 2012

Berlibur di Sunway Pyramid


Cuti Xmas kite ke Sunway Pyramid lak.
Jenjalan tengok gelagat orang hehe.
Papa lah ada saja dia nak beli..



Ahernya tersinggah di Girls.
Wohoooo soping untuk anak dara dia lah.






Cer teka apa yang Malikha dapat kat Girls...?
:)



Lunch di TCRS.
Febret hubby 3 layer tea everytime kat situ.






3 days in row berjalan sakan.
Sauklah Crocs yang matching dengan awning tudung kahkahkah.
Im sorry !



Alhamdulillah, preparation almost done. Lahhh, macam nak g dok setahun. Tapi takpelah anggap jerlah ni macam good investment [ ayat sedapkan hati ]. Next year, wajib kena g coti - coti pat sejuk lagi haha. Baru lah good sangat kan ? Kesskesssskessss...



Ok da bye !
:)


Berlibur di Setia City Mall


Monday, Mama dengan Likha buang masa di Setia City Mall lak.
Nak cari boot untuk dia.
Kat H&M takde yang sesuai pastu terus ke Parkson.



Cicit Mami Jarum.
>__<




Letih lah, asek nak try kasut tumit tinggi.
Bakpe lah dah ada heels untuk budak - budak besar ni heh ???
Pastu confident lak tu sarung terbalik !
Wakkakaka !



Last sekali mintak nok kasut princess ni.
Jenuh pujuk.
Cakap kat dia... Kite nak g blablabla ni mana boley pakai kasut cenggini.
Ni bukan nak gi beraya ni.
Sekali dia jawab '' Ikha nak bawak kasut ni jumpa Princess''
Huh !!



Ahernya boot idaman untuk Malikha selamat disambar.
Cantik :)
Nanti lah nak tunjuk pic k.
Malas nak amek gambar hehe.




Penat jalan, lepak lunch di McD.
Sejak kes - kes boikot Gaza tu, ni lah first time ni makan McD ni.... 








Bertambah lagi koleksi barang nak gi holiday.
Sentap weh.
Biasalah, orang tak kaya kan..? Beli lah sikit - sikit.
Nak beli sekaligus, tak mampu :)



Balik rumah, dorang dari KB sampai. Kali ni keluarga Ciklom lah datang.... Happy lah Malikha ada geng :)



Bye !
:)


Berlibur di One Utama

Last weeknd ke One Utama kita.
Mak aiii, teruknya jam ! Lepas je LDP dah jem dah.. Slow - slow merangkak, nasib cepat jer time cari parking. Dapat parking kosong.


Lepas dapat apa yang dihajati, time for Malikha berlibur.
Belanja dia Tuti Frutti.
Rasanya last time makan TF tah lupa.......
Dah 8 bulan kot tak makan TF..




i

Dia nak boot ni.
Tapi apakan daya, ni size besar.
Bukan size dia.
Untuk budak umur 7,8 tahun nie.





Bila tengok dia naik this thing sorang - sorang nampak sangat daaa besar daaah anak Mama.
Tapi Papa tak konfident, di ikutnya benda ni hahaha.
Takut Likha melalak sorang - sorang.
Dia ok je, Likha dah besyar lah Pa !




Almost complete barang nak gi holiday.
Sibuk jer cakap nak gi holiday eh.
Eksyen je lebih hahaha.
Dok eksyen pun eh !
Nervous ni !
Wehoooo.
#holidayisaroundthecorner




Nanti - nantilah Mama Likha show off deh barang - barang nok gi holiday. Hahaha. Sentap weh !


Klah bye !
:)


TV BARU


Papa beli tibi khas untuk anakanda Malikha.
Size 32'' jer.
Boleh lah.






Nak kata berebut chanels tu taklah sangat.
Dia tak kisah, cuma jangan start bukak.
Kalo tersalah pasang chanel 610 - 615 tu memang no turning back lah.
Ada je lah yang dia nak tengok nya.
Siang takpe, tv memang hak milik dia.
Lagipun Papa suka tengok movie ganas - ganas, tak elokkan untuk anak.
Now takyah join Papa dah kalau Papa nak tengok citer 18PL ke SX ke SG ke kuikuikuikui....



Sebenarnya TV ni nak buh hall atas.
At the moment baru boleh tengok DVD jer.
Takyah nk sambung Astro ke apa, boleh je sambung Hypp Tv je nanti.
Dah ada dah, cuma tak pernah sambung. Sebab ibu segala benda Unifi memang letak atas. 


Hypp Tv pun boleh tahan jugak chanels dia kan - orang cakap.
Kalau dah bosan tengok DVD Princess dia, boleh kita layan - layan citer lain.


Tq Papa, from Malikha.



Lari Ke KL


Minggu lepas, 2 kali dapat escape to KL.


Hotel A


Chowkit Road #regencyhotel










Hotel B


The tallest hotel in Malaysia. #grandseasons



While waiting Papa for check in.







Ada urusan paduka baginda sikit kat KL.... Hehehe. Best ke tak tidur hotel sila tanya mektok Malikha huhhuhu.



Okbai !
:)