SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Tuesday, January 29, 2013

Day 4 : Check Out Casa Hotel, Hard Rock Cafe & Disneyland Hotel !

Huh lemau dan lembsss betul ! Ok lets mengembara ke Hong Kong lagi ngeh ngeh ngeh.... !



Cukup lah 3 malam 4 ari di Casa Hotel dan time untuk check out. Check out semua ok, dan weols memang dah plan amek cab saja ke Disneyland. Nak g check in Disney Hotel lak. Cab lah takyah naik MTR, ko nak bawak bag yang dah beranak pinak dengan naik MTR. Huh ! Tahan cab depan hotel jer. Tunjukkan hotel booking Disney ke driver dia, tahu lah dia bawak kita.







Cab fares dari Kowloon Town ke Disney Hollywood Hotel lebih kurang HKD130. Terus berhenti depan lobby. Ada 2 hotel di Disneyland Resort ni. 1. Hong Kong Disneyland Hotel 2. Disney Hollywood Hotel. Weols mampu stay kat Disney Holllywood Hotel jer, tu pun rasa berdesinggggg kaki tangan telinga nak bayar caj satu malam.






Oleh kerana check in time jam 3 petang dan weols sampai around kul12 tengahari, masih banyak masa lagi. Luggage semua bell boy amek simpan di luggage centre.



Then weols decide ke Central balik semata - mata nak ke Hard Rock Cafe. Amek shuttle bus ke Disneyland MTR, then stop di Sunny Bay dan exhange MTR ke Hong Kong Station dan berjalan ke Central. Dari Central Station cari exit untuk ke Lan Kwan Fong Tower. HRC terletak di tower LKF.





Memang bapaksss lah menapak.




Masa kat sini weols lost jugak. Tanya - tanya orang HK yang sibuk jalan laju - laju tu, siap tunjuk gambar Hard Rock, most of them tak tahu oke ? Ya Allah, geram sungguh lah rasa time ni ! Sal korang macam darakssss sangat eh ? Hard Rock pun tak tahu ke ? Ishhh rasa tensi tahap cipan time ni. Sampailah terjumpa one guy, bg direction kat weols and jalan memang agak challenging lah nak ke LKF Tower ni. Sexy sexa habes daki bukit sebab jalan dia berbukit - bukit. Dan area sini jugak banyak butik - butik branded weols nampak macam Coach semua tu, tapi jeling sajalah...










Ok finally, semua dapat apa yang masing - masing nak. Papa dapat tee dia, Malikha dapat first tee HRC dia, Mama dapat FM, Papa sempat jugak rembat dua helai lagi tee untuk besfren dia as a gift from Hong Kong.


Daaaa now to pulang ke Disneyland. Oleh kerana nak kejar masa untuk check in dan balance lagi time ke Disneyland, weols terus tahan cab jer. Tak sanggup lagi nak menapak naik MTR. Sampai Disneyland jer dalam kul 330 petang ! Muncung I dah panjang 28 depa sebab terlepas Parade Show di Disneyland okeh ???!!! Apa lah nak jadi, kalau datang Disneyland tapi terlepas Parade Show ??? Ok, fine. I will tuntut later with him..... Gerammmmm !!


Lepas check in, hati teruja lah. Seolah - olah baru masuk heaven !! Dari bilik hotel sekangkang kera di CasaHotel, terus dapat masuk Disney Hollywood Hotel of cos lah teruja kan ??? Baru lah rasa lepas nak bernafas !



Dapat bilik di Level 3, tak puas dengar Mickey Mouse bercoleteh dalam lif !




Lepas fresh up apa yang patut, terus bergegas nak masuk Disneyland balik. Beli tiket 2 day pass kan ? Weols cuma ada 4 jam jer lagi untuk 2nd day ni. Nak cover semua yang mana tak sempat cover semalam.



Tunggu shuttle bus.
Jap jer. Ada bus Toys Story, mektok suka !





Masuk Disneyland terus shoot ke Toy Story Land.








Cantik sangatlah Toy Story Land ni. Tambah - tambah weols memang minat movie dia. So terasa - rasa lahhhh... Rupanya baru lepas photo session dengan Jessie... Kul 5 Woody keluar lak. Nasib baik weols orang 2nd yang Q...







Happy mektok. Tetiba cinta beralih arah ke Toy Story lak. Lepas bergambar degan Woody, dia tanya mana princess Wehaaaa.. Hahaha. Jessie rupanya. Tanya staff kat situ, session Jessie kul 530 lak. So weols naik rides yang ada kat dalam Toy Story Land tu dulu, sementara nak tunggu Jessie.





Banyak lagi rides yang ada. Tapi weols mampu naik Slinky Dog jer hehehe. Best lah jugak, mektok suka weols pun of cos lah suka..









