SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, December 2, 2013

Raaed's 3rd Month Check Up


Sabtu lepas, appointment Raaed untuk cocok 3bulan di DEMC. Terpaksa tukar Dr Roliza ke Dr Koshy sebab last minute tukar date, Dr Roliza dah penuh. Dr Ahmad yang hensem Pakistan mari tu pulak cuti on that day, so amek lah dengan Dr Koshy, kira first time la ni jumpa Dr Koshy. Baru dengar cerita Mami Cha, Dr Koshy ni funny hahahaha. Ok kita tengok.



Rupanya, hari Sabtu ramai sungguh orang kat DEMC ! Happening gils........ Hihi. Turn pun terpaksa tunggu dalam 10 orang camtu. Bosan lah jugak kan.. Banyaklah babies kiri kanan kat paed clinic tu hihihi.. Kerja daku duk ulang alik breastfeeding room. Malikha dengan Papa buat hal dia... Hehehe...


The bosan adik

The bosan Kakak

The bosan Mama
The bosan Papa




Akhirnya giliran Raaed.... Banyaklah sesi suai kenal dulu dengan Dr Koshy, yelah Dr Koshy frenly dan kelakar ! Haahaha, lepas je kena cocok Raaed nak cebek - cebek dah nangis tapi Dr Koshy gelak kuat  - kuat sambil tepuk punggung dia kuat - kuat hahaha tk jadi nak meraung.... Tapi actually, Dr pun takut dengan Raaed hihi sebab Raaed ni serius orangnya... Susah nak senyummm ! Tengok orang macam nak telan, lagi orang dekat muka nak kiss dia, lagi kuat dengar dia bernafas hahaha.. Oh man.... :D






Alhamdulillah, semua ok. Timbang berat dah 7.4 kg ko !! Mak ai ! Panjang dah 64cm... Masih dalam graf, belum lagi kluar graf... Mak ni risau sangat berat tu tak sesuai dengan umur tapi ye lah kan baru 3bulan dah 7kg lebih hihihi... Alhamdulillah, sihat sangat :))


Dah tahu dah Raaed serius ikut sapa.
Muahaha


Kat cashier sambung lagi bosan menunggu nak buat bayaran... Dah setel tu, terus shoot nak g makan. Sekarang ni kan musim hujan, ada baby kecik macamni kenalah jaga - jaga jangan sampai kena hujan..



Next month, start amek jab pneumococcal untuk 1st dose. Advice amek jab ni walaupun baby fully susu ibu sebab jangkitan kuman adalah melalui udara. So, jom support to pneumococcal injection untuk baby - baby yer untuk avoid pneumococcal disease... Kita usaha selebihnya tawakal...



Bye !
Love
:)

9 comments:

cikpuanhady said...

wahhh..bambamnya raaed.. geram nengok!!

DYatie said...

Alhamdulillah. Raaeds sihat.
Btw, YES to Pneumococcal Vaccine! ;)

Mimy Hamid said...

tu dia raeed geram bambam nyaaaaaaaaa

shark said...

hai raaed hensem...
jgn la masyam2..senyum cikit :)
mama raaed maintain cun :)

MuMMie BeRRy said...

ztee Dr Koshy mmg kelakah n pandai takel bdk2, tue doc paed fea ...heheh... so far ngn we olss ok

Anonymous said...

Hello,

I recently created an infographic on behalf of the brand Gaviscon that gives useful information to future moms about How to fight gastro-esophageal reflux and heartburn in pregnancy / Bagaimana menangani gastro-exophageal reflux dan pedih-ulu hati semasa mengandung.

As you yourself were pregnant not so long ago, I thought that you may be interested in sharing this content with your readers, whether they are pregnant or soon to be pregnant.

You can contact me on laura@lionandlion.com if you want to see the infographic.

Also, please note that:
- This is not an advertising campaign (no payment involved). The purpose here is to share information with whoever is interested in it.

I'm looking forward to hearing from you.
Best regards,
Laura

Alyyani Anuar said...

raaed senyum sikit please!!! semangat betul. berkat susu mama :)

Siti said...

sero nok genyeh eh budok raed nih..

sama berat dgn abe amcha hok umo setahun lebih...

samo bekeng dgn abe aniq napok gayo..kerut kening sokmo.. tok cekak agoh duk kerut gitu la dio...

risa said...

blog udah makin cantik eh my dear....weee nama sama macam my heroes...Raid Zackry abang dia Raid Mifzal...kiss banyak2 untuk raeed dan malikha mmuuaaahhhh