SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, February 25, 2013

Jika Ada Yang Rindu


Hye bersua kembali...
:)
Blog dah lama terabai.
Apa khabar smua. Arini nak blogwalking jap, kalau sempat boleh drop komen.
Bizi sikit uruskan hal rumahtangga, diri sendiri dan mektok Malikha.
Malikha today genap 3 tahun 4 bulan.
3 tahun 4 bulan yang semakin diva - miva.
Huh !
Padanlah dengan nama MALIKHA tu.
Diva forever lah jawabnya.





Jika ada yang rindukan mektok, sudi - sudikan lah telek gambar dia ni lelama. Hahaha.



Mama Malikha loya nak tengok laptop lama - lama sekarang.. Hopefully penyakit ni cepat- cepatlah berlalu. Banyak benda nak setel dan buat. FB pun lagi lah nak muntah dan - dan tu jugak tambah - tambah bila terjumpa status yang buat berpinar - pinar mata. Tapi tulah sekarang status bukan mahen lagi kengkawan semua. Teheeheheee..



Mama Likha dan Likha selalu up to date di Instagram jer.


Instagram Mama : zteesyahmi
Instagram Malikha : malikha_syahmi.



Sehingga jumpa lagi !
Bye !
Be nice......
:)




Thursday, February 7, 2013

Day 5 : Citygates Outlet & Bye Bye Hong Kong!


Hari ni last day kat Hong Kong. Weols tak rush sangat, rilex lah kiranya. Pagi pun ku bangun, packing bag - bag yang mana ada, sumbat lagi barang - barang yang baru borong di Disneyland last nite. Pas mandi, ku turun lagi ke gift shop kat lobby hotel. Anyone yang tak sempat shopping or tak puas lagi shooping souvenier from Disneyland boleh jer sambung memborong di hotel. Tapi choice dia tak banyak macam dalam Disneyland lah.


Dua beranak tu ku tinggalkan tidur sedap berdakapan.







Sempat tambah lagi souvenier. Kiriman orang takde. Just beli jer nanti baru pk nak kasi ke sapa. Priority untuk family members and close frens lah. Papa banyak borong mug Mickey untuk kasik kat bosses. Takde lah mahal sangat bila convert to RM still lagi bawah RM 50.


*Oh, FYI.... Disney Hollywood Hotel takde wifi access dalam bilik, just kat lobby jer... Macam tu jugak dalam Disneyland. Memang takde wifi free. Ok gak tu, kalo ada wifi kang sibuk jer nak ngapdet... Tak jadi nak fokus dalam Disneyland. Har har har.




Balik bilik, tengok - tengok dorang belum bangun. Mak ai. Rilex abis ! Kul 11 siap - siap.. Breakfast kat bilik saja, sambil breakfast sambil layan kartun lah Malikha. Semua channel, Mickey Mouse and frens !


Slipper room pun cute.
Siap - siap dia kasik size daddy, size mummy and size untuk Likha.
Yang penuh bedak tu of cos lah kaki Likha baru pas shower, pakai bedak sampai ke kaki !








Kul 12 check out. Just inform to counter and we can keep key room.... Luggage semua simpan dulu di Luggage Centre and weols ke City Gate Outlets.











Naik shuttle bus ke Disneyland Resort, naik train Mickey Mouse ke Sunny Bay dan exchange MTR ke Tung Chung station. Last station dah tu. Kalau nak ke Crystal Cabel Car 360' Ngong Ping, stop kat Tung Chung Station lah.










Sampai jer Tung Chung Station, rupa - rupanya terus masuk Citygates. Citygates ni attached jer dengan station MTR. Takyah nak menapak jauh. Weols cuma ada masa lebih kurang 2 jam je kat sini. Tak boleh berlama - lama sebab kul 3 wajib ke epot sudah.













Banyak uotlet - outlet butik branded. Yuols yang kaki shoppng suka pkai branded - branded wajib datang sini. Murah - murah dan takde lah out to date sangat. Cuma macam weols ni tak heran sangat barang - barang branded.., tak plan pun nak shopping and nak rambang mata sangat. Cuma sempat shopping di Espirit, Papa beli T shirt banyak - banyak dan ku sempat borong parfumes di Sasa. Memang murah !




