SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Friday, December 19, 2014

Pasang Wallpaper di Bilik Ikha

Assalamualaikum..


Mama kembali mood deco mendeco.. ala bukan terer pun.. mmg tkde bakat.. tak kreatip mana pun.. slalunya ke lauttt lah hehee.. tp bila semangat tu datang dia tkde warning pape.. tetiba je datang kikikih..



Bilik Ikha ni kadang kadang ok.. kadang kadang serabut.. macam tongkang pecah tu selalu laaaa... huhu tak tentu... Malikha masih lagi tdur malam bersama we all... Tak tahu la mcmne nak pisahkan dia.... ni tahun depan dia dah 6 tahun.. dah nak stat slow2 ni pisahkan bilik tdur...



Itu yg Mama semangat balik nak hias bilik dia.. tukar imej dan enviroment baru skit.. mana tahu kasi semangat dia skit utk tidur bilik sendiri kan...



So wallpaper pvc ni Mama beli online jer.. banyak kat instagram orang duk jual.. ni yang murah murah je.. bukan yg Korea Wallpaper tu.. yang ni RM 50 1 roll free postage... Orang nya pun baik duk meayan kita...Nak cari yg ala ala pink sikit la sebab bilik tu sebelah dinding dah pink...  oh Malikha suka purple dgn blue dah sekarang sejak demam Frozen..  grrrrr...




Order rabu khamis sampai.. malam tadi terus pasang... die macam ni.. kalau tgh semangat tu kena buat terus.. kalau di tunggu tnggu nanti bertangguh pastu tak jadi keje laaa duk terperammm.. tapi yang jd mangsa nya papa laaa.. hihi tlg pasangkan.. takkan mama kot nak pasang??? Gayat kot panjat tangga! Hihi lagipun papa buat kerja lagi cermat.. teliti habis.. Mama asal boleyyy...



Memula tgk pic macam pucat je colornya... tapi hati memang dah berkenan yang stripes ni.. ala ala inggeris pun yer...


Then bila pasang... Ya allah cantiknyaa!! Suka sukaaaa sebab tak salah pilih... color die jadi naik sebab lawan dengan pink dinding sebelah tu.. naik seri orang cakap.. sweet sangat !!





Kalau ikutkan Malikha masa mama suh pilih design,dia nak yang love love la.. yang ada butterfly laaa... ish! Nasib baik mama ikut kata hati mama heeeee cantik angat!



Wallpaper pvc ni wallpaper sticker yang dah siap ada gam kat belakang dia.. ada sticker lagi.. senang betul nak install dia.. seller tu siap hantar video youtube cara untuk pasang.. so kita tnjuk kat Papa.. kalau nak remove nanti pun senang je.. die tak melekat di cat..,jangan risau cat takkan rosak.. senang la skrg  ni.. asal ada duit jer.. semua jadi.. pasang malam tadi lebih kurang 3jam.. memula tu bersihkan dlu dinding bagi clear habuk habuk.. mudah je.. takyah nak upah upah orang pasang..  


Harga dia 1 roll RM 50.. size die lebar 1.5 kaki x 10 kaki.. so utk ruangan dinding yang we all pasang ni cukup dengan 3 roll.. dah ukur siap siap masa nak order tu.. n memang ngam ngam.. ada la lebih sikit... 







Cantikkan.. puas hati... 


Dan kite kembali sibuk menjengah kedai perabot, IKEA nak beli katil baru untuk Malikha.. Nak cari katil kayu solid color putih.. katil yang boleh pakai sampai besar.. dan 1 meja studi color putih jugak.. masih lagi tengah survey... kali ni kena serius.. no more main main Ikha.. Ikha dah besar k.. Papa layankan jer Mama ni.. Tq pa!


Nanti dah siap keseluruhan bilik Ikha baru kita tempek kat sini.. skrg tkleh lagi.. maluuu tunggang langgang kaki ke atas kepala ke bawah hihi... sian Ikha.. takde kawan.. dia dgn adik beza 4 tahun... adik lak boy... tulah lama sangat terskippp smpi gap 4tahun.. dah rezeki nk buat mcmne kan.. seronok tgk anak anak perempuan yang ada adik lbh krg umur - blh jd geng- ... lagi senang nak pisahkan bilik tidur. hurmm.. doakan semoga urusan Ikha dan Papa Mama dipermudahkan k?.. tu yang Ikha mintak adik lagi, nak princess Mama!! Siap mention lg tuuuu.. hehehe...



Ok.. sapa nak beli wallpaper memurah cari je kat Instagram.. hashtag #sayajualwallpaper... nti jumpa la  :)


K bye!
Assalamualaikum :)

4 comments:

Irma Putri said...

heheh shomel color wallpaper die.. ikha dh boleh kut tido separate... hias bilik dia cun2 confirm dia pindah bilik... anak kita since bday 4 tahun belikan katil Alhamdullilah dh tido bilik dia .. kalau papa dia keje smpai pg br temankan mama..tp bila papa balik mmmg kena angkat laaa.. dulu tido kat bawah muat la 2 tilam queen & single ... tak larat mama nak tido bawah lagik

CikNaa said...

eh sama pulak entry kita arini..hihi

Nad MamaZN said...

bilik ikha dah cantekkk!

Mummy ZaraZarif said...

hehe..i pon beli, senang kan..tnye org yg pasang wallpaper, smpi nkdekat rm400..psg sendiri beli xsmpai RM150 kan..