SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Sunday, October 13, 2013

Raaed 1'st Month Check Up



25 September, genap sebulan Muhammad Raaed. Bawa cucuk sebulan di KBMC dengan Dr Rujhan. Berat naik ke 4.5kg... Padanlah bambam sangat.... Alhamdulillah, berkat susu Mama. Setakat ni, Raaed fully breastfeed.... Doa - doa journey breastfeeding Mama dan Raaed dipermudahkan dan rezeki Raaed dipanjangkan.... Bukan senang nak BF, tambah - tambah pengalaman Mama dengan Malikha dulu only 3 - 4 months tu pun on off.. Permudahkan macam mana nak BF at public... dengan baju - baju yang sesuai [read : terasa susah nak melaram] tapi jangan lah bersungut... kerana demi anak kita sanggup bagi yang terbaik kan.. Harap di permudahkan Amin amin amin....








After 1 month, Mama baru kurus tang muka jer kikikih.. Berat timbang masa check up Raaed ni lah 66kg... 6 - 8kg to go !!! Harap BF juga mampu menurunkan berat badan Mama hehehe.... Next check up, kita continue di DEMC Shah Alam.... Sobsobsob... tak lama lagi nak balik Shah Alam, dua bulan lebih stay kat kampung, terasa dah sikit - sikit ni nak tinggalkan family...... Hope kita cekal dan kuat :))


Tata.
Love!
:)

4 comments:

Nad MamaZN said...

Ala, rileks la mamamalikharaaed...
Kat SCM kan ada DNA :)
Cantek, berbaloi, stylo
Yg penting tetap bleh melaram :)

eliyaezlinalias said...

selamat BF ztee! insyaallah mampu grad 2tahun BF Raaed nie....

Siti said...

mesti boleh fully breasfeed raed lah..tambah2 full time mama at home.. yakin susu sentiasa ada..byk x byk jgn dipikirkan asalkan cukup utk kenyangkan baby setiap hisapan.

pasal melaram dont wori jg sbb skrg byk blouse + butik mama.. ztee tinggi plus cantik pakai apa pun cantik..

bangi ada mumsdreams (belakang klinik annur/az-zahra), qaseh ibu, MLO (susuibu.com)..sila la singgah kalau lalu bangi...



Rose Azadir said...

Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…