Dah setel tu, terus chow. Sampai jer, terus rush ke hotel balik. Bell  boy akan siap - siap panggilkan cab untuk kita. Ke epot naik cab lah kita.



Sementara tunggu luggage keluar, Papa sempat lagi ke gift shop.
Ada lagi yang dia nak beli.
Ada buat hand print free for kids kat lobby.


Masa luggages dah ready, bell boy akan tanya kita naik airlines apa.
Bitau AirAsia sebab taxi driver nak tau which terminal.
Air Asia di terminal 2.
Masa ni bell boy yang ramai - ramai tu kasik lagi free sticker Disney kat Likha, giler banyak.
Dorang cakap Likha cute.
Huhuhu





Perjalanan dari Hotel ke Epot jap jer. Dalam 20 minit gitu. Tambang taxi dalam HKD120. Terus shoot ke kaunter dop luggages. Time ni baru jumpa balik geng - geng Suky and the backpackers. Alhamdulillah, check in luggages semua ok, takde masalah.






 Tak pasal - pasal aku kena kendong si Jessie !


Tapi nak diingatkan kat sini lah....



Yuols jangan lah main - main time nak boarding. Sebab apa ? Gila jauhhh bapak nak kena menapak di epot dia neh !! Mak aii, dari terminal 2 then nak ke terminal 1 kena naik train pastu jalan lagi. Lalu security tu security ni.... Besar gile epot dia ! Tapi bab security so far semua ok, frenly.... Tapi bab nak berjalan tu. Weols like memula macam berlenggang kangkung...,siap singgah duty free shop lagi jenguk - jenguk parfumes dan jam... seriouslah... macam - macam butik lagi dalam epot HK.... PRADA, versace, coach, ke apa ke semua ada... pastu baru sedar ehhhh berapa jauh lagi nak kena jalan ni ??? Then mase tu baru lahh berlari - lari anak.. Sampaikan last call flite panggil kita. Dah lah gate 62 ala - ala dah hujung dunia dah ! Suky pun siap hantar msg tanya weols kat mana, taknak balik ke. *tapi masalahnya hantar msg kut Facebook ! muahaaahuhhhhh *** Dorang dah dalam flite dah. Gila ah !! Weols orang last masuk flite !!!Har har har !


Tak return Octopus Card pun sebab Papa Likha kata nak buat kenang - kenangan. Huh ! Padahal dalam each card tu ada HKD50 okeh ?? Banyak gak tu.. Nak buat kenang - kenangan or sebab nak datang lagi next year kan !!! Tehehehehheee !! Sepatut kat epot leh return, ada kaunter dia oke ?




Alhamdulillah, bila letak je punggung dalam flite baru lah rasa SELEGA - LEGANYA .... ! Lega sebab tak perlu nak berjalan lagi !!!! Lega sebab tak perlu berkejaran lagi ! Lega sebab nak balik rumah kita dah.. ! Ya Allah....., Penat okeh !!Penat rasa vacation to Hong Kong nih. Jantung rasa dup dappp dap dapppp laju ni kes berhambat flite ni !!




Malikha time tengah berkejaran tu lah dia tidor.


Bye bye Hong Kong ! See yuh when we want see yuh again !





Dalam flite, memasing layan diri dan perasaan masing - masing. Order pre book meals. Lapar weh ! Alhamdulillah, 930 malam selamat mendarat di LCCT seperti dalam jadual...




Semua muka ada senyummmmm ~~!


Kenangan terindah awal tahun 2013 :)



Nanti last entry about cost serba sedikit erh ? Tunggu lah bila tuan blog rajin nak up hihihi. Kalau arini rajin, arini jugak up. Kalau tak jawab die berjanggutlah blog neh...


P/S : Weols kat kota bahru sekrang ni. Maklumlah cuti raya cina kan ? Raya cina ke raya melayu ke raya india ke kita harus sibuk - sibuk lik kampung kan yuolssss.


Bye !
Take care !
xoxo !
:)