SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Tuesday, June 18, 2013

Malikha dan Ipad2


Mama suka la beli sumthing untuk Likha tiap kali dia g skulah, balik tu masa jemput dia buat suprise. Mula - mula start sebab dia kan sebulan dua makan masa nak ok pergi sekolah tu, so nak ambil hati dia, Mama treat lah dia macam - macam. Beli happy meal, bawak g playground, KFC, bawak makan ice cream...beli baju beli aksesori, beli stikers, bawak g H&M suh dia pilih apa dia nak, bawak g MPH, beli books... Haa sampai macam tu sekali nak dia happy. Eventho balik sekolah tu dia memang happy pun, tapi sebagai mak, nak jugak buat untuk dia... *perabis duit. 



Dia pun pandai, masuk - masuk je kereta tanya Mama beli apa, ''Likha close eyes, wat suprise today ???'' Pastu dia sendiri... ' taddaaaaaaa suprise..... !!'' Huhh !



Sampailah one day, Papa decided nak hadiahkan dia Ipad. Taktahu lah macam mana at last terbukak hati Papa untuk belikan Ipad untuk Malikha. Masa tu bulan 3 sebelum weols ke Jakarta. So after skul tu Mama bawak dia ke Setia City Mall. Mula Papa suh belikan Samsung Tab, tapi Mama suggest better beli Ipad sebab Likha dah biasa dengan Apple. Cer Samsung? Mama pun tak reti sangat.... So Papa agreed. Suh dia pilih, dia memang taknak yang mini, dia yang nak ipad besar size biasa macam kak Emy.. Nasib baik ada stok lah time tu untuk 16g Wifi....









Yay finally Likha ada ipad2.. Sama jugak pun dengan Iphone kan, lagi better Ipad, besar sikit. Tapi alhamdulillah lah so far dia takde lah addicted sangat pun ke Ipad tu, bukan kata celik mata Ipad, nk pejam mata pun Ipad... Banyak benda yang dia boleh buat dengan Ipad tu. Drawing, coloring, learning, dancing thru youtube and so on. Takde lah kecik sangat masa guna Iphone dlu tu... 



Tq Papa for the best treat on that day.... Likha jaga Ipad elok - elok k?



Till today pun, pandai lah nak suprise - suprise from Mama. Haaaa takpelah, anak baru sorang ni jer. Hehehe. 



Tata
Love
x0x0

No comments: