SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Thursday, December 18, 2014

Part VI - Langkawi 2015


Check out kat Casa Fina ok, deposit RM 100 yang kita letak, dapat balik.. Lepas check out tu we all jalan jalan pusing area Chenang je. Ada 2jam lebih lagi sebelum boarding.. Tak plan pun ke mana mana.. Underwater dah pegi dlu.. takde apa punn, boring hihi.... xyah ah gi.. hihi.. Safari Wildlife Park ke Bird Park apa ke smua tak pegi..





Makan pun dah kenyang tapi singgah jugak gerai laksa cendol yang femes area Airport tepi laut... ikutkan memang dah kenyang tapi ku kan tangki besar haha... Nak gak merasa Laksa Ikan Sekoq yang orang duk pung pang pung pang tu...





Mcm kita yang tak pernah makan ni rasa pelik la.. sedap ke makan laksa macam tu..tak hanyir ke ikan tu huhu... Rupanya sedap ya!



Teringat ingat pulak!





Laksa Ikan Sekoq semangkuk +nyior muda sebiji + air nyior segelas RM 10. Mcm macm lagi dorang jual... Gerai gerai lain pun banyak lagi.. ada char kue teow udang besor... ada lokching... ada cendol pulut.. mcm mcm... kalau byk masa blh lepak lama lagi stu.. panas panas pun tapi beragin la sebab tepi laut...


Then we all terus ke airport.. keta sewa parking je kat epot nanti org tu datang ambil.. senang kije huhu...we all terbang balik dgn Firefly ke Subang.. smua ok.. bag yang 2 dah beranak jadi 4.. rasanya tkde la banyak sgt beli coklat tapi tulah mmg banyak jgk jadi nya huhu ..




Background je kapatebang AA. Panas weii mase ni kul 3ptg.



Alhamdulillah selamat sampai... tak de apa pun... naik cab balik Setia Alam.. sampai rumah yg dah tinggal 5 hari pun OK je alhamdulillah..


Terus unpack barang2.. Baju bajan kotor nak cuci.. susun2 brg.. kemas2 smua... dobi smua.. trus mndobi baju2... settle smua.. kalau duk malas semya terperam mau 3 4 ari dok mcm tu.. tak suka tak suka.. ! Coklat coklat, souveniers rasa macam dah banyak beli tapi still tak cukup.. utk jiran jiran pun tak terkasik huhu... sampai dah ternegatif negatif stok hahaha... sakan! Nk bli banyak lagi tak leh la... senget kapatebang nanti bag kita saja LOL !


Tq papa bawak kita jalan jalan.. belanja belanja itu kni.. Anak anak pun happy.. Langkawi best!! Nextyear kite g Europe lak kikikih.. Mujurlah anak anak pun baik jer.. ni ada lebih kurang 3minggu lagi sekolah nak bukak, plan nak bawak Ikha jalan jalan area KL je... skrg Ikha pergi tusyen untuk isi masa terluang waktu sekolah and as a preparation utk masuk sekolah kebangsaan 2016 nanti... 


Nanti nanti kite citer lagi...


Bye! 
Assalamualaikum..

2 comments:

PinKy MoMMa said...

san tak pe..tangki besar badan kecik molek jer san..kita ni..segalanya besar hahaha..adoii pingsan la

QUEENPINK said...

sejak pregnant nie,queenpink tak boleh makan ikan..makan ayam,daging je la :)