SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Sunday, December 21, 2014

Bertiga ke Ikea

Assalamualaikum...


Jumaat Mama bawak anak anak ke Ikea.. lepas Zohor dah pun kluar. Dah lemau.. anak anak dah siap Mama pulak malas.. tapi sebab dah janji dgn Malikha.. sian lak die.. so bangkitlah Mama demi janji.. itulah dgn budak budak jangan berjanji... kalau tak, kena tunaikan.. cuak jgk.. sbb rasa jauh pergi tanpa Papa.. banyak kali pesan kat Ikha, kena behave..




Terus ke Ikea dlu.. kat rumah dah brunch dgn mushroom+ciken soup+roti bakar.. kenyang lagi.. setelkan misi di Ikea dulu baru leh ke lain... kalau dok, lambat...











Lebih kurang sejam lebih gak kot baru check out huhu... loteh mak.. sakit kaki...







Dah siap tu... tuntut janji lak nak ice cream Ikea tu.. baiklah... tgu lagi abiskan aiskrim... pastu terus ke parking.. amek kereta masuk parking The Curve pulak.. nak jalan malas la.. tak larat... tuntut janji nak g makan.. bawak makan ayam penyet sebab nak makan nasi dgn ayam goreng.. febret dia...






Dah siap makan pun 530 daaa... fikir2 kalau balik time tu mesti jem ni orang lik keja.. so decided nak lepak nursing room jao sambil BFkan adik... tapi full pulak.. baby room The Curve daa cantik dahh kat Kids Zone tapi... bilik utk menyusu nya ada 2 bilik je.. mana la nak cukup kan? Better lagi OU.. nursing room die best.. rasanya 10 bilik kot ada.. bilik pun macam macam,siap ada buai - agaknya utk baby yang biasa tidur buai.. kalau tk guna buai masuk bilik yang takde buai.. best kat OU.. hopefully nursing room kat mall mall lain kena perbanyakkan lagi ruang/bilik menyusu then tak perlu la buat dinding glass... sebab orang luar boleh nampak.. so ku pun lepak kat luar(masih lagi dalam changing room tapi dibahagian lua- tmpat nak basuh yak atau tukar tukar diapers tu).. ada la sofa panjang sebijik tapi dindingnya transparent(glass).. kdg2 si bapak pun masuk lepak bilik nursing.. segan gak...


Ok.. dah dah la mengkomplen hihihi.. memikirkan takut jem.. bawak mektok main di Kids Zone tu.. ada playarea yang dah di renovate.. besar skit la drpada dulu.. cuma umur adik takleh la nak masuk main.. 


Kat situ pun dah ada Lego City.. lama benar tak datang The Curve.. tambah2 dgn Papa..







Adik duk naik turun ni je *-*

Dua dua tak larat nak jalan daaaa


Dah puas tu ajak balik.. dekat maghrib dah. Papa pun nak balik dah dari ofis. Kluar2 jam lagiii adui nak masuk damansara kemain jem huhu.. budak2 smpt lelap sebab kepenatan.. sejam baru sampai rumah! Biasanya 30m 40m leh jer.. alhamdulillah... selamat smuanya..


Sampai sampai terkelepek la Mama.. dah relax semua, mintak Papa tolong picitkan kaki huhu... kena bebel kat Papa.. kuat berjalan hehe.. itu takleh lari dahh...


Misi kat Ikea setel at the moment.. taaaaapi... nextweek nak pergi lagi. Hahaha ada lerrr tuuuu ...


Bye!
Assalamualaikum :)

1 comment: