SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Wednesday, March 19, 2014

Adik Raaed dah 6 bulan


Alhamdulillah..
Adik Raaed dah genap 6 bulan 22 hari..
Injection untuk sampai usia 6 bulan dah complete, then sambung balik nanti maae umur 12 bulan.
Next week, second dose untuk Pneumococcal.
Mcm biasa lah di DEMC dgn Dr Koshi.




Adik makin banyak akal...
sesuailah dgn umur dia kan..
Masih lagi fully susu badan.
Alhamdulillah, syukur.. rezeki Raaed panjang dgn Mama.
Mama pun tak sangka dapat susukan adik sampai usia dia 6 bulan. Dah dapat sijil dah, Kalau orang amek pra diploma dah dapat sijil dah pun hehe.
Alhamdulillah, moga rezeki adik ada lagi sampai 6bulan lagi.
Amin amin amin...
Mama pun takde usaha nak tambahkan susu apa - apa, tapi alhmdulillah susu mencukupi utk dia setakat ni.
Mama cuma amek Ephyra + alfafa (shaklee). Mungkin tu lah milk booster utk Mama.
Then Mama makan macam biasa jer.



Adik dah start solid food.
Setakat ni mama dah bagi puree apple, pear, avacado, bubur nasi kosong ke dia.
Makan pun ala - ala... Tak banyak sangat.
Takpelah, as long asa dia tak meragam.
Mama kena rajin-rajinkan diri utk cuba resepi baru untuk dia.
Yelah, dah lebih 4 tahun tak buat baby solid food, rasa macam baru beranak sulung hehehe..






Oh ya, berat adik 6 bulan 9.1 kg !
Panjang 71 cm..
Ukur lilit kepala 43 cm ( tak silap Mama )
Alhamdulillah, adik membesar sangat - sangat - sangat sihat.
Ramai lah orang cakap Raaed bam bam, tembam, gemuksss dan sebagainya sesuai utk gambarkan saiz badan dia tu.
Mama tak kisahlah semua tu, janji adik sihat dan normal macam baby - baby lain.
Yang paling best, sedap digomol !!







Orang cakap (orang lg cakap) adik ni Malikha versi boboy..
Hehe iye ke???



Serupa ker???



Tang bambam tu memang serupa!!


12 comments:

Azura Aziz said...

haha.. sama lebih kurg mcm malikha jer rupa adi dia..

:: idzwa :: said...

COMEL :)

Nad MamaZN said...

comel!!!

Anonymous said...

aah sama la kakak ngan adik...
comel sangat...

adeQ said...

Sameeeee...

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

mmg mcm likha.. dan mcm ztee jugak..

comelnyerr bambam..

gee ryder said...

Budak seketul!

Laaa ikha ke bawah tu ingat raaed hehe

gee ryder said...

Budak seketul!

Laaa ikha ke bawah tu ingat raaed hehe

gee ryder said...

Budak seketul!

Laaa ikha ke bawah tu ingat raaed hehe

aIEn said...

alololo comei nyer...anak sy tua 2 bulan dgnanak awk..mmg time umo ni diaorng syok nk bmain...

Salam singgah & Salam perkenalan =)

ieedaz @ mama_isha said...

hi mama likha & raaed.. mama isha & izzul singgah cni yer... br nk start blogging balik.. hihihi

Asmin Fahmi said...

Salam perkenalan. Jemput singgah blog saya http://alamwellness.blogspot.com