Then terus ke Photobooth session, weols no 2 jugak yang Q. Jap tu Jessie keluar sambil lambai - lambai tangan. Heee comelnya !



Tengoklah Malikha tu !






Sementara tunggu Jessie tadi, bergambar dulu dengan Andy's toys.... :)




Pastu weols terus shoot ke Adventureland pulak. Nak kejar Festival of The Lion King Show jam 6 petang. Ramai giler orang, kalau tak dukung Malikha mau kena pijak ! Time ni Malikha meragam, nak tidur, sempat buat susu sebelum start, haiiii sikit lagi mata dia nak katup show start ! Terus jaga tak jadi nak tidur !!





Best !! Best sangat ! Memang amazed lah !! Papa record video, boleh record without flash. Security ramai jaga kiri kanan, nak record boleh jer cuma jangan guna flash. Show about 30 minutes tak rasa pape pun !





Abis show Lion King, Papa nak makan. Terus je lepak Tahitian Terrace Cafe lagi sebelah tu jer. Papa gi order, weols berdua masuk gift shop sebelah tu. Lama sangat memilih barang, tengok - tengok dia makan nak habis dah ! Huhuhu. Dia order nasi + kurma ayam pulak.




Pastu weols terus ke Main Street, sebab dah kul 730 dah lebih kurang. Jap lagi fireworks nak start. Tengok - tengok Castle Sleeping Beauty pun dia dah letak pagar, so boleh duduk situ. Tapi oleh kerana awal lagi, weols ke Tomorrowland dulu di sebelah jer.



Time ni orang tak penuh lagi.
Security duk jaga tak kasi lepas border line.


Beli popcorn lagi.
HKD32 only.




Weols tengok takde orang sangat kat rides. Dah nak tutup park dah kan ? Semua orag tengah get ready nak tengok fireworks dah kot.. Terus naik Space Mountain yang Mlaikha taknak naik hari sebelum tu. Best lak, malam - malam dengan sejuk dingin gitu :))






Lepas tu, sempat lagi masuk ke Buzz Lightyear Astro Blayer. Tolong buzz lawan musuh dia. just shoot shoot target. Heee seronoklah rupanya ! Hiksss !!




Then kluar tu, terus amek tempat. Nak jam 8 dah. Tak lama tu start lah ''Disney in the Stars'' Fireworks.... ! Wow !!!!








This is kemuncak lahhhh dalam Disneyland ! Ya Allah ! Speechless, sedih, semua ada. Malikha heran tengok Mama nangis time ni hahaha ! Seriously, touched sangat time fireworks ni. Sedih dengan lagu - lagu dan conversation princesses yang diselang selikan dengan fireworks ni. Denga sound systemnya yang buat sampai bergegar bontot - bontot ! How i missed my my my childhood princesses ! It magical moments ! I swear !!! Papa peluk Mama, lahhaiii nape lah Mama ni nangis tersedu - sedu hahaahah !! Best sangat !


Dalam 30 minit fireworks, it was like goodbye greeting form Disneyland.... Sob sob sob sob sedihnya !!!!! Miss Disneyland se-sangat !!!


Dah habis tu semua pakat berduyun - duyun nak keluar dan singgah merchandise shop untuk shopping souvenier ! Shooping time, masa yang ditunggu - tunggu !!










Malam last di Disneyland, ibarat weols lah tukang tutup pintu gate. Sebab ada kejadian berlaku, tpai tka perlu lah nak story kat sini. Kalau tak sampai esok tak abis lagi.. Yang penting, semua tu jadi pengajaran agar aku tak careless lagi lain hari. Rupanya park tutup sampai habis orng keluar, kul 8 tu last lah bila fireworks show tu last entertainment, tapi guest semua boleh lagi menghabiskan masa dalam tu untuk shopping dan bergambar.


Lepas jer gate security, weols lepak lagi di park yang ada fountain dengan Mickey and the gengs tu. Time ni jam dah kul 10 dah, tapi kaki rasa berat nak tinggalkan dan say bye bye to Disneyland Kat park tu pun , kita still dapat lagi dengar lagu - lagu dari Disney. Ada speaker besar disepanjang park tu.




Jessie dah ikut balik, duk atas buggy.





Bye bye Disneyland. Its hard to say goodbye, really!!







Huwargh !!! Rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Disneyland ni !!! We will come back again one day, i promised to myself ngehh ngeh ngehhhh.... !



Esok last day di Hong Kong. Last entry and Insya Allah i will come up with budget, cost and initerary serba sedikit lah. K... ? Thank you for waiting this story, reading and so on... ! Tq so much !


Bye!
:)