SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Tuesday, December 23, 2014

Hello Penang 2014


Hello Penang.. now bersiaran dr Penang pulak.. Dah 2 ari di Penang.. Loteh mak.. 2 minggu sekali berjalan.. ni ikut boss la ada kursus/meeting dgn Angkasa di bandar Georgetown.


Memula cite nya.. ku berbelah bagi.. rasa malasnyaa nak ikut.. sebab bukan nak g berjalan pun...  tapi Sabtu lepas.. merajuk la si dia bila tahu ku dan anak anak takmo ikut haha... huhuhu... malam tu lepas balik dr IOI City Mall terus packing baju bajan... Ahad pagi bertolak ke Penang..


Kul 2 lebih sampai di Penang..
alhamdulillah baik baik saja.. anak anak pn OK. Last year pun dah dtg Penang masa tu adik baru 4 bulan kot.. pendek kata every year la datang Penang...





Weall menginap di Evergreen Laurel Hotel betul betul di tepi laut di Persiaran Gurney... Waaaaa kena suprise lagi. TQ papa again for Junior Suite.. patut lah die merajuk.. kalau anak anak dengan bini tak ikut buat apa bilik besar luas macam gudang lak kalau keseoramgan kan.. alhamdulillah semoga Allah sentiasa menurahkan rezki yang halal utk suami ku.. Amin.








Takde cite menarik melainkan terperap dalam bilik hotel hehehe...





Penang hujan jugak tapi bukan hujan lebat pun... memula tak perasan pun hujan tapi bila jenguk ke bawah baru nampak jalanraya basah...  kalau tengok ke depan memang tk nmpk apa.. nampak laut je... sayup mata mandang huhu




Tinggi oi anak anak.. tngkat 18...!


Dinner Seafood



Malam tadi Papa bawak dinner seafood..Menggagau jugak la cari tempat dinner sebab last minute kan.. apa susahh.. goggle je... refer balik entry lama yang pnah dlu datang ikan bakar di Penang ni... so goggle kuar lah Batu Maung... tempat femes ikan bakar di Penang ni..


7.45 mlm terus kluar shoot ke Batu Maung... D Paradise Seafood. Dulunya nama Sri Idaman Seafood tapi dah ditukar nama... Jauh laa ke dalamm... dalam hutan huhu... nasib baik takde hantu  budak budak OK jer.






Masa sampai tu baru order.. we all sampai sblm 8.30.. orang tk ramai lg.. lps we all order.. ramai berduyun duyun org tiba.. nasib baik cpt skit... tak lama menunggu..







Sotong celup tepung fav malikha


Makan puas puas.... haha... total damaged semua RM 99.80.. bagi kite murah laa sebab bwh 100.. ikan tu size 4 5 org makan.. pun habis hihi... ada lg ketam lembut celuo tepung utk 1 org makan.. dgn air semua.. rasanya takde lah mahal sgt kan... tomyam pun utk 2/3 org makan.. kalah kat area Feringgi takdapat kot dengan harga tu.. huhu






Alhamdulillah Papa... tq belanja kite makan sedap sedap.. jap lagi nak check out dah... jom g Chowrasta! Cari jeruk, belacan dengan souvenier skit.. pastu terus gerak balik Shah Alam... esok lusa banyak lagi kerja menanti heeeeee..






Eh kat Penang, belacan femes gak ke? Ada orang pesan..katanya belacan Penang sedap... huhu kt mana tah nak cari.. hopefully jumpa la sat agi....


Bye!
Assalamualaikum :)

5 comments:

Wawa Ezrill said...

wow bestnyer ztee.. cantik bilik sangat2 besau kalau xikut memang rugi... patutnya besday FIL buat kat penang.. tp last minute tukar kat puteri resort.. klu x kita dah jumpa

Wawa Ezrill said...

wow bestnyer ztee.. cantik bilik sangat2 besau kalau xikut memang rugi... patutnya besday FIL buat kat penang.. tp last minute tukar kat puteri resort.. klu x kita dah jumpa

shark said...

pi jalan penang mmg best..jgn kata setiap tahun..setiap bulan pun saya mau hahahha ;p

MumMe said...

Mumme singgah sini rikky2 penang...dh lama x p penang...salam kenal...

Saiful Shaik ~ صيفول اسلام said...

Belacan Penang boleh dapat dekat kedai2 dekat Chowrasta. Tak makan nasi kandar ke? jalan2 di Armenian Street pun best. Saya orang Penang nanti saya buat post tentang Penang :